Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość clarisaa

Invicta Warszawa

Polecane posty

Gość clarisaa

Szukam opinii na temat tej kliniki jakiego lekarza mozecie polecic???? Czy udalo Wam sie tu in vitro ???? Bardzo prosze o jakiekolwiek info

Gość clarisaa
Up

Gość gość
przystapilam dopiero do programu w Invimed, czytalam, ze sa dobre opinie, w lutym mam przyniesc wynniki...i tyle, niestety wiecej info nie jestem w stanie udzielic

Gość gość
Ja się tam leczyłam dość długo. Co prawda udało mi się zaciążyć przed przystąpieniem do IVF, ale zdążyłam porobić tam wszystkie badania i kilka inseminacji. Sama klinika nastawiona jest ewidentnie na kasę, niemal za każde głębsze odetchnięcie płaci się osobno, wizyty są koszmarnie drogie, a każde badanie płatne dodatkowo. Jest wprawdzie program In vitro all inclusive, ale też niestety sporo rzeczy trzeba sobie dokupić oprócz tego, jak np. badania genetyczne, histeroskopię czy pierwszą wizytę. Jednak dzięki temu w klinice jest czysto, miło i profesjonalnie. Co do lekarzy, wielu ma super opinie, ja się leczyłam u dra Niemoczyńskiego (u niego wizyty były jeszcze droższe), ale to jest geniusz w swojej dziedzinie, nie ma co ukrywać. Profesjonalny, dokładny, no i nie naciąga. Według mnie dla niego warto wydać całą tę kasę w klinice, nie żałuję ani złotówki. A, no i kwestia badań, np. HSG czy histeroskopii, to jeśli chcesz, by on robił, to jest dużo drożej, ale polecam oszczędzić na czymkolwiek innym, a nie na tym. HSG praktycznie nie poczułam, jak normalne USG praktycznie, histeroskopię zrobił na tyle delikatnie, że nie było ani krwi ani nic. Dzięki niemu na dniach będę rodzić dorodnego synka :) Bardzo wygodny jest ten system internetowy, gdzie można sobie sprawdzić wyniki i na bieżąco podglądać historię swojego leczenia. Powodzenia!

Gość gość
Tez myslalam o tym doktorze a powiedz ile kosztuje u niego wizyta hsg i histerio?? Jakie bad ania nalezy doliczyc do in vitroo all?

Gość gość
Nie wiem, czy wszystko dobrze pamiętam, ale to było chyba tak: 150 zł - wizyta 2300 zł - histeroskopia 800 zł - HSG Do all inclusive to musisz sobie doczytać, bo są różne pakiety (a najlepiej to idź po prostu tam, oni dają takie wydrukowane wszystkie informacje na kartkach to można sobie przeczytać i przeanalizować na spokojnie), ale wiem, że nie było na pewno badań genetycznych (to ok. 1600 zł za dwoje wyszło), pierwszej wizyty kwalifikacyjnej, histeroskopii, nie jestem pewna, czy były pełne badania nasienia i AMH. Ale jak mówię, musisz sobie doczytać, bo może coś pozmieniali i dołożyli?

Gość gość
Kurcze troche to kosztuje ale czy do in vitro musze miec histerioskopie skoro u mnie miesiaczki regularne owulacja jest a problem w nasieniu meza bo ma przeciwciala przecowplemnikowe

Gość gość
Właśnie nie pamiętam, ale z tego, co wiem, to histeroskopia była konieczna (musisz dopytać), u mnie też nie było problemu żadnego, tylko u męża, a mimo miałam robioną. Ale na NFZ też były jakieś miejsca, wtedy kosztowało to duuużo mniej, bo tyle, ile znieczulenie ogólne (ok. 300-500 zł, nie pamiętam), ale nie robił tego Niemoczyński, inni podobno są dużo mniej delikatni i się krwawi, a że ja histeryczka jestem to jednak zapłaciłam, żeby to on robił. I powiem Ci, że wydaje mi się, że lepiej oszczędzić na czymś innym, a żeby badania płacić u niego - wtedy będziesz spokojniejsza i będziesz miała 100% pewności, że wszystko masz zrobione dobrze i delikatnie. No ale wiadomo, że to zależy też od miliona innych czynników, więc na spokojnie musicie się zastanowić, na co i jak powydawać :)

Gość przyszlamamusia
Cześć dziewczyny; ) ja mam pierwsza wizytę w invicta w czwartek 22 - eg, właśnie u doktora niemoczynskiego. Trochę się obawiam bo czytałam straszne opinie na jego temat w necie. Mam nadzieję że to nieprawda. Staramy się o dzidzie 2 lata - mam nadzieje ze ktoś nam w końcu pomoże. Jeśli będę mogła mieć dzidziusia - zapłacę każde pieniądze. ...