Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niedowartosciowana 9 latka

Polecane posty

Gość gość

mam mega problem z córką od pewnego czasu chodzi bardzo smutna mówi ze jest brzydka gruba ,nienawidzi siebie chce umrzec dzis weszłam na jej konto fac i włosy staneły dęba pisała z chłopcem ze szkoły w wiadomości córka wyznawała mu miłośc a on ja wyśmiewał ciągle sie z kims kłóci ręce juz mi opadły kocham ja nad życie widze że nie radzi sobie z tym wszystkim pomocy

Gość gość
nie wyobrazam sobie zeby moja corka lat 8 (za chwile 9) miala konto na jakimkolwiek portalu, a juz wogole sobie nie wyobrazam, ze nie mam nad tym stalej kontroli!! Puscilas ja sama sobie to teraz walcz o to zeby dziecko znow stalo sie dzieckiem!! Bo to jeszcze dziecko!!!

Gość gość
ja tez mam corke w takim wieku ale jestem w szoku ze ma konto na FB??/ ja absolutnie sie na to nie zgadzam ...wiem ze teraz panuje taka moda,ale bez przesady ..powinnas pozamykac jej Fb i inne portale wybierz sie na babskie popoludnie do kina na lody spedz z nia czas i po mału podpytaj o rozne rzeczy ale przede wszystkim uswiadom jej ze jest dzieckiem a nie nastolatka..gdy moja tylko wspomnila o jakims koledze z klasy odrazu jej powiedzialm ze jest za mała na takie ,chodzenie, zrozumiała ma do mnie zaufanie..czesto zdradza mi tajemnice ale narazie nie zauwazyłam nic niepokojacego wydaje mi sie ze to kwestia wychowania..ja mam 30lat ale mam pewne zasady spanie 20.30, godz moze ogladac tv i czasem pograc na kompie.. weekend do 21.30 nie chce jej zabierac dzieciństwa ale tez nie pozwole wejsc sobie na głowe..a tym bardziej za szybko ,wtargnąć, w zycie dorosłych..

Gość kesssi
ograniczenie jej fb to zły pomysł... uzna cię za wroga. Ja bym raczej jej tłumaczyła, ale na spokojnie bez przemądrzania się i sztywniactwa, że fb nie jest istotny. Tam się różne przykre rzeczy dzieją i powinna mieć duży dystans do tego portalu. Postaraj się aby obracała się w przyjaznym środowisku to od razu jej przejdzie :) Piszę to z doświadczenia

Gość gość
i proponuje wizyte u psychologa bo chyba troszke ,odpusciłas, wychowanie jej...zabierz sie za to odrazu bo potem beda kłopoty coraz wieksze..a 9 lat??? i takie cos??/ no niewiem czy Ty czy Twoja corka to jeszcze dziecko..zastanow sie bo chyba popełniłas juz duzy bład...

Gość szok szok szok
nie prawda takie dziecko i FB?? bez przesady!!!! tam sie dzieja takie rzeczy a 9 latka ma do tego dostep?? porazka ale to swiadzczy ze jestes nieodpowiedzilana matka sorryy ale najlepszym rozwiazaniem bedzie PSycholog,bo Ty raczej nie dasz rady z corka..

Gość kesssi
ooo a tv to jej całkiem wyłącz, marnuje tylko czas i ogłupia się. Ja mam 15 lat i od 4? nie włączyłam tv nawet nie wiesz o ile mi z tym lepiej :P Może postaraj się żeby miała kontakt z kimś kogo lubi (np.kuzynka) Ja z moimi kuzynkami w tym wieku budowałam samochody ze starych wózków, forty i szukałam duchów :) Ona jest młoda więc może się bawić, nawet my (ja i kuzynki) takie staruchy bawimy się w rozwiązywanie zagadek czy szukanie jelenich rogów w lesie :)

Gość małoplata
dajcie spokoj co za matka zakłada dziecku konto? a potem prosi o pomoc sama doprowadziła do takiej sytuacji a co bedzie za pare lat gdy dziewczynaka bedzie nastolatka?? nawet nie chce myslec ze matka zalozy jej konto na portalu randkowym a potem jeszcze ja sprzeda??