Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kulkaaaaaaaaaaaa88

zwrot pieniędzy za dojazdy do pracy

Polecane posty

Gość kulkaaaaaaaaaaaa88

witam, zastanawiam sie nad kupnem spejcalnie pod tą ulgę biletu kolei mazowieckich, gdyz moja praca jest w warszawie, a mieszkam pod warszawa, dojezdzam kazdego dnia. chce odliczyc dojazdy do pracy (i horrendalne sumy komunikacji) od podatku, czy ktos mial doczynienia z realnym zwrotem z tego tytulu? slyszalam ze to jest kwestia jakis smiesznych 50 zł? czy to prawda? w innych forach przepisach znowu zrozumialam, ze zwrot to jest faktyczne poniesione koszty, czyli 1668 zł w moim przypadku? czy mozliwe ???

Gość grzybobójczyni
zadzwon do uskarbowego.1668 to zwiekszone koszty przychodu ze względu na prace poza m-em zamieszkania.kup bilet m-ny wpisz swoje dane na nim.tylko wtedy bedziesz mógł to odliczyć.odliczasz chyba to co jest ponad ta kwote która podałam.zadzwon do skarbówki to wszystko ci wyjasnią.

Gość gość
a to nie jest tak, że tylko jeśli mieszkasz w innym województwie to zwracają? moja znajoma dojeżdża do wawy ze skierniewic- a to już łódzkie- i wiem że ma jakieś ulgi

Gość grzybobójczyni
ja tez ze skierniewice.masz racje to inne województwo.z tego co zrozumialam to autor ma w picie wpisane zwiekszone koszty przychodu czyli 1668.autorze jesli masz w kosztach przychodu mniejsza kwotę to nie wiem czy będziesz mógł odliczyć.zadzwoń do skarbówki.

Gość kulkaaaaaaaaaaaa88
słuchajcie wyjaśnijcie mi to jak krowie na rowie. mnie obowiazuje ulga do 1668 zł (139 zł miesiecznie) z tego wzgledu ze to inne miasto. na bilety rocznie wydaje 2520 zł. czyli rozumiem ze tak jak z internetem ktory odliczalam bylo tak, ze mozna rozliczyc internet do 720 zł, (mi akurat wychodzilo ok. 600 zł) i to wrzucałam. czyli tutaj by bylo tak ze mimo ze wydalam 2520 to policza mi zwrot tylko do kwoty 1668 zł. i ok... tylko pytanie pojawia sie : na jaki realny zwrot z podatku moge z tego tytulu liczyc? jak to sie oblicza? przeciez nie dostane 1668, tylko jakas o wiele mniejsza kwote ale nie wiem jak to wyliczyc.

Gość gość
sumujesz bilety miesięczne i wpisujesz w rubrykę .reszta cię nie obchodzi.dopytaj w skarbowym.z tego co pamiętam jak rozliczalam dojazdy w zeszłym roku to u mnie suma biletow m-nychczyli 280 razy 11,wpisywalam ta kwote juz nie pamietam gdzie.a komputer wylicza za ciebie.na pewno dostajesz to co wydalaś na dojazdy ponad kwote 1668,a raczej jakis procent z tego,dokladnie nie pamiętam.

Gość gość
czyli 280razy 11=3080.dalej 3080 -1668=1412 i dostajesz jakiś procent tej sumy.wygoogluj sobie.na pewno znajdziesz.