Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wytlumaczcie mi to

Polecane posty

Gość gość

Wlasnie ogladalam Wiadomosci w Tv.Powiesil sie 17letni chlopiec,poniewaz chcieli go zabrac od matki,ktora z powodow finansowych nie radzila sobie z wychowaniem dzieci.Dodam,ze nie bylo zadnego chlania,patologii.Po prostu bieda.Moje pytanie jest nastepujace..Czy nie uwazacie,ze najrozsadniejszym wyjsciem w takich sytuacjach powinno byc udzielanie tej matce wsparcia finansowego,a nie odbieranie dzieci?Przeciez jak taki dzieciak trafia do placowki w stylu domu dziecka,to na jego utrzymanie lozy panstwo,tak?I to pewnie grube pieniazki.To nie lepiej dawac czesc tych pieniazkow owej matce i zaoszczedzic dzieciom traumy?Ok,gdy w grdm wchodzi alkohol,ale gdy tylko bieda..Nie umiem tego pojac..

Raczej chodzi o to, że ciężko zweryfikować kiedy należy dać komuś pieniądze, a kiedy dzieci odebrać. Wiesz u nas też ostatnio było głośno o 12-letnim chłopcu zakatowanym przez ojca- byli pod opieką MOPS-u, dostawali rozmaite zapomogi finansowe. A gość nie miał na czole wypisane, ze leje i żonę, i syna. Nikt nic nie wiedział. I widzisz- w tej sytuacji powinni chłopca odebrać, ale kto mógł przewidzieć?

Gość gość
Matka mogła iść do kościoła po pomoc finansową, jedzenie itd. Kościół dostaje dary dla biednych np. z Caritasu i nie tylko. Księża tak mówią, że im leży na sercu los dzieci. Niestety im leży na sercu tylko los parokomórkowca w łonie kobiety. Taka prawda.

Gość gość
Za mały masz widać rozumek.

Gość gość
Ludziom się nie daje ryby tylko wędkę. Jak matka nie chciała przez tyle lat nawet spróbować zarobić na dzieci to jej sprawa.

Gość gość
W pomoc Afryce się pompuje tyle kasy i co? Przez te pieniądze czarni nauczyli się nic nie robić i ich sytuacja nie poprawia się. Teraz jest tam tak, że jak ktoś chce pracować to ma gorzej niż leń, bo leń dostaje kasę za nic. Do pracowitego w końcu dochodzi, że też lepiej jak nie będzie nic robił tylko wyciągał rękę po pomoc międzynarodową. W ten sposób sytuacja w krajach, które otrzymują pomoc nie polepsza się, a czasem wręcz pogarsza.

Gość gość
ta kobieta dostawala 2tys z mopsu wynajmowala mieszkanie w ciagu ostatniego roku byli u niej pracownicy socjalni 42 razy. Tak mowili wczoraj w wiadomosciach. U nich chyba najwiekszy problem byl zmieszkaniem tak mi sie wydaje bo w wiadomosciach mowili dlaczego mops nie pomogl znalezc dla nich socjalnego zamiast dziecka odbierac? Przykre ale takie zycie w Polsce

Wiesz jak wygląda kolejka osób np. w dużym mieście, które starają się o mieszkania socjalne? A ile nowych się buduje? To co, należy wysiedlać starszych mieszkańców? Przecież na logikę- każdy kombinuje, ale nierealne jest, żeby wszystkim zapewnić mieszkania. Kilka lat ludzie oczekują- a w pierwszej kolejności dostają je ci, którzy nie mają szans na własny zarobek i ich dochód na jedną osobę musi być mniejszy niż ileś tam (w zależności od miasta). W zeszłym roku sąsiadka prosiła, żeby pomóc wypełnić taki wniosek dla jej córki.

Gość sprawiedliwy aligator
niech ci wytłumaczą ci co obalali "komunizm" w polsce - oni wprowadzili ten ustrój i to jest właśnie ta ich 'wolność', a bieda tylko się pogłębia

Gość gość
.' A gość nie miał na czole wypisane, ze leje i żonę, i syna. Nikt nic nie wiedział' psycholog,socjolog czy kurator sądowy powinien się znać na ludziach a nie,że nikt nic nie wiedział nie widzał

W moim mieście na jednego pracownika socjalnego przypada średnio niemal 100 rodzin. Jeśli masz takie umiejętnośc***sychologiczne + dobrą kondycję + spostrzegawczość Herkulesa Poirot to może masz szanse, żeby dobrze poznać każdą z tych rodzin.

Gość gość
Inna sprawa to głupota tej kobiety - wiedziała, jaką ma sytuację, po narobiła 4 dzieci? Nie zamierzam płącić ani pomagać dzieciorobom bez mózgu, sory. Mi nikt nie pomoże, bo jestem "normalna" - mimo, że też pomocy potrzebuję. No ale nie jestem upośledzone i nie mam 4 dzieci....Sama jest sobie winna ta kobieta. niestety

Gość gość
też nie mogę pojąć dlaczego majętne rodziny nie klepią sobie 4-5 dzieci a ci którzy nie mają ani pracy ani żadnych dochodów zawsze mają minimum troje dzieci

Gość gość
tylko nieporadne życiowo i nie do końca sprawne psychicznie osoby rodzą kolejne dzieci nie zastanawiając się jak je utrzymają dziwne że taki los właśnie trafia na takie nierozgarnięte baby, dzieci im się same płodzą a one nie mają nad tym ani kontroli ani swojego udziału totalny brak własnej woli i wglądu we własne położenie i życie

Gość gość
a potem o laboga: opieka społeczna skrzywdziła dziecko..... g***o prawda, krzywdę to tym dzieciom zrobiła ta bezmyślna matka, płodząc kolejne dzieci bez środków na ich utrzymanie kto tak młodej kobiecie kazał mieć pięcioro dzieci ? ile ona ma lat 30 ?

