Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sprawy komornicze alimenty

Polecane posty

Gość gość

witam mam pytanie , jesli ktos sie orientuje prosze o pomoc. alimenty mam zasadzone splata idzie bylemu kiepsko az sam zgodzil sie abym podala go dalej zeby chociaz panstwo mi dalo a z niego jakos sciagna z czasem..poczytalam fanie, trzeba zglosic sprawe i tak najpierw do komornika-nie znam sie kompletnie do jakiego isc bo wiadomo nie mam kasy na oplacanie takich instytucji, gdzie szukac bezplatnego komornika ktory zajmie sie sprawą?..

Gość gość
zapytaj w sądzie,oni cię pokierują. To nic nie kosztuje

Gość gość
tyle to i ja wiem ale do sądu mam kawalek drogi dlatego wolalabym wiedziec dokladnie co i jak , przygotowac i isc zaniesc a nie dwa razy latac:) inaczej nie zaczynalabym tematu na kafe:)

Gość gość
to weź wszystkie papiery jakie masz dotyczące tej sprawy. Każdy komornik przypisany jest do danego sądu. Musisz więc iść do sądu,a oni ci dadzą namiary

Gość gość
ja tylko pytalam czy taki komornik jest bezpłatnie ..bo to ze musze tam isc to wiem -tak jak pisalam wyzej, a wziac co sie ma to mozna do lekarza a nie w sprawach urzedowych-sadowych

Gość dsfsffffff
koszty komornicze pokrywa dłużnik

Gość gość
Ludzie C***omagają, a Ty jesteś niegrzeczna. Za komornika zapłaci ten, od którego będą pobierane alimenty. Potrzebny Ci jest wyrok i dokument tożsamości. PS Ja do lekarza nie biorę wszystkiego, tylko dowód :P

Gość gość
autorko-widać że wiesz wszystko najlepiej wiec po co zakladasz tu wątek? Jeśli uważasz że idąc do komornika nie musisz okazać dokumentów to powodzenia, ile Ty masz lat? 15?

Gość gość
po pierwsze nie jestem niegrzeczna tylko irytuja mnie banalne odpowiedzi - po drugie do kolezanki dziekuje o taka odp mi chodzilo bo pytalam o koszty , a co do pana wyzej nie wiem z czego wywnioskowales ze nie musze brac dokumentow - uczymy sie czytac ze zrozumieniem bo chyba ty masz lat 15 ..

Gość gość
pan pani to oczywiscie przenosnia dla jasnosci ale dziekuje jeszcze raz za odp chcialam tylko wiedziec temat kosztów