Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kwiecień 2014 termin porodu

Polecane posty

Gość gość

Witam dziewczyny ! :) być może był taki temat, nie wiem :) ale mam termin na początek kwietnia tego roku :) czy Wy też macie podobnie ? Co już macie dla swoich maleństw ? Wiecie na 100% jaka płeć ? Ciąża przebiega Wam prawidłowo ? To wasze pierwsze dziecko ?

Gość gość
Autorka. Ja mam na 10 kwietnia :) lejla a co już masz dla maluszka ?

niewiele ponieważ mojemu Mężowi ktoś (chyba teściowa) nagadał żeby nie kupowac nic wcześniej i się zablokował, a mieliśmy już wózek wybrany i wogóle chciał kupowac wszystko co mi sie podobało teraz tylko ubranka kupuje i chowam do szafy żeby nie widział, choć ostatnio wyjęłam i stwierdziłam że chrzanić to, ja mam w nosie zabobony wszystkich w szkole rodzenia dostaliśmy też smoczki i kremy na odparzenia, naklejkę z napisam "dziecko w aucie" czy coś koło tego, od ginekologa śliniaczki ;) ale z większych rzeczy narazie nic, mamy kupować koło marca wózek, łóżeczko itp a Ty już coś masz?

Gość gość
A jaką macie sytuacje finansową ? Wybacz za pytanie, ale chodzi o to, że na raz nie dacie rady wszystkiego kupić jak sporo nie zarabiacie, bo wszystko kosztuje..przecież to, żeby nie kupować nic wcześniej dziecku to głupi przesąd..gdybym teraz nie kupowała rzeczy to w jednej chwili czy w ciągu miesiąca nie dała bym rady tego kupić..może porozmawiaj z mężem :) ja mam ciuszki (dostałam od przyjaciółki po synku) mam łóżeczko kupiłam za 100zł na Rzeszowiaku razem z materacem i pościelą (trafiliśmy na okazje) dostałam przewijak, dostałam wanienkę, becik z wkładem. W niedługim czasie zamierzam wyprać ciuszki i uprasować, poskładać w jedno miejsce, bo już mi czasami ciężko przez bóle nóg czy kręgosłupa to co dopiero za miesiąc, więc postanowiłam zrobić to wcześniej :) co do męża mój też uważał, że to za wcześnie, ale wytłumaczyłam mu, że potem na raz wszystkiego nie damy rady kupić :) i że w 8 czy 9 miesiącu nie będę miała siły chodzić po sklepach i prac prasować itp. :) rozumiał

mój stwierdził że przeciez On sam może wszystko kupić. w odpowiedzi usłyszał że po moim trupie najprędzej sam kupi wszystko finansowo raczej dalibyśmy radę tym bardziej że teściowa już zapowiedziała że na wózek nam da, a moja mama też juz oświadczyła że "co wy sobie myślicie, że co, sami wszystko kupicie?! a od czego to dziecko ma babki i dziadków?! jak będziecie mieli coś kupowac to macie przyjechać do każdej babki po kolei i kazać im wyskakiwac z kasy" ;) ale ja lubię miec wszystko wcześniej zrobione, zresztą to że coś wybrałam nie znaczy że może coś innego mi się bardziej nie spodoba

Gość gość
To chociaż tyle, że masz dziadków, którzy coś kupią..żadne z dziadków naszego dziecka nie powiedziało jeśli będziecie czegoś potrzebować to dajcie znać itp..sami musimy sobie radzić i wszystko kupować

Gość miluskaaa
Hej jakiś taki temat już jest :) ja mam termin na 21 kwietnia i będzie dziewczynka. Najpierw na usg w 21 tygodniu lekarka powiedziała, że chyba dziewczynka a w 23 tygodniu potwierdzili na usg 4d. My mamy trochę ubranek i w sumie tyle. Ale łóżeczko już w drodze, lada dzień powinnam je mieć oraz u znajomego producenta zamowiłam pościel, rożek kocyk śpiworek... podgrzewacz dostanę od rodziny używany, wózek kupią dziadkowie. A resztę już musimy zacząć kompletować, żeby nie zostało na ostatnią chwilę :) może w sobotę pojedziemy na zakupy. Ciąża przebiega prawidłowo, jednak stale mam powiększone leukocyty i brałam już raz antybiotyk. Poza tym w tamtym tygodniu wylądowałam w szpitalu przez niekompetencje mojej pani doktor. Narobiła stresu tylko, właśnie zmieniam lekarza.

