Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przyjecie weselne na 15 osób ILE KASY

Polecane posty

Gość gość

Witam Na koniec sierpnia chcemy z narzeczonym wziąć slub( tylko koscielny) Chcemy żeby ten dzien był wyjatkowy, jednak budżet nas mocno ogranicza. Zaptaszamy tylko najbliższych na obiad do restauracji i... no wlasnie nie wiem jak to ma wygladac. Bo co zjedza obiad i do domu? No po obiedzie jeszcze tort to wiadomo. Chyba lepiej by bylo podnajac mały lokal i zaplacic za talerzyk żeby po obiedzie były jeszcze zimne przekaski i moc sobie posiedziec. Tylko to chyba dużo kasy... Proszę o rady i opinie

Gość gość
sorry miało być tylko cywilny nie kościelny :)

Gość gość1234
Witaj, my z narzeczonym również planujemy malutkie przyjęcie weselne na przybliżoną ilośc osób co u Ciebie ":) Najlepiej jest przejść się po lokalach i zebrać ich wyliczenia...cena będzie zależeć od tego czy będziesz chciała pierwsze danie + drugie, jakieś dodatkowe przekąski...w niektórych lokalach mogą też pozwolić na przyniesienie własnego tortu (tak jest chociażby w tym lokalu co my chcemy zrobić) no i oczywiście dochodzą trunki ;) Zdecydowanie wydacie mniej niż przy standardowym przyjęciu weselnym na 200 osób :D Pozdrawiam ;)

Gość gość
A ile wy chcecie przeznaczyc na swoje? Jaką opcje wybralas? Sam obiad czy szersza opcja?

Gość gość
Ja mysle zmiescic się w 5000, bo wiecej niestety nie uda nam się uzbiarac

Gość gość
W październiku siostra brała cywilny,przyjęcie zrobiliśmy w domu na 20 osób. Mama i ja,(czyli dwie osoby),przygotowałyśmy w piątek prawie wszystko,łącznie z ciastami,tylko tort młodzi zamówili, jedzenia full wypas,masa przystawek,wszystko nam się udało,młoda dekorowała salon,białe obrusy,przez to bieżnik we wzór obrączek,na wysokich nogach kielichy z bukietami a z tego wiszące kryształki,wyszło pięknie. Potrawy dekorowała ciocia w sobotę,która robi to cudnie.Obiad szykowany na świeżo w sobotę.Goście byli zaskoczeni i chwalili sobie klimat,wygodę. Koszt żywności 1000 zł., a ta praca to przyjemność,tylko trzeba umieć gotować smacznie,i smykałkę do robienia wszystkiego naraz.

Gość gość
U nas sala zyczy sobie za wesele jedno dniowe 170 zl od osoby, a 220 za dwudniowe. Ja tez szykuje swoje wesele ale ja bede miała ok. 90-100 osób wiec samemu nie dała bym rady :(

Gość gość
moja siostra robiła malutkie przyjecie na cywilny ,było 18 osób,najpierw był obiad,rosół dla wszystkich a potem 2 danie podane na półmiskach,kluski,ziemniaki,rolada,pieczen ze schabu,pierś z kurczaka a grzybami,3 rodzaje surówek,potem ciasto ,kawa i tort,po obiedzie wyszlismy na taras ,robiliśmy zdjecia ,były drinki i koniaki ,kto chciał to sobie pił ,do przegryzania orzeszki,chrupki i takie mini kanapeczki na jeden ząbek,był ciepły wieczór wiec też na tarasie zjedliśmy kolacje,była kaczka z jabłkami i sosem żurawinowym,ina tym sie skończyła impreza,muzyczka leciała z lapka i było troche tańców,moja mama na pocżątku narzekała ze bez zimnych przekąsek nie moze być,ale było super z tymi mini przegryzkami

Gość gość
Niestety nie mamy domu z tarasem tylko mieszkamy w kawalerce, dlatego musi być w knajpie/ restauracji. Mam jeszcze jedno pytanieodnosnie obraczek. Czy lepiej kupic taniej w lombardzie i przetopic na takie jak się chce czy nizszej próby b.ładne nowe(allegro)

Gość gość
niska próba to niska jakość a obrączki mają być na całe zycie,z niską próbą czybko sie pogną i porysują,wybrałabym złoto z lombardu ,tylko jakl to wyjdzie cenowo

Gość gość
Ja z mężem kupiliśmy obrączki na allegro próby 333 i jesteśmy bardzo zadowoleni i obrączki nie rysują się ani nie wyginają jak sugeruje gość powyżej.Jeteśmy prawie 2 lata po ślubie,więc był czas na sprawdzenie.

