Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malpka mondeo

Mamy 8 miesiecznych brzdacow

Polecane posty

Gość malpka mondeo

Jak czesto musicie zmieniac pieluszke Waszym pociechom w ciagu dnia? Ja zmieniam okolo 4-5 razy. Noce przesypia mi maly cale. Spi do 7-8 rano, wiec w nocy mu nie zmieniam. Robilam tak na poczatku, gdy byl mniejszy. Teraz spi tak ladnie, ze szkoda mi go wybudzac. Co prawda spi z nami, bo w lozeczku ciagle sie budzi, wiec kilka razy musielismy wstawac do synka. Przyznam, ze nie wiem, jak go tego oducze, ale przeciez w nieskonczonosc nie bedzie z nami spal... I jeszcze kwestia jedzenia. Ile razy i co je Wasze dziecko? Moj maly dostaje 5 posilkow dziennie, czasem 4. Do poludnia je 2x mm po 220 ml, pozniej jest obiadek- na szczescie lubi sloiczki, wiec taki obiadek opedzluje w calosci:). Pozniej dostaje deserek, rowniez sloiczek albo jablko starte. Pod wieczor dostaje kaszke bananowa, 220 ml, nieraz nie zje calosci. I potem, jak zdazymy (maly je co 4 godz), dostaje znowu mm zeby w nocy nie byl glodny. Niekiedy maly nie zje na noc, ale i tak noc przespi, tylko ze wtedy okolo 6 mamy pobudke;). Drogie mamy, a jak u Was sprawa wyglada z pieluszkami i jedzonkiem Waszych dzieci? Jestem ciekawa, bo nie wiem czy nie popelniam gdzies bledu...

Gość malpka mondeo
Nie ma tu mam, ktore maja 8-miesieczne bobaski?

Gość mama Ewuni
moja za 3 dni będzie miała 9 mc ale w 8 mc było tak samo więc ci opisze Zmieniam pieluszki w ciągu dnia często Mała nie ma dłużej niż 2 max 3 godz W nocy a śpi około 12 godz nie zmieniam wcale bo dopiero nad ranem a często po śniadanku robi kupke Nie je w nocy więc nie ma potrzeby Śpi w swoim łóżeczku W ciągu dnia je 5 razy Rano 210 słabej kaszki (manna albo 7 zbóż) przez smoka Potem mleczko albo deserek Obiadek - zupka Potem jeszcze czyste mleczko albo cosik innego Kolacja mocniejsza kaszka 270 ml (ryżowa) przez smoka W ciągu dnia czasem ma jedną czasem 2 drzemki Jeszcze nie raczkuje ale pełza wokół własnej osi i do tyłu Cały dzień spędza na podłodze na brzuszku Pije tylko wode Nie lubi soków

Gość gość
Mój za tydzień kończy 8 mcy. Pieluszki różnie, ale też coś koło 5 sztuk (czasem więcej jak częściej kupka jest). Je tak: 5-6 rano mleko (120ml) 9 kaszka z owocami (ok. 120ml) 10 mleko i drzemka (120-150ml) 13 obiad (120-150ml) 14 mleko i drzemka (120-150ml) 17-18 kaszka (120ml) 19-20 mleko i idzie spać (120-150ml) czasami koło północy jeszcze jest pobudka na odrobinę mleka (mogłabym dawać wodę, ale daję mleko bo i tak w ciągu dnia za mało go wypija według mnie). Generalnie mleko traktujemy jako picie a nie "posiłek", bo picia jako tako nie chce tzn. czasem wypije kilka łyków wody i to wszystko (soków nie lubi).

Gość gość
Mój synek ma 7,5 miesiąca. Pieluszki 6-10 na dobę. Ma zaparcia (kupkę robi ale taką twardą, kilka razy na dzień- więc wtedy często muszę zmieniać pampersa). Staram się aby zjadał 5 posiłków na dobę. 1 posiłek 200ml mleka, drugi kaszka na gęsto z 90ml mm, następnie obiadek, potem mleko 200ml i przed snem również mleko 200ml.Dodatkowo zjada jakiś deserek ale nie są to jakieś wielkie ilości.

Gość gość
Pieluchy wymieniam ok 5 x. Jadłospis wygląda następująco: 5-6 pierś, 10 kaszka albo gotowa albo jaglana/owsianka z owocami i mm, 13 obiadek, 15 owoc, 17 pierś/owoc/kaszka zależy jak jest głodny jak ułożą się drzemki, 20 230 mm. W ciągu dnia śpi od 40 minut do 3 godzin. W nocy budzi się 1-2 razy i dostaje wodę albo herbatkę śpi u siebie.A ile wasze 8 miesieczniaki ważą? I ile przybrały na wadze w ciągu powiedzmy ostatnich 2 miesiecy?

Gość gość
Mój waży 8400, dwa miechy temu 7600. Nieduży jest, ale silny:)

Gość gość
To troche mnie uspokoiłaś ;) bo moj 8500 a dwa miesiace temu 7700 i martwiłam sie ze za malo troche. Ale to chyba przez to ze moj chwili nie usiedzi jest go wszedzie pełno :)

Gość malpka mondeo
No moj bobasek jest spory. Nie jest wcale gruby, ale wazy okolo 10 kg. Waga urodzeniowa to 3760g. A dodam, ze termin mialam na 9 czerwca, a urodzilam 7 maja, wiec to wczesniak. Na szczescie nie lezal w inkubatorze, gabaryty mial dobre, wiec nie bylo takiej potrzeby. Cezary jeszcze nie raczkuje, ale pieknie siedzi, chodzi w chodziku, potrafi robic "kosi lapki", i jest bardzo towarzyski. Nie boi sie prwie nikogo. Potrzebne mu jest zazwyczaj 5 min by przyzwyczail sie do nowej osoby. Potem juz moze isc na rece i zaczyna sie popisywac ;)