Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iwona3894

Irlandia

Polecane posty

Gość iwona3894

Witam:) mam takie pytanie jeśli ktoś się orientuje. Jestem samotną mamą, mam 5 miesięczne dziecko. Chciałabym przeprowadzić się do Irlandii ale wogóle nie wiem jak się za to zabrać. Jak ogarnąć tam mieszkanie, prace będąc jeszcze w Polsce. Nie mam możliwości wyjazdu tam tylko na czas szukania pracy. Może ktoś co wie lub był w podobnej sytuacji :)

Gość gość
To niezły z ciebie wycieruch jak zostałaś samotną matką mając 5 miesięcznego bękarta. Pewnie w Irlandii znajdziesz sobie kolejnego frajera, najpewniej ciapatego albo murzyna bo żaden biały nie spojrzy na frajerkę co dała sobie zrobić bachora a tatuś poszedł w długą.

Gość gość
szczerze? ja bym wolała usunąć ciążę niż skazać się na życie samotnej matki. spójrz na siebie, nawet nie stać cię na utrzymanie tego bachora i musisz z nim uciekać z polski bo sobie rady nie dajesz, a pewnie w irlandii już się czaisz na benefity, ale niestety dla ciebie na zielonej wyspie już nie jest tak kolorowo :)

Gość iwona3894
Uważaj co mówisz, moje dziecko nie jest bękartem. To że mi się nie ułożyło w życiu nie znaczy że możesz jeździć po moim dziecku!

Gość gość
nie jest bękartem? a kim niby? wzięłaś sobie jakiegoś buraka do łózka zmajstrował ci bachora i poszedł szukać innej głupiej a ciebie zostawił z zasranymi pieluchami

Gość gość
wezcie sie odpr od dziewuchy bo sami jeszcze nie wiecie co was spotka w zyciu a do Irlandii nie masz po co jechac lepsza UK

Gość gość
Do UK tez nie ma po co jechac

Gość gość
jest po co :) po kase

Gość gość
co wam dziecko zrobilo ze sie tak wyzywacie???. a co do autorki posta z tego co widze to chcesz jechac w ciemno to odradzam . szczegolnie ze 5 miesieczne dziecko potrzebuje calodniowej opieki a zlobki sa bardzo drogie na wyspach

Gość gość
Spokojnie Terenia. Ty i tak zadnego "bachora" nie będziesz miec, bo takie tepe zdziery i obciagary jak ty sa nieplodne i dobrze! :D Autorko a dlaczego akurat Irlandia?

Gość gość
Autorko lepiej oddaj bękarta do Domu Dziecka i rozpocznij życie od nowa

Gość iwona3894
szkoda że ciebie nie oddali do domu dziecka. Dziecko nie jest dla mnie problemem i nie jest z przypadku żadnego, po prostu mi z partnerem nie wyszło, a mój syn ma ojca. A wyjechać nie chce po kolejnego frajera tylko żeby mojemu dziecku zapewnić wszystko czego potrzebuje

Gość gość
Nie rozumiem tych krytycznych komentarzy. Czy to wasze dziecko, czy je utrzymujecie, bawicie itp.? Nie, to wara od gara. Niech kazdy patrzy na siebie, a ma na co, bo swych brudow cala masa. Ah zapomnialam, w Polsce to kobieta ma miec mase dzieci do 30stki, bo juz pozniej to za stara...Po urodzeniu siedziec w domu latami, bo inaczej to wyrodna matka, a jak nie daj boze facet ja zostawi to najlepiej jak w Indiach spalic na stosie, bo pewnie byla puszczalska i los ja ukaral. A na dodatek jeszcze planuje emigracje, bo inaczej niz przecietna matka Polka dziewczyna dalej ma marzenia i chce je realizowac.

Gość gość
Autorko nie przejmuj sie ta wulgarna prostaczka. Ona cale dnie przesiaduje na forum, nigdzie nie pracuje, nudzi sie i za rozrywke obrala sobie obrazanie kazdego na tym forum. To zwykla baba ze wsi, gdzie kazdy myslu, ze jak kobieta wychowuje samotnie dziecko to "puscila sie". Zreszta po jej wypowiedziach mozna wywnioskowac, ze to zwykla prostaczka z popegeerowskiej wsi. Olewaj ja :) Pozdrawiam cie i życzę duzo dobrego

Gość monis  zielona wyspa
wiesz tak sie sklada z e a mieszkam tu po 1 jak ty sobie to wyobrazasz?//wiesz ile nianai??? wiesz ile zlobek?? wiesz ile mieszkanie?? znasz jezylk nie masz referencji jak ty sobie to wyobrazaz powiedz ile masz kasy na start?

ps, jak to sobie wyobrazasz po wyladowaniu??

Gość gość
Do monis cos tam: twoja skladnia wola o pomste do nieba. Wez sie dziewczyno nie wypowiadaj, bo kaleczysz jezyk polski.

spacja mi nie dziala czasem wez sie odp*****l

Gość gość
I wlasnie to jest to o czym mowilam wczesniej ;) agresywna prostaczka, ktora nie umie skleic kilku prostych zdan w ojczystym jezyku, ale za to przeklinac potrafi wysmienicie :D Tępa dziunko, ja nie o spacjach pisze, tylko o tym jak budujesz swoje zdania ;) Bo np.to cos "wiesz ile nianai" - Co poetka miala na myśli? A to? "wiesz ile zlobek?? wiesz ile mieszkanie?" - Co to za wypowiedz "Wiesz ile mieszkanie?" Niunka gubisz tutaj podstawowe frazy ;) I next : "znasz jezylk nie masz referencji" Nie mam pojęcia co to jest "jezylk", ale czy to mialo byc zdanie oznajmujace czy pytające? Bo jakos tu interpunkcji brak, składni brak. Skonczylas chociaz szkole srednia? :o

Gość gość
Hahaha gosc 17:31 ale jej dowalilas! :D :D

Gość co zesta sie na te wyspy uparl
Mieszkam na wyspach od kilku lat iRLANDIA poetka pisarka , niestety ma troche racji. Absolutnie to juz nie jest miejsce na zarobek, dobre czasy sie skonczyly. Opiekunka to koszt ok -1000e Przedszkole-1300e Mieszkanie-1000e pokoj 400(jak ktos Cie z dzieckiem przyjmie) pracy brak, jezyk wymagany, referencje Na poczatek trzeba ok 10 ty zl, i tak to wszystko moze(najprawdopodobniej nie wypali) Mysle ze zyjeszw swiecie nieralnych fantazji

Gość gość
Niestety poetka pisarka zawsze się wylozy tym samym stylem pisania ;) Chcesz sama siebie chwalić, a nadal walisz te same byki ;)

Gość goss56
Mieszkanie to koszt od 750+rachunki do 1200 za maly domek Kinder school siorka placi 1200euro+jedzenie

hey Powiem Ci tak, nie rezygnuj z pomyslu tylko dlatego ze ludzie ci zle zycza tylko zrób to z glowa. Samotna matka ma dobrze w irlandii, ale musisz swoje odpracowac, np. darmowe mieszkanie najwazniejsze? znasz jezyk? ile masz lat??

Gość gość
wlasnie te odpracowac to sa 2 lata min a tu nie ma szans na nic zabierze ze soba dziecko do pracy??