Gość gość
W lombardzie moze być nawet połowa ceny sklepowej! Jeśli się trafi w rozmiar i gust to nie trzeba przetapiac.

Gość gość1234
My dopiero w marcu będziemy ustalać menu, bo do tego czasu coś może się zmienić w karcie...ale wstępnie to wychodzi: I danie : 7-12 zł / os (zależy kto jaką wybierze ) II danie : 25-57 zł/ os ( również zależy od woli gości ;P gdzie wchodzi w grę surówka(duży wybór) + pieczone ziemniaczki/ryż/grytki+ ryba/mięso(do wyboru do koloru) deser - we własnym zakresie napoje gorace : 6-10 zł soki : 5zł/szkl. / 18 zł/litr alkohol : od 60-245 zł /but - zależy od tego czy to bd wódka, wino, czy coś bardziej wyszukanego Za rezerwację sali się zwróc****onieważ w tym lokalu pieniądze za rezerwację wykorzystuję się w konsumpcji a dodatkowo mają fajną oddzielną salę gdzie bd przytulnie i akurat w sam raz :) Tak czy siak, koszty jakie bd musieli ponieść na wesele bd znane dopiero bliżej do terminu. Musisz poprzeglądać meni w restauracjach, porozmawiać z kierownictwem i na pewno znajdziesz coś odpowiedniego dla Was ;)

Gość gość
podnosze

Gość gość
Byłam niedawno na takim przyjęciu poślubnym i było bardzo fajnie. W eleganckiej restauracji, były zupa, drugie danie, zimna płyta na stole cały czas i ciasta. Najlepiej zrobić rekonesans po restauracjach, gdzie można wydzielić jakiś zakątek, albo mają mniejsze salki, tak żeby się odizolować. Aha - ślub był o 17tej, potem dojazd - przyjęcie było do północy.

Po pierwsze w zależy od tego czy chcesz sam obiad ( zupa + II danie ) a potem tort/ciasta i goście się rozchodzą. Czy może chcesz przyjęcie połączyć z kolacją wiec wiadomo będą też posiłki ciepłe,zimne. Druga sprawa zależy ile zamówisz jedzenia oraz co ( wiadomo zwykły schabowy będzie tańszy niż wykwintna polędwica wołowa). Ja bym bardziej liczyła koszt od 60 zł ( wersja pierwsza - obiad ) w górę ;) Ja w każdym razie przy takiej ilośći gości zastanowiła się nad przyjęciem w domu - wiem,masz kawalerkę.Ale rodzice , teście ? Wynająć dobrą kucharkę oraz koleżankę ( by pomogła nosić,myć talerze itd) .

Gość gość
Tesciowa ma dom, ale nie było propozycji z jej strony.... Zreszta chce na gotowo i nie robic nikomu problemu. Jestem przygotowana na 100-120zł od osoby więc wydaje mi sie że będzie to opcja z zimnymi przekaskami. Tort i ciasta chce sama dostarczyć.

Gość kwietnioweczka
a ja robie takie przyjecie dla 30 osób w kwietniu w restauracji: menu 110 zł od osoby w tym rosół, ziemniaczki zestaw surówek , mięsa na paterach 1,5 porcji na osobe schabowe, de volai, piers z kurczaka rolada wołowa mix grillowany ,kawa herbata, napoje 4 szt.na osobe takich szklanych gazowanych 250ml pepsi mirinda itp. + soki zimna płyta galaretki, ryby w zalewie, śledzie, półmiski wędlin i serów 2 rodzaje sałatek oraz kolacja kluski śląskie pieczeń wieprzowa i czarwona kapustka. Alkohol możemy wnieść swój to bardzo duży plus jak na restauracje:) tak że jak widzisz poszukac poszukac i spokojnie powinnas cos znalezc

Gość gość
ja też robię wesele na 15 osób,czy opłaca się brać dj,muzykę???boję się że nudno będzie tak mało osób...

Gość gość
Tez będę miała małe przyjęcie na ok. 40 osób,w tym 10 dzieci. Muzyka z laptopa w tle,a dzieciom animatora zamowilismy,zeby kazdy się na swój sposób wybawil.

Gość gość
my też się zastanawiamy nad 15 os najbliżsi i albo restauracja albo zrobimy w mieszkaniu ;)

Gość gość
Skontaktuj się z www.lasuch.waw.pl, przygotują dla Ciebie indywidualną ofertę. My od nich zamawialiśmy catering