Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skakankaskakanka

Ginekolog twierdzi że ciąża a ja nie powiększona macica

Polecane posty

Gość skakankaskakanka

Może ktoś będzie w stanie spojrzeć na sytuacje nieco trzeźwiej niż ja, bo już się zaplątałam... Mianowicie od 4 cykli staramy się z partnerem o dziecko. Podeszłam do tego racjonalnie, temperatura, paski owu itp. Ostatnią @ miałam 22.12.13 poprzedzoną plamieniami, "normalną" wręcz nawet obfitą- miałam również usg aby wykluczyć nieprawidłowości . Od 11dc zaczęłam robić testy owu, które ok 16 dc pokazywały mi pozytyw (kreska testowa wyraźnie mocniejsza od kontrolnej) - do dnia dzisiejszego a mam 23 dc robię testy i nadal kreska jest wyraźniejsza. W związku z tym że mogą być to problemy z hormonami poszłam do ginekologa, który stwierdził że moja macica jest powiększona . Stwierdził że to 6-7 tc. ciąży. Powiem szczerze, że... byłam w szoku. Powiedziałam że to niemożliwe, gdyż ani testy ciążowe nie były pozytywne, a beta w poprzednim mcu przed @ wynosiła O. Opisałam również @ z poprzedniego cyklu a on.. popatrzył na mnie z politowaniem. Wywalczyłam skierowanie na usg i betę hcg - sikańce wychodzą oczywiście ujemne. Może ktoś wie co może być przyczyną tak sporo powiększonej macicy ?

Gość gość
Powiem tyle-zmień lekarz bo to jakiś konował.I wtedy te pytania zadaj nowemu lekarzowi :)

Gość skakankaskakanka
Tak zrobie oczywiscie, ale tak bardzo sie zdenerwowalam ze chyba musialam poprosic o opinie rowniez kogos innego. dzieki za odzew