Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PO JAKIM CZASIE POCHWALIĆ SIE CIAZA

Polecane posty

Gość gość

Po jakim czasie mówiliście rodzinie, znajomym o ciazy? Czekalyscie do 3 go miesiąca żeby " nie zapeszać" ?

Gość ajolpfffgka
jak czujesz ;), nie wierzę zapeszanie, tylko co niektórym wolałam powiedzieć później bo są nadopiekuńczy i by mnie zamęczali troską ;)

Gość gość
ja w 9 tyg rodzinie meza, mojej troche wczesniej, ;) a w ktorym tyg jestes?

Gość gość
To ciąża to powód do chwalenia się?

Gość gość
zależy komu? rodzinie bliższej - rodzice, dalszej - kuzyn wujka, w pracy?

Gość gość
W czwartym pod koniec stycznia mam wizytę u ginekologa ma potwierdzić ciąże bo ostatnio jak byłam to jeszcze nie mógł. Chciałam po tym czasie powiedzieć rodzinie. Meczy mnie to ukrywanie ...

Gość gość
to nie chodzi o to zeby nie zapeszyc, tylko ze poronienia zdazaja sie najczesciej we wczesnej ciazy czyli do konca 3 miesiaca, wiec nie ma sie co napalać i rozgłaszać.

Gość gość
Chciałam powiedzieć jako pierwszej mojej mamie ale mój chłopak sie upiera żeby poczekać do trzeciego miesiąca.

Gość gość
U mnie rodzina dowiedziała się praktycznie od razu, chociażby dlatego że uparcie odmawiałam alkoholu i papierosów ;) Znajomym dalszym nie chwaliłam się wcale- jak ktoś mnie widział z brzuszkiem to sam wiedział, kilku takim bliskim też praktycznie od razu powiedziałam, tzn. przy pierwszej okazji do rozmowy. Bardziej bałabym się ze powtórzą się problemy z szyjką, co zresztą się sprawdziło, a jakoś tym magicznym pierwszym trymestrem mało się przejmowałam.

Gość gość
no ale rodzicom to wiadomo ze mowisz odrazu jak sie dowiesz, znajomym, w pracy itd mówisz pozniej jak ciaza rowija sie ok. A jak poronisz to co powiesz mamie? Myslisz ze nei bedzie jej przykro ze nic nie wiedziala?

Gość gość
Problemy z szyjka nie rozumiem?

Gość gość
moja mam dowiedziała się o ciąży jak byłam w 5 mies ,wcześniej wiedział tylko mąż ,reszcie czyli znajomym ,koleżankom w ogóle nic nie mówiłam ,w pracy jak było mi widać brzuch ,a było dosyć późno już ,zresztą moja ciąża nie miała wpływu na moją pracę i też nie musiałam nikomu nic tam mówić ,

Gość gość
Tez uważam ze najbliższej mi rodzinie jak mama powinnam a może nie tyle co powinnam a chce powiedzieć.

Gość gość
Najbliższa rodzina ( rodzice, teście, rodzeństwo ) dowiedziela się w 9 tygodniu ponieważ wylądowałam w szpitalu na oddziale ginekologicznym a zaczekać chcieliśmy do 11 tygodnia czyli świąt.

Gość gość
Drogie mamy powiedzcie po jakim czasie mówilyscie innym o ciazy.

Gość gość
Problemy z szyjką miałam w dwóch ciążach, w obu ok. 20 tc się zaczęły a wcześniej ciąża bez zagrożenia, w pierwszej też tylko czekałam byle mieć pierwszy trymestr za sobą, ale po tym co się napatrzyłam na patologii ciąży aż do porodu nie byłam spokojna... Ale wiadomo że nie ma co w 5-6 tc rozpowiadać wszystkim naokoło i wrzucać zdjęcie z usg na fejsbuka...

Gość gość
rodzicom i siostrom od razu na drugi dzień jak zrobiłam testy reszcie tak przy okazji rozmowy

Gość gość
A czym tu sie niby chwalić ? Że współyłaś bez zabezpieczenia i ci stary zalał forome ? No faktycznie, sukces :O

Gość gość
Nie posiadam fejsa na szczęście. Nie chodzi mi o chwalenie sie zle to ujelam w tytule tylko o normalne poinformowanie najbliższych o ciazy.

Gość gość
w 5 tyg nic nie widac wiec co tam pokazywac, pecherzyk

Gość gość
Rodzicom jakoś w 8tc jak było już serduszko. Znajomym i w pracy po usg genetycznym.

Gość gość
A nie, przepraszam, szefowej też powiedziałam w 8-9tc bo ona jest z UK i akurat była w PL. I najbliższej współpracowniczce której to bezpośrednio dotyczy :)

Gość gośćop
Rodzinie swojej i męża po pierwszej wizycie u lekarza, znajomym przy okazji rozmowy np. jak "tłumaczyłam się" dlaczego nagle nie idę na aerobic.