Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Arecki446

sciąganie abonamentu nie zgodne z prawem

Polecane posty

Gość gość
Na wściekliznę? Czy przeciwko wściekliźnie? Następny tuman? Są tu jacyś normalni, średnio inteligentni userzy?

Moment rejestracji odbiornika jest zawarciem swoistej umowy. W tym momencie zobowiązujemy się na jej opłacanie. Logiczne jest, że zanim tej umowy nie rozwiążemy to jesteśmy zobowiązani do jej opłacania.Kiedy cala machina egzekucyjna już ruszy to nie ma realnych możliwości na jej wstrzymanie. Jedyne rozwiązanie to wcześniejsze próby umorzenia zaległości , ale tylko w wyjątkowych sytuacjach. Także nie pozostaje nic innego jak zapłata za okres ostatnich 5 lat i wyrejestrowanie odbiorników.

Gość gość
Czy Ty jestes psychiczny?Przestan mi w kolko tlumaczyc to samo.Powtarzam po raz kolejny,moje wpisy odnosza sie do pierwszego postu.Mamy przeczytac Kodeks Spolek Prawa Handlowego,blablabla.Poczta nie ma prawa sciagac naleznosci,blablabla.Itd,itp.Pytam co mi z tej wiedzy,jak i tak musze placic?A Ty mi na okraglo tlumaczysz skad sie ow dlug bierze,ze trzeba bylo wyrejestrowac,etc.Wiem!Chodzi mi jedynie o to,ze walkowanie tego samego tematu i udowadnianie,ze pobieraja ow abonament bezprawnie nie zmiemi faktu,ze i tak go z nas sciagna.I koniec dyskusji,bo albo jestes idiota,albos pijany.Nara

Gość Majk248
Nie,jesteś sam we wszechswiecíe.Ssspierrrdalaj namolny typie

Gość gość
z drugiej strony autor ma rację. Bo abonament był wprowadzony wtedy gdy to była telewizja utrzymywana przez państwo. A teraz tv się przekształciła w spółkę. Ustawa abonamentowa dotyczy telewizji państwowej,a nie spółki. Myślę że pozwy zbiorowe otworzyły by drogę do pogonienia tego towarzystwa wzajemnej adoracji

Gość gość
14.01.14 [zgłoś do usunięcia] Majk248 Nie,jesteś sam we wszechswiecíe.Ssspierrrdalaj namolny typie X Iloma nickami się jeszcze popiszesz? :D

Gość gosciowa
I rodzice, i ja dostaliśmy owe "mile pisemko" dobry rok temu. Ale nikt nam na konta nie wszedl, choć wiem, ze dostali od Trybunalu Konstytucyjnego takie prawo. Zaparlam sie, ze dobrowolnie nie zaplace, niech sobie ściągają z konta. Teraz sama nie wiem co dalej. Nigdy nie mialam żadnych dlugow. Ale ten traktuje w kategoriach nieppsluszenstwa obywatelskiego. Tusk stracil w moich oczach kiedy zamiast sam sie wytlumaczyc ze slów wypowiedzianych przed laty o "haraczu" i nawolywaniu do zaprzestania płacenia, wystawil ministra by ten za niego gadal. No to gadal. Jakieś bzdury, ze premier mówiąc "nie płaćcie" wcale nie mial na myśli, ze mamy faktycznie przestać oplacac abonament :-o żenujące... Sam premier wpuscil nas w maliny, a teraz nie ma nawet odwagi przeprosić i sie wytłumaczyć?! Żadnej odpowiedzialności za slowa?!

Gość Majk248
always jednym.czyżby mania prześladowcza?

Gość gość
Nie, osiołku. Twój sposób pisania, interpunkcji i inne kwestie. Wystarczy być średnio inteligentnym, żeby się zorientować... ale to Ty możesz wiedzieć o inteligencji. :D :D :D

Gość gość
nawet na komisję europejską się wypieli. Komisja mówi że to jest niezgodne z prawem,a oni i tak swoje

Gość Majk248
Wróżbita Maciej???Może jakaś komisja śledcza?Ja p******ę co za czub.

Gość gość
Panienki przy drodze też są zawsze gotowe. Czy to znaczy ,że wszyscy kierowcy będą im teraz płacić za gotowość?

Gość gość
kilka takich spraw czeka na rozpatrzenie w Sztrarburgu. Ale będzie skandal jak trybunał będzie kazał zwracać kasę

Gość gość
W Sztrarburgu? Jarecki zaloguj się. :D

Gość Majk248
Sztrarburg,bez komentarza.Inteligent pełną gębą buahahaha

Gość Jaarecki
czo chczesz?

Gość gość
Poka cyce. :D

Gość gość
tusk może ci pokaż jak zaległy abonament zapłacisz

Gość gość
Up up

Gość gość
Kto z Was zaplacil juz te 1500 zl, komu weszli na konto?