Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zna się ktoś na internecie i sieciach wifi pytajnik

Polecane posty

Gość gość

Mam problem, przez przypadek w ręce mojej znajomej trafiło hasło do mojego połączenia internetowego a jako że była już zalogowana pod moją Neostradę i miała klucz WEP do Neostrady to podejrzewam że włamuje się na mój komputer. Mam taki program do wykrywania sieci i co chwilę pojawia mi się jakaś nowa sieć w stylu MLan. Czy ktoś wie jak można zabezpieczyć Neostradę tak żeby korzystali z niej tylko domownicy a nie niepowołane osoby ?

Gość gosciowa
Komunikat moze sie pojawiać, bo ktoś obok ur******* swój ruter. ja mam mobilny, widzę ile urządzeń jest do niego podłączonych. jestes pewna, ze znajoma widziala haslo?

Gość gość
W routerze zmień nazwę sieci,ustaw na niewidoczną,lub zaznacz filtrowanie sieci MAC******sprawie. J L

Gość gosciowa
Zadzwoń do operatora, do biura obslugi, dowiedz sie jak mozesz zmienić haslo

Gość gość
Tak na 100% ma moje haslo bo podałam jej omyłkowo zamiast klucza WEP przez który miała się podłączyć z Neostradą, pozniej wep wpisała i się połączyło a to hasło i dane do logowania połączenia internetowego zostalo w jej komputerze. Zauwazylam ze od jakiegos czasu dziwne rzeczy robia sie na moim komputerze a ze kolezanka jest zlosliwa to podejrzewam ze laczy się jakos do mojego komputera.

Gość gość
Po pierwsze, jaka wg Ciebie jest różnica pomiędzy "kluczem WEP" a "hasłem do internetu"? Po drugie, nie można tak po prostu włamać się do czyjegoś komputera, będąc jedynie w jego sieci lokalnej.

Gość gość
Tu nie ma potrzeby dzwonic do operatora,wszystkie czynności można wykonać samodzielnie,też tak miałem że sąsiad podkradał mi internet,i sprawę załatwiłem ostatecznie,trzeba wpisać w przeglądarkę adres routera np 192.168.1.1 to w zalezności od routera ,wpisać hasło do routera ,np admin-password,wejśc w ustawienia sieci bezprzewodowej i dokonać indywidualnych zmian. J L

Gość gość
Ale ona korzystala ze swojego laptopa podlaczona do mojej neostrady. Przyjechala do domu, znala haslo do polaczenia internetowego + klucz wep mojej neostrady i to chyba wystarczy zeby kolezanka wlamywala sie do mojego komputera ? NIe wiem czy to cos pomoze ale mieszka 15km odemnie w innym miescie.

Gość gość
A jak to zrobić dokładnie i gdzie ?

Gość gość
No chyba nie z odległości 15 km wchodzi tobie na wi-fi,wi-fi ma swój niewielki zasięg,rzędu kilku,kilkunastu metrów,jeżeli ktoś wchodzi to z najbliższego otoczenia. J L

Wydaje mi się, że kazdy informatyk. Musisz tylko podać obecne hasło, to się chyba na kompie smienia, a nie na wifi, ale mogę się mylić bo nie zwracałam specjalnie uwagi...

Gość gosciowa
Ruter wi fi ma zasięg kilkudziesieciu metrow... a program antywirusowy masz? bo moze to wcale nie problem z wi fi, ze cos dziwnego w Twoim kompie sie dzieje ?