Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciężarówka styczeń 2014

Poród w UK

Polecane posty

To moja pierwsza ciaza. Wyczekiwane maleństwo i pełno obaw :( rodzę w UK niestety nie wiem co mnie czeka!? Są tu jakieś mamusie rodzące juz w Anglii?

Gość gość
ja nie rodziłam ale moja bliska przyjaciółka rodziła 2 razy i była zadowolona. Szpital super, sale rewelacyjnie wyposażone, położne bardzo miłe, jeżeli chcesz to dostajesz znieczulenie na zawołanie. Jedynym minusem jest to, że wychodzisz juz kilka godzin po porodzie do domu co dla mnie jest chore..dziecko co dopiero przyszło na świat i w pierwszej lub drugiej dobie mogą pojawić sie zagrożenia.

Gość gość
Ja rodziłam w Polsce i na szczęście tam zostawiają cie 3 dni w szpitalu a u mojego syna było tak, że na 3 dzień coś się działo i w miarę szybko zareagowali lekarze bo ja bym tego na pewno nie dostrzegła.

Właśnie słyszałam o tym ze juz po 6 godzinach potrafią wypisać ze szpitala. Czasami mam wrażenie ze traktują tu ciąże ze albo przetrwa albo nie i dziecko po urodzeniu tez jeśli samo da radę to da radę pózniej.

Gość gość
co ty nie powiesz??? jakoś umieralność noworodków w Polsce jest dużo wyższa niż w UK - ciekawe dlaczego?

Odniosłam takie wrażenie po wizytach u położnej. Bo jak można stwierdzić ze dziecko rozwija się prawidłowo po mierzeniu wielkości brzucha centymetrem?!

Gość gość
Moje dziecko akurat uratowali lekarze z polski bo gdybym rodziła w uk było by martwe i tego jestem pewna a to tylko dlatego, ze właśnie w Polsce zostawili nas o 2 dni dłużej w szpitalu. To uratowało mu życie. Wiec nie pierdziel mi o statystykach.

Gość gość
Poza tym miałam ciąże zagrożona i wiem jak mnie w Polsce leczyli, byłam bardzo zadowolona(pomimo tego, że pielęgniarki wredne) ale końcowy efekt rewelacja, syn wyzdrowiała, a teraz biega i sie śmieje a nie wiem jakby to się tutaj skończyło

Gość gość
w Polsce każda ma zagrożoną ciążę!!! i każda całą ciążę na zwolnieniu!!!

Gość gość
I jeszcze jedno jak mieszkałam w polsce i w 9 tygodniu ciazy trafiłam z krwotokiem do szpitala, przeleżałam 2 tygodnie z kroplówkami aby podtrzymać ciąże. A tutaj z tego co wiem to nawet by mnie do szpitala nie wzięli bo dla nich 9 tydzień to nie dzieciak. Wiec na polska służbę zdrowia nie narzekajcie.

Gość gość
powiem ci tylko tyle jak nie wiesz o czym mówisz to nie wypowiadaj sie. Bo akurat twoje wypowiedzi nic nie wnoszą i sa nie na temat.

Gość gość
bo dla kazdej Polki ciaza to sposob na zlapanie frajera, ktory bedzie je utrzymywal do konca zycia...

Gość gość
haha ale głupoty gadasz dla każdej polki? ty tępaku nawet nie wiesz o czym gadasz. Zresztą nie ma co dyskutować. Autorko życzę c***owodzenia i uważaj na dzidziusia.

Gość gość
Ja rodzilam i sobie chwale. Mialam swoja sale z wanna do rodzenia jakbym chciala. Polozna glaskala po glowie,podwala wode, robila kawe,przynieśli mi kolacje po porodzie do sali gdzie rodzilam. Znieczulenie dostajesz na życzenie, a w szpitalu po porodzie trzymaja dopoki nie pokażesz ze umiesz karmić piersią(jesli sie zdecydowalas na piers i mnie trzymali 2 dni bo chcieli mieć pewność ze dam sobie rade i maluch nie będzie glodny,a bylo to pierwsze dziecko). Naprawdę fajnie, 2-3 dni po wyjściu do domu odwiedza cię polozna,sprawdza co z maluszkiem,jak pepowina sie goi i jak sie czujecie.

Gość gość
te co nie rodziły w UK i tak wiedzą lepiej jak tam jest! a ty autorko, jak ci się tak w tym UK nie podoba to wypieprzaj rodzić i mieszkać do Polski - nikt cię nie w UK na siłę nie zatrzymuje!

Gość gość
Ja nie rozumiem wlasnie dlaczego wypowiada sie tu jakas co rodzila w pl?! Nie umiesz czytac ze zrozumieniem..autorka pyta o poród w uk! Wiec jak nie masz wiadomosci na ten temat,albo tylko gdzieś tam kiedyś cos przeczytalas to sie nie wypowiadaj.

Żeby to było takie łatwe to juz dawno była bym w kraju. Niestety a może i stety rodzimy w UK. Damy radę.

Gość gość
A jakbyś ty czytała ze zrozumieniem to byś sie doczytała, ze dla autorki każda informacja na ten temat jest cenna i ważna. A do gościa co każe jej wypieprzać do polski to radze aby sie nie wypowiadał bo chama tutaj nam nie trzeba. Jak moja przyjaciółka urodziła synka to byłam w szpitalu i widziałam jak jest, sale czyste, położne bardzo miłe i pomocne. Poza tym teraz chce sama rodzic w uk to szukałam info na ten temat. I jak dla mnie jeżeli chodzi o sam poród to wolałabym rodzic w uk jedym problemem jest to, z epo porodzie wychodzi sie odrazu do domu. I dla przykładu koleżanka urodziła o 9 rano a o 20 była już w domu. (a wiem to bo byłam u niej jak urodziła i parę godzin później kiedy wróciła do domu) wiec to nie sa wiadomości z neta.