Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pink skay

taka sytuacja

Polecane posty

Gość pink skay

Witam,szukam porady co zrobic w takiej sytuacji bo nie moge tego zostawic tak poprostu,to nie daje mi spokoju.Otóż moja siostra ma 5 dzieci 2 jest juz doroslych ale mieszkaja razem najmlodsze ma 11 lat,ona ma problem z alkocholem w domu sa awantury z rekoczynami wlacznie,jej tesciowa prubowala cos z tym zrobic straszyla ich ze jak tak dalej bedzie to zglosi to do opieki i na jakis czas byl wzgledny spokuj,ale to tylko na jakis czas.Dzisiaj sytuacja jest taka ze nie daja dzieciakowi pieniedzy na bilet bo ma 18 lat i ma pieniadze z praktyk.mlodsze (mieszkaja na wsi) tyraja za pijacych starszych,wszyscy odzywaja sie do siebie wulgarnie, syn oklada matke piesciami,bije mlodsze rodzenstwo generalnie jest tyranem, pieniedzy maja dosc ale wydaja wiekszosc na alkochol i dlugi i zeby pokazac sie sasiadom .czesto mlodsze dziewczynki uciekaja do kogos z rodziny bo nie moga juz w domu wytrzymac.rozmowa nic nie daje bo nikt nie ma prawa sie wtracac w ich zycie i jesli tylko ktos zwruci choc by delikatnie uwage to staje wrogiem generalnie ludzie sie tu ich poja taka patologia,ale mi najzwyczajniej w swiecie jest zal tych dzieci.

Gość gość
Bez wahania zadzwoniła bym do opieki spolecznej i to w tej chwili

Gość pink skay
ciagle sie nad tym zastanawiam ale boje sie ze sie dowiedza ze to ja i beda sie mscic ale to juz mniej wazne, zastanawia mnie co ta opieka mogla by zrobic bo wiem ze dzieciaki sa zastraszone i watpie czy beda szczeze opowiadac co sie w domu dzieje, pyzatym w domu jest czysciutko naprawde,dzieci nie chodza glodne ale tu problem jest w przemocy która bedzie ukrywana ,bo juz raz sasiad wezwal policje i skonczylo sie na niczym

Gość gość
możesz to zgłosic anonimowo i nikt sie nie dowie.Zreszta po ostatnich wydarzeniach z zabijaniem i znęcaniem sie nad dziecmi można zgłaszac takie przypadki bez podawania żadnych danych nawet na policje:-)

Gość pink skay
hmm tylko oni maja kontakt z opieka zasilki jakies wyjazdy dzieci na kolonie wycieczki stypendia itp ale jednak spróbuje moze chociasz na jakis czas sie wystrasza i moze cos do nich dotrze ze taka sytuacja jest nie normalna

Gość gość
opieka nie ma prawa przekazywac takich informacji nawet jak maja kontakt:-)

Gość pink skay
mam nadzieje ze tak bedzie, narazie zbieram sie w sobie ale to chyba jedyne wyjscie

Gość gość
nie zastanawiaj sie bo szkoda dzieci.