Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beeeata

grzybica pochwy

Polecane posty

Gość beeeata

wizyta za tydzien, jak przetrwac?? zancien jakies dostepne srodki, ktore zlagodza objawy i nie zaszkodza???

Gość duet
Globulki Clotrimazolum . Są bez recepty. Czy jesteś pewna,że to grzybica? Przyniosą ulgę - to pewne.

Gość beeeata
tak jestem pewna, zawsze tak mam po antybiotykach, i co dziwne nawet mimo przyjmowania oslony.. ale clotrimazol dopochwowy byl zawsze odkad pamietam na recepte, cos sie zmienilo??

Gość beeeata
podnosze, czym sie wspomagacie??

Gość gość
krem jest bez recepty, a ogólnie to odbuduj florę bakteryjną pochwy

Gość gość
Kup sobie cos dopochwowego np iladian, lactovaginal, provag lub invag. Cena do 30 zl za opakowanie. Do tego clotrimazolum maść.

Gość beeeata
ok dzieki, nie wiem czy probiotykami uda mi sie zlagodzic objawy, ale sprobuje, to nie zaszkodzi przynajmniej

Gość agama72
vagical plus clotrimazolum w kremie,bez recepty dostepne. globulki na noc,a maść dwa razy dziennie---smarować dokładnie zew czesc. mnie ten zestaw pomógł,tzn trzy tygodnie bez nawrotu dolegliwośći( upławy o wstrętnym zapachu). powodzenia bo długa to moze byc walka :))

Gość zassssd
hej ja mam dopiero 22 wizyte :/ a tez podejrzewam grzybice - pierwszy raz mi sie cos takiego stalo, mam teraz strasznie oslabiony organizm... miesiac temu przed okresem zaczela mnie swedziec ale zbagatelizowalam to pozniej zobaczylam takie dziwne uplawy teraz wyczytalam ze to serowate- objaw grzybicy :( i pozniej grypa wiec zaczelam jesc czosnek i zauwazylam ze swedzenie i uplawy przeszly ale teraz po okresie znowy sie zaczelo tzn od niedzieli swedzenie i wczoraj serowate uplawy i jeszcze dzisiaj wiecej tego jest i zabarwione na rozowo/czerwono ale to ostatni dzien okresu... niewiem gdzie moglam to zlapac... :( Autorko tematu tez tak masz?

Gość beeeata
no ja uplawy mam inne, ale nigdy przy grzybicy nie mialam typowych (jak piszesz serowatych) uplawow, tylko po prostu biale przez caly cykl. niestety u mnie czesto to wraca, na fundusz trzeba czekac ok 2 miesiecy, a prywatnie wielki wydatek. z wlasnego doswiadczenia wiem ze lactovaginal itd nic nie zalecza, ale moze chociaz troche zahamuja rozwoj. trzeba jak najszybciej pchac sie do lekarza bo na wlasna reke to chyba tylko sobie zaszkodzic mozna. tzn probiotyki nie zaszkodza, ale np wkladania sobie tam czosnku (poplecana dosc czesto metoda) nie zaryzykowalabym

Gość beeeata
zasssd ponoc po okresie objawy sie nasilaja jesli nie zostala infekcja wyleczona. a ja troche na wlasne zyczenie sie w to wkopalam. od dawna mam sklonnosci do infekcji, unikam antybiotykow jak tylko sie da, ale niedawno musialam brac i wiadomo... i zawsze tak mam, mimo lekow oslonowych. wczesniej o dziwo przez ponad rok nie mialam nawrotow i sie chyba rozleniwilam, wczesniej codziennie pilnowalam zeby zjesc jogurt, warzywa, malo czekolady, przyjmowalam probiotyki, a potem jakos dalam sobie spokoj, no i mam efekty :(

Gość zassssd
w internecie w objawach grzybicy pisze ze uplawy serowate.. nie znalazlam nic o bialych zwyklych.. a sposobow ekstremalnych jak wkladanie czosnku czy jogurtu to nie stosuje bo czosnek pali ogolnie a co dopiero w stanie zapalnym tak delikatnych miejsc... w ogole nie wypowiadam sie na temat osob ktore wypisuja takie bzdury no ale ok... beata a swedzenie i pieczenie tez masz tak ? sory ze tak pytam ale jak masz pewnosc ze maszgrzybice to chce sie upewnic ze mnie tez to spotkalo...

Gość gość
nie zawsze sa serowate uplawy, ja zawsze mialam po prostu biala wydzieline na bieliznie. no oczywiscie swedzenie i pieczenie jest :( kolejna wiadomosc, lekarka do ktorej mialam sie zapisac (zawsze wizyta po paru dniach) ma juz zapisy do konca lutego!!! w nastepnym tygodniu bede miec okres, a potem zaczynaja sie drugie zmiany (wszyscy w moim - prywatni - bo na fundusz nie ma szans- miescie przyjmuja popoludniami) masakra!!!

Gość Duet
Ja clotrimazol w globulkach kupowałam bez recepty. Nawet mam na zapas w posiadaniu:D. Plimafucin jest na receptę bo to z antybiotykiem- ale ja mam w zapasie bez recepty;). Na pewno bez recepty kupuje się maść clotrimazol, ale go przy grzybicy pachwin się stosuje. Nie można stosować do środka. Możesz sobie kupić lacibos femina żel do smarowanie zewnątrz. Tylko nie ten do podmywania! Niech te wszystkie choroby piorun porazi!!!! :

Gość gość
czyli to zalezy od konkretnej apteki czy te globulki sa na recepte czy bez??

Gość Duet
Tak , zależy od apteki.

Gość Fiola222
Też polecam żel lacibios femina, ma odpowiednie pH 4.5, zawiera kwas mlekowy i chlorheksydynę, dzięki czemu hamuje rozwój patologicznych bakterii i grzybów. Złagodzi pieczenie i swędzenie, a że jest hypoalergiczny i delikatny dla wrażliwej skóry to Cię nie podrażni. Po leczeniu przepisanym przez ginekologa możesz go dalej stosować dla ochrony przed nawrotem infekcji intymnych. A i pamiętaj o probiotyku.

Gość gość
Mnie pomogła prawie natychmiastowo i na dlugo maść Clotrimazolum (cena to ok. 5zł) :)

Gość gość
Ja również stosowałam clotrimazol jako jedyny jest bez recepty, ponadto warto podmyć się płynem do higieny intymnej a później posmarować provag żelem, zakwaszą środowisko pochwy dzięki czemu środowisko do rozwoju grzybicy nie będzie już takie korzystne.

Gość SpecDsProbiotyków
Polecam dopochwowo invag (najlepiej na noc przez 7 dni),oraz zewnętrznie maść clotriamzolum.Oba produkty dostępne są bez recepty i napewno nie zaszkodzą. To środki zupełnie bezpieczne i skuteczne.

Gość gość
polecam preparaty illadian są skutecze do tego clotrimazolum i po problemie ostatnio widziałam w dobrej cenie globulki na stronie apteki czerwonej

Gość miska1993
Ja też to przechodziłam, trafiłam do gin i dała mi flucofast, a dopochwowo lactovaginali pomogło, ja tam zawsze wolę pokazać się lekarzowi.