Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WOSP

Polecane posty

Gość gość

czy to prawda, że Owsiak dostaje 10% z uzbieranej kwoty na WOśP?

Gość Dywanem w morde
Skad masz te info? Zrodlo.

Gość gość
Mylisz się - ok.47%.Wszystko jest w necie.

Gość gość
czesc shatyn vel podaj zrodlo :D

Gość Dywanem w morde
Nie shatyn:D

Gość gość
kiedyś gdzieś czytałam, że żyje mu się nieźle, zle że 47% - jestem w szoku. Wydawało mi się, że 10% to i tak strasznie dużo

Gość gość
Słuchaj TVN I wybiórczej,oni cię wyprowadzą na prostą.

Gość Dywanem w morde
Wszystko jest w necie:D to akurat prawda.... Macie sprawozdania z dzialalnosci wosp, ile zebrali ile wydali, oficjalne dane . Jakos nikt nie udowodnił ze dane sa nieprawdziwe. Z reszta ch*j z tym wospem, po co ta nagonka, przecietny polak gubi przez rok 10x wiecej niz daje na wosp.

Gość Dywanem w morde
Sluchaj ludzi na kafe:D 47? Ja slyszalem ze owsiak bierze 99%. A do szpitali nie trafia sprzet tylko serduszka a wszystko to jest zydowsko-masonski spisek i kondominium rosyjsko niemieckie,

Gość gość
To nie ściema, te dane są w necie.Jednak sporo kasy idzie na sprzęt,chyba każdy kto chociaż raz był w szpitalu się o tym przekonał,i nikt tego nie neguje.Takie są fakty,z którymi trudno dyskutować.

Gość Dywanem w morde
Przeciez to prawda czysta kazdy to wie a jak nie wie albo sie nie zgadza to zyd, leming i stoi tam gdzie wiadomo kto stał.

Gość Dywanem w morde
Przeciez to prawda czysta kazdy to wie a jak nie wie albo sie nie zgadza to zyd, leming i stoi tam gdzie wiadomo kto stał.

Gość Dywanem w morde

Gość gość
artykuły w do rzeczy- to co zebrane idzie na sprzęt, ale po roku jakoś, a na rok pieniądze wpłacane sado banku i odsetki idą dla niego i organizacji

Gość Dywanem w morde
Nie czytalem, bardzo prawdopodobne ale z tego co wiem to sprzet jest kupowany od razu, czyli wychodzi ze z kasy zeszlorocznej tak? Czyli za pierwszym razem nie kupili od razu? Musieli kupic. Czyli co byl jakis rok przerwy w zakupie sprzetu?

Gość gość
kumpel, który w szkole średniej chodził z puszką, otwarcie przyznawał się do tego, że wybierał z niej pieniądze.

Gość gość
kumpel sobie kupił telefon, ale to już kilka lat temu bylo jak się tam zapisać? bo juz z nim niemam kontaktu?

Gość gość
czy szło by 10% czy 45% to złodziejstwo, nawet te 10% z 30 milionów to tak jakby Owsiak wygrywał sobie co rok w totka

Gość gość
Myślicie, że on tak dobrego serca to wszystko robi ? Przecież niedawno płakał w tv, że będzie miał 800 zł emerytury a za coś trzeba żyć, więc na pewno przygarnął sobie jakiegoś melona :D Z nim jest jak z Wałęsa, ma status świętej krowy i nie wolno go za nic krytykować ani zadawać trudnych pytań.

Gość gość
a co wy myślicie,że te 12-17 latki tak chętnie stoją pod kościołem w mróz i żebrają? potrzrbują jakiejś motywacji, a tą kasę chyba nie tak ciężko "zdefraudować". swoją drogą mogliby taką akcję robić w kwietniu, maju albo wrześniu, bo teraz jest zimno i się wolonatriusze namarzną i ludzie na koncertach,

Cały dzień pracowałyśmy wczoraj z dziewczynami dla Orkiestry udzielałyśmy krótkich lekcji tańca,pozowałyśmy z chętnymi w naszych barwnych strojach i oczywiście tańczyłyśmy. Robię to TYLKO I WYŁĄCZNIE dla idei,nie dla Owsiaka który moim zdaniem za bardzo angażuje się po jednej ze stron politycznego sporu.Do puszek wrzucają wszyscy-z lewa,z prawa ,że środka. Nie powinno się zapraszać polityków na Przystanek Woodstock by indoktrynowali.Chociaż to nie moje klimaty i nigdy tam nie byłam; moim zdaniem alternatywnej,zaangażowanej,rockowej muzyki ale i ogólnie sztuki nie można mieszać się z polityką Od jakiegoś czasu Orkiestra ma kłopot ze społecznym odbiorem-m.inn.a przez to niepotrzebne polityczne zaangażowanie >

Gość gość
a jaka jest idea? jaka jest prawdziwa idea WOŚP? :o czy aby nie taka, żeby Jureczkowi interes się kręcił?? :o l ok.40 % zebranej sumy idzie na koszty, czyli jakieś 20 mln zł!!! do tego co najmniej ze 2 razy tyle dopłaca państwo z kieszeni podatnika, w postaci dodatkowych patroli policyjnych, przygotowania transmisji tv i czasu antenowego, a nawet udziału wojska (w 2012 roku 1000 żołnierzy + sprzęt typu ciężarówki, mobilne jadłodajnie) itd.! koszty tej HUCPY przewyższają środki przeznaczone na rzeczywistą pomoc!!!! przecież to skandal!!! wczoraj w kilkudzuesięciu czy kilkuset miastach były pokazy sztucznych ogni!!! wiecie ile kosztują takie fajerwerki?? kto za to zapłacił??? i dlaczego ta forsa nie została przeznaczona na zakup sprzętu???!!! :o l O IDEI to można mówić np. w przypadku Caritasu, który dysponując rocznie sumą prawie 9-krotnie większą (450 milionów) przeznacza na rzeczywistą pomoc 97-98 % zebranych środków i nie generuje innych kosztów, szczególnie po stronie podatnika!!!! :p

Gość gość
a moja idea jest taka - ratują dzieci z których i tak nic nie będzie ile było sytuacji,że lekarze męczyli się kilkadziesiąt godzin a noworodek i tak umarł? koszt takich operacji gigantyczny, a za to mogli wyleczyć kilka innych osob, np. chorych na raka, którzy są dorośli, młodzi, którzy nawet są paroletnimi dziecmi i cierpią, są świadome bólu i przerażone śmiercią a te małe noworodki? przecież one nie mają świadomości i jak umrą to nie będą tak cierpieć, albo zdrowe dzieci staną się chorymi dziecmi bo żyją w biedzie albo patologii, głodują, brakuje im minerałów, witamin, nie lepiej byłoby najpierw zadbac o tych co są zagrożeni chorobami? leczenie kosztuje więcej niż zapobieganie

Z takimi ideami to nadawał(a)byś się do Sparty .Choć kiedy słyszę że szesnastolatek się powiesił z biedy i dlatego że rozdarto mu rodzinę tez zaczynam wątpić o co w chodzi.w tej yebanej rzeczywistości. Ale to temat na dłuższą chwilę a ja muszę już kończyć.