Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do nauczycielek będących na L4 w ciąży czy dostanę 13tkę

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie, czy należy mi się 13tka?Na zwolnieniu jestem powiedzmy od 20 sierpnia ze względow zdrowotnych i b problematycznej ciązy. Czy otrzymam 13-tkę?Wyczytalam dopiero co, ze w każdym razie, na macierzynskiem nie dostanę nawet grosza z 13tki.Polityka prorodzinna tego kraju to jakaś paranoja:(Zostanę ukarana za rok za to, ze urodziłam dziecko...:)A ciekawa jestem jak z okresem na zwolnieniu, bo przecież w ciąży płacone jest teoretycznie 100%. Bardzo proszę o zorientowane w temacie kobietki o jakies info i z góry dziękuję. pozdrawiam

Ponieważ sama jestem na L4 to wydaje mi sie,ze zapłacą 13-tkę za przepracowane miesiące czyli w Twoim przypadku od stycznia do sierpnia

Mam jeszcze pytanie moze sie orientujesz kiedy należy zgłosić czy chcę otrzymywać zasiłek 100 % przez parę miesięcy czy 80% przez cały rok?

Mam jeszcze pytanie moze sie orientujesz kiedy należy zgłosić czy chcę otrzymywać zasiłek 100 % przez parę miesięcy czy 80% przez cały rok?

Gość gość
Do roboty leniwce

Gość gość
Wydaje mi sie ze kwestie rocznego urlopu zalatwiadz juz po porodzie i wtedy deklarujesz sie

Gość gość
nie jestem nauczycielką ale pracownikiem budżetowym, w zeszłym roku nie dostałam 13, bo byłam na zwolnieniu L4 i macierzyńskim. Rok wcześniej dostałam za 9 przepracowanych miesięcy. Trzeba mieć przepracowane przynajmniej 6 miesięcy w roku i wtedy liczą za każdy przepracowany miesiąc.

Gość gość
13 na pewno dostaje się za faktycznie przepracowany czas w roku. Ale co do tych 6 miesięcy w roku to wydaje mi się, że trzeba po prostu u danego pracodawcy pracować co najmniej pół roku, żeby dostać 13.

Gość gość
Sama zadz w koncu do ksiegowosci i jest tak ze nalezy przepracowac pol roku co najmniej i dostaje sie tylko za okres przepracowany.pewna i 100%informacja. Pozdrawiam

Gość gość
Wiem,ze ostatnio cos się zmieniło. Ja przy drugim dziecku byłam pól roku na macierzyńskim do tego doszło kilka tygodni L4 (nie mam z kim dzieci zostawić w trakcie ich choroby) No i byłam w pięknym szoku jak były wypłaty a u mnie nic! poszłam do księgowej okazało się ze o 3 dni za długo na L4 byłam! szok i złość w jednym.

Gość gość
nawet jak nie jesteś w ZNP to warto do nich napisać, znajdziesz łatwo ich w internecie, wszystko dokładnie opisz, warto z datami, napiszą co ci się należy.....mnie pomogli, okazało się, ze należało mi się za urlop wypoczynkowy, gdybym nie wiedziała to bym nic nie dostała, bo tak miały u mnie koleżanki.....