Gość gość
bo takie prawo, odebrac dziecko a nie pomoc, ,bo tak najprosciej

Gość gosc z kosmosu
może te biedaki myślą, że wykorzystają te dzieci, żeby jakoś się dorobić - a nóż widelec któreś dorobi się troche - to będą ssali z niego jak pijawki (choć i tak życie miał ciężkie) ;) albo może szkoda na prezerwatywy... albo wpływ ma na to szkodliwa propaganda KK - bo dla nich to przecież nowi żołnierze-i nowi dawcy składek, no ale chyba najważniejsze dla nich, że dzięki temu wciąż procentowo w państwie będzie KK miał duże poparcie ... a to daje mu większy wpływ i władze w państwie...

Gość gość
a po cholerę pomagać takiej bezmyślnej miernocie ? ona i tak napłodzi kolejnych dzieciorów, pieniądze przepije a dzieciaki i tak nie będą miały na jedzenie takie tępoty powinni po trzecim dziecku sterylizować skoro nie potrafią zapanować nad popędem i ogarnąć tematu antykoncepcji

Gość gość
glupie jestescie, w tej chwili mnie stac i mam 3 dzieci, nie wiem co w przyszlosci mnie czeka, wy taz szczekaczki co macie po 1 dziecku tez nie wiecie, moze stracicie prace komornik wejdzie na mieszkanie i zachorujecie i wtedy majace 1 dziecko tez bedziecie potrzebowac pomocy, to co ci biedniejsi nie maja prawa miec dzieci, to jest przywilej bogatych

Gość gość
myślę że u takich kobiet panuje syndrom wyuczonej bezradności jej matka też całe życie klepała biedę, co chwilę była w ciąży i ciągnęła zasiłki od państwa to i córka robi to samo, szybko dojrzewa, szybko zachod******olejne ciąże i wyciąga rękę po zasiłki

Gość gość
ale farmazony p********z wystarczy spojrzeć na te matki, zero wykształcenia, zero logicznego myślenia i do tego ta twarz nie skalana myślą to tępe bezmózgie idiotki, które tylko nogi potrafią rozkładać nie stać je na tabletki ? ostatnio wykupywałam tabletki i za 3 opakowania zapłaciłam magiczne 21 złotych twierdzisz że taką kobietę nie stać na 7 zł miesięcznie na tabletki ? za to stać ją na utrzymywanie kolejnych bachorów one mają nasrane we łbach, po prostu, bezmyślne nimfomanki

Gość gość
Dokładnie, Poza tym jej odebrali dziecko za tzw"niezaradność życiową" czy coś takiego, czyli mówiąc wprost - kompletnie sobie nie radziła.To co, dopiero po urodzeniu 3 dziecka zaczęła być "niezaradna"? Nie sądzę.

Gość gość
. Jeśli masz takie umiejętnośc***sychologiczne + dobrą kondycję + spostrzegawczość Herkulesa Poirot to może masz szanse, żeby dobrze poznać każdą z tych rodzin. - nie mam zdrowia fizycznego by chodzić po patologicznych chałupach i zostać napadniętą, butelką w głowę itp. a do tego psychicznie też bym nie zniosła smrodu, pijaństwa, biedy, przekleństw, ale znam się na ludziach i pracując w miejscu gdzie wydawane są pieniądze od razu wyczulabym kto bije zone, kto jest cwaniakiem, przecież to średnio inteligentna osoba potrafi zauwazyc po samej fizjognomii

Gość gość
gosc z kosmosu jesteś mega głupia/a jeśli myślisz,że te patologie mają coś z KK wspólnego, no chyba,że żebranie pod kościołem albo kasa od księdza :O ja jak jestem w kościele to jakoś nie widzę takich rodzin, za to znam rodzinę lekarzy, którzy mają 4 dzieci, ale oboje razem zarabiają kilkanaście tysięcy, dzieci się świetnie uczą, świetnie wychowane, sympatyczne, patologie nie chodzą do kościoła, siedzą przez netem albo na ławce i chleją :)

Gość gość
nie no, to aż szkoda o tym gadać.. żałosne to jest, no ale efekty są tragiczne jak widać - i ta matka z tą całą swoją głupotą też jest za to odpowiedzialna.... w sumie tak każdy tu zrzuca winę na kogoś (choć na pewno nie jest winne dziecko, bo ono jest tylko ofiarą tej sytuacji) - wina matki jest też nie mniejsza niż tych urzędników - choć nie wiem czy do niej to trafia... bo pewnie psychika w samoobronie odrzuca taką wersję, ale jej wina tez jest tu duża...

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość a po cholerę pomagać takiej bezmyślnej miernocie ? ona i tak napłodzi kolejnych dzieciorów, pieniądze przepije a dzieciaki i tak nie będą miały na jedzenie takie tępoty powinni po trzecim dziecku sterylizować skoro nie potrafią zapanować nad popędem i ogarnąć tematu antykoncepcji a co z facetem? sama się chyba nie zapłodnila, faceci albo powinni płacić alimenty albo być poddawani wazektomii skoro ich nie stać na potomstwo

Gość gość
patologie mają z KK bardzo dużo wspólnego - już nawet w tym filmie Sens życia wg Monty Pythona pokazali to dobitnie.... to że ty tego nie widzisz, to znaczy że jesteś ślepa, albo mało nie chcesz tego widzieć