Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gotujecie codziennie obiad

Polecane posty

Gość gość

gotowałam codziennie i mam dosyć, postanowiłam gotować za jednym zamachem na dwa, trzy dni....nie wiem czemu zwlekałam z tym

Gość gość
obiad raczej nie, ale kolacje (w czasie obiadu jestem w pracy). zalezy co sie robi, nieraz na raz, nieraz na kilka dni. staram sie robic szyckiei rzeczy, zeby nie bylo uciazliwie.

Gość gość
Codziennie po 17 robię coś na szybko Kawałek łososia i pieczone ziemniaczki Pierś kurczaka + ryż + warzywa na parze Lub naleśniki Tak żeby sie zmieścić w 30-40 min.

Gość gość
tez na dwa dni, kto ma czas codziennie? ogolnie lubie gotowac ale jak mam czas np w weekendy:D moge wymyslac sporo

Gość gość
zupy gotuje wiecej i wekuje w słoikach

Nie gotuję codziennie, szkoda mi czasu. Wolę urozmaicać jakieś danie, np. piekę pałki z kurczaka, jednego dnia jemy je z ziemniakami i surówką, drugiego dnia z ryżem i jakimiś warzywami, albo z warzywami na patelnię. Wolę już tak kombinować, bo łatwiej mi tylko ugotować ryż niż każdego dnia robić obiad od podstaw. Zupy też gotuję na 2-3 dni.

Gość gość
Ja co dzień coś wymyślam,mam czas bo nie pracuję.

Gość gość
tak staram się codziennie ugotować coś nowego :-) zapraszam na mojego bloga :-) www.kuchniaipodroze.blogspot.com

Owszem i kocham to robić! Pewnie po prostu dlatego, że domownicy doceniają później moje starania :)

Gość gość
Ja gotuję na 2 dni. Po pierwsze z wygody, po drugie dlatego, ze jestem sama z dzieckiem i na jeden dzień musiałabym gotowac naprawde malutkie ilości.

Gość gość
zupe gotuje na 2-3 dni,jemy ja zaraz po pracy ok 16,2 danie robie codziennie nowe,jemy je jako kolacje ok 18,uwielbiam gotowac,odstresowuje mnie to,robie naprawde wymyśle potrawy nie jakies tam kotlety mielone z surówka i ziemniakami np. dzis będzie tagine z jagnięciną i warzywami

staram się gotować codziennie rzadko gotuje więcej ale jeśli już to np. barszcz czerwony który jednego dnia jemy z ziemniakami a dwa dni później z uszkami

Gość gość
Ja rzadko gotuję w domu, bo po prostu nie mam czasu, wolę zamówić gotowy obiad w foodpanda i przywożą mi do domu albo do pracy bezpośrednio z restauracji jaką sobie wybiorę.

Gość dlachcacegonictrudnego
Ja wlasciwie tak, ale ja robie bardzo proste szybkie dania. Filet z kurczaka podsmazony na patelni z brokulami z wody, filet z mintaja gotowany na parze z warzywami na parze, Pieczone udka w piekarniku np. z papryką swieżą, kasza z warzywami na patelnie itp. Na dwa dni robie jedynie zupy i klopsiki w sosie (pomidorowym, koperkowym czy grzybowym)

Gość w 90 procent
przypadków gotuję obiad na 2 dni,wcześnej, bo pracowałam, później bo ciąża i mega mdłości i wymioty, teraz bo z niemowlakiem ciężko w kuchni codziennie siedzieć :)

Gość gość
Po pierwsze gotuję na 2 dni, czasem na więcej i mrożę, po drugie mój facet też gotuje, a zatem gotuję 1-2x w tygodniu

Gość gość
Codziennie gotuję świeży obiad. nie gotuję za jednym zamachem więcej, bo zawsze więcej później rodzinka zje i okazuje się, że wałówa skończyła się wcześniej niż zakładałam. Znam rodzinę, gdzie ani ona ani on nie gotują obiadów- jak gotują to średnio 3 razy w tygodniu, choć mają czas. I wyglądają jak balerony, ciągle zapychają się parówkami, kanapkami i różnymi paskudztwami. A wystarczyłoby zjeść treściwy, ciepły posiłek- wcale nie wyszukany... Tak więc lepiej zjeść treściwe śniadanie, porządny obiad niż zapychać się Bóg wie czym, a potem zdziwienie po wejściu na wagę.

Gość gość
Codziennie A w czym problem? Ugotowane obiadu nie zajmuje zbyt duzo czasu, wstawiam ryż,czy ziemniaki , a mięso/ rybę do piekarnika, i robię surowke. Pół godz i obiad gotowy Wszystko staram sie robić szybko na poczekaniu bo takie odstale mi nie smakuje

Gość gość
ja często gotuję na 2-3 dni, czasami też coś mrożę

Gość gość
Takie mrożone to niesmaczne