Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

adopcja sercem

Polecane posty

Gość gość

no cóż mimo 34 lat nie jestem matką. a to moje największe marzenie. życie się tak poukładało że mąż nei chciał mieć dzieci, mężczyzna z którym związałam się po rozwodzie również... od 2 lat jestem w związku z facetem który ma dziecko, córkę. Mała jest świetna i mamy fajny kontakt. Niestety matka nie powinna być jej matką, skrzywdziła ją. Sąd właśnie orzekł o wyłącznej opiece nad dzieckiem przez ojca, a matka ma zakaz kontaktu. Mała zamieszkała z Nami, I tak nagle stałam się opiekunką 6-letniej dziewczynki. Nie mam swoich dzieci, wszystkiego się uczę. Mała potrzebuje terapii na którą chodzimy wszyscy razem... Czasem marzenia się spełniają jednak w najbardziej nieoczekiwany sposób... może nie jestem matką ale jestem bardzo szczęśliwa, że w moim domu oprócz zwierząt które kocham jest ta maleńka osóbka :) tak chciałam Wam powiedzieć... :-D

Gość gość
ktoś pogada?

Gość gość
co taka cisza...

Gość gość
Cieszę się, że Ci się ulożyło. I jesteś dla małej matką, bo ją wychowujesz. Czasem tak się zdarza, grunt, że ma dobra opiekę i miłość od Ciebie.

Gość gość
Ja jestem w odwrotnej sytuacji . Mój były mąż zerwał wszystkie kontakty z synem poznałam faceta zamieszkaliśmy razem 3 lata temu teraz mamy wspólną córkę która ma już 4 miesiące . Mój syn do obecnego partnera mówi tato i to jest nagroda za czas mu poświęcony . Mam nadzieję że Twoja pasierbica też kiedyś w podzięce powie do CIEBIE mamo :). A co takiego zrobiła jej matka jeśli można wiedzieć ?

Gość gość
ma miłość moją i ojca... matka zapewne też ją na swój sposób kocha, ale popełniła w życiu głupotę, skrzywdziła dziecko... Mała ją kocha bo to oczywiste, tęskni... mimo iż obydwoje mamy o niej bardzo złe zdanie to przy dziecku nigdy źle nie mówimy, to w końcu jej matka. a nie chcę żeby dziecko miało konflikty lojalności.

Gość gość
manipulowanie dzieckiem mające głębokie znamiona znęcania się psychicznego...