Gość gość
Też przeszłam zmianę lekarza

Gość miluskaaa
Tak a w którym tygodniu zmieniałaś? Ja właśnie dziś zapisałam się już do innego, do mojej lekarki szkoda nerwów no narobiła takich paranoi....prędzej bym urodziła ze stresu przez nią niż z jakiegokolwiek innego powodu

Witam, ją mam termin na 16 kwietnia. To moje trzecie dziecko i będzie synek, dwie corcie juz mam. Kupione mam juz wszystko, wiadomo takich drobiazgów jak pieluchy jednorazowe nie mam, tak to wszystko juz jest.

Gość gość
Autorka. Co to zmiany lekarza, zmieniłam lekarkę nie pamiętam dokładnie w którym tygodniu ale około 5 miesiąca, obecnie jestem w 7 :) miałam to samo co Ty, straszyła mnie, jak o coś pytałam to od razu panikowała, a ja razem z nią :/ bo lekarz wie lepiej i jak ona się denerwowała to ja też, chociaż np. powodem do tego było lekkie obniżenie się żelaza..gdy o coś zapytałam, nie odpowiadała, lub wrednie udzielała odpowiedzi.. :/ i a każdym razem słyszałam to straszne sformuowanie "płód żywy" z poważną miną..masakra jakaś, zmieniłam lekarza i jest całkiem inaczej, lekarka miła, odpowiada na pytania, jest spokojna, opanowana, nie robi z niczego tragedii, od razu mówi żebym się nie denerwowała, bardzo fajna pani doktor :)

Gość Julaaaaaaaaa
Witam, ja mam termin na 8 kwiecień, wszystko już mamy kupione, tzn brakuje nam jeszcze Pampersów, chusteczek, octenisteptu, sól fizjologiczna, jakieś kosmetyki dla noworodka i niani elektronicznej, wózek łożeczko już stoją w pokoju, ciuszki czekaja tylko na to zeby je wyprac****oukładać w komodzie :) nie wierze w żadne zabobony, nie wyobrażam sobie zostawiać na koniec takich przygotowań i zakupów jak już teraz po 2 h chodzenia po sklepach bolą mnie biodra i krzyża, a po za tym mam skracającą się szyjkę wiec w każdej chwili mogą mnie wysłać do szpitala itp.

Gość miluskaaa
autorko tak to jest z tymi lekarzami, ja przez moją wylądowałam bezpodstawnie w szpitalu z przerażeniem, a lekarze aż się śmiali z niej, że taka durna jest... ciekawe jaki będzie ten drugi lekarz. Poleciła mi go znajoma, poza tym ma bardzo dobre opinie na necie.

Ja mam termin na 14 kwietnia;) bedzie drugs dziewczynka:) wszystko mam kupione procz jak pani wyzej napisala, pampersow. Kremow , butelek itd. Mam nadzie ze tym razem uda mi sie karmienie piersia:) a imie, chyba Emma, mieszkamy w UK I nazwisko tez many zagraniczne:) podoba mi sie jeszcze Ariela:)

Gość miluskaaa
a u mnie chyba będzie Alicja :) mój kochany tak się uparł :P Oj widzę dziewczyny, że już sporo rzeczy macie. I my musimy się spiąć jakoś z tymi zakupami.

Gość gość
Zapraszam do internetowego meblowego sklepu mebelmania.com gdzie znajdziesz rewelacyjne meble praktycznie do każdego pomieszczenia. Ceny dużo mniejsze niż w sklepach stacjonarnych i szeroki wybór nowoczesnych mebli – dodaj, że informację znalazłeś tutaj to udzielę 3% rabatu. Wpisz w dowolną wyszukiwarkę „Mebelmania” i wybierz interesującą Cię zakładkę. Pozdrawiam i zapraszam MEBELMANIA.