Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak przekonać niemowlaka do mięsa

Polecane posty

Gość gość

Moja Córeczka właśnie skończyła pół roku. Postanowiłam powoli zacząć podawać Jej mięso. Niestety Ona kategorycznie odmawia jedzenia. Pluje, albo celowo przetrzymuje w buzi i jak wydaje Jej się, że nie patrzę wypluwa. Nie mam problemów z podawaniem Jej zupek, warzyw czy owocków - to pochłania ze smakiem. Niestety nie mam zbyt dużego wyboru jeśli chodzi o menu bo jest alergiczką i jedyne mięso jakie aktualnie wchodzi w grę to królik albo jagnięcina. Może macie jakieś sprawdzone metody. Poradzicie coś?

Gość gość
Poczekaj jeszcze troche, nie karm jej na sile bo calkowicie jej zbrzydnie mieso. Jest keszcze mala, poł roku to czas zeby przygotowac dziecko do innego jedzenia nie wciskac na sile

Gość gość
Miksuj do zupki bądź mieszają z ziemniakami

Gość gość
Mieszałam z ziemniakami, ale to nic nie daje :(

Gość gość
ja mojemu dziecku gotowałam długo zupki jarzynowe na cielęcinie lub piresi z kurczaka, najpierw wywar z mięsa, potem do tego wrzucałam warzywka i na końcu ziemniaczek, troszeczke doprawiałam solą i jak wszysto było miękkie to mieliłam i dzieci zjadały papke zawsze porcje, dość długo tak karmiłam ptem dla starszych dziabałąm widelcem, tak więc porca mięsa była zjadana w zupie w inny sposób też nie chciały

Gość gość
ja mojemu dziecku gotowałam długo zupki jarzynowe na cielęcinie lub piresi z kurczaka, najpierw wywar z mięsa, potem do tego wrzucałam warzywka i na końcu ziemniaczek, troszeczke doprawiałam solą i jak wszysto było miękkie to mieliłam i dzieci zjadały papke zawsze porcje, dość długo tak karmiłam ptem dla starszych dziabałąm widelcem, tak więc porca mięsa była zjadana w zupie w inny sposób też nie chciały