Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ważne pytanie

Polecane posty

Gość gość

Hej mam pytanie. Krwawienie z odstawienia jest wywołane sztucznie, prawda? Więc jeśli doszłoby do zajścia w ciążę w trakcie brania tabletek antykoncepcyjnych, to czy krwawienie ustąpiłoby, tak jak podczas normalnego okresu czy byłoby sztucznie wywoływane nadal? Od dłuższego czasu zastanawia mnie to, czy krwawienie przestałoby występować w momencie ewentualnego zapłodnienia czy występowałoby nadal, aż do któregoś miesiąca ciąży. Proszę o dokładną odpowiedź. Z góry dziękuję. ;)

Gość gość
Pytanie trudne, chyba nie wiadomo jak organizm zareaguje; na moim przykładzie - zaszłam w ciążę przy tabletkach, miałam 2 plamienia po kolejnych 2 opakowaniach a później już nie.

Gość gość
Jest sztuczne. Czy ustało by w takiej sytuacji, nie wiem. Logicznie rzecz biorąc tak, ale przecież są przypadki, kiedy prawdziwy okres utrzymuje się przez kilka miesięcy ciąży.

Gość gość
A zapytam z ciekawości: popełniłaś błąd w czasie stosowania tabletek? :)

Gość gość
tabletki przyjmowałam regularnie, ale wyjechaliśmy na egzotyczne wakacje na kilka tygodni, lekarz mówi że to mogło być przyczyną... a może po prostu to był mój moment ;-) dowiedziałam się jak nie dostałam kolejnego plamienia a bóle podbrzusza były, poszłam wywołać miesiączkę ;-) to był 4 m-c ;-)