Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

żołnierz ranny w Afganistanie żąda 3 miliony odszkodowania od Polski

Polecane posty

Gość gość
rocznie czy miesieczne to skad mam to wiedziec? nie mam takich danych wpisuje haslo "żołnierz chce odszkodowania 3 miliony" w gogle i wyskakuje mi dużo artykułów, w każdym razie szokuje mnie to

Gość gość
szokuje mnie to,że on żąda 3 milionów, a jakaś samotna matka z 4 dzieci żyje w zagrzybionym socjalnym mieszkaniu, a co do pelikanów - mam świadomość,że media pokazują nam takie rzeczy żebyśmy się mieli czym bulwersować, nie pokazują za to afer i przekrętów polityków by pokazać,że to lud jest zły

Gość gość
W warszawskim sadzie czekaja juz 2 nastepne pozwy jeden na ponad 2 mln I drugi na 500 tys, za chwile wszystkim bedziemy musieli wyplacac miliony....

Gość gość
to może lepiej zliwkidujmy wojsko, a może zlikwidujmy też policję, bo policjant może łatwo oberwać, może zostać pobity, zabity, opluty, ja tego nie rozumiem. Czy ktoś go zmuszał do wyjazdu na misję? Czy mina, która wybuchła to była wina państwa Polskiego? Niech z Afganami się procesuje to był ich teren i ich mina.

Gość gość
Współczuję, ale uważam,że nie nalezy mu sie to odszkodowanie. Inaczej bym na to patrzyła,gdyby bronil Polski w czasie wojny, ale pojechał tam,żeby zarobic,a z tym wiąże się ryzyko zawodowe.

Gość dywanem w morde
jestemm za wysylaniem naszych wojakow na misje zagraniczne. bo na żadnym poligonie na żadnych manewrach nie nauczą sie dowódcy i oficerowie tyle co w afganistanie i iraku! ale bądzmy szczerzy, taki najemnik jak na wiele patroli jezdzil to ze 100tys wyciągał więc ryzykow wkalkulowane. jesli wygra w sądzie to będzie kpina:O jak ów gostek sformuował akt oskarżenia? czego się domaga i za co?

Gość gość
"Jednak jego zdaniem MON nie opiekuje się nim tak, jak powinien. Saczek musiał długo walczyć o wózek inwalidzki. Za część turnusów rehabilitacyjnych płacił z własnej kieszeni lub szukał sponsorów" - to ja może podam przykład, mama mojego znajomego po udarze, też całkowicie niezdolna do pracy, a do tego wymagająca opieki innych, problemy z chodzeniem, mówieniem i czymkolwiek, za turnusy jego rodzina płaciła sama, a nie byli to majętni ludzie albo moja koleżanka samotna matka, też musiała płacć za rehabilitacje synka, dzieki której mając 2 albo 3 latka zaczął chodzić, dlaczego biedni ludzie nie procesują się?

Gość gość
"Ranny żołnierz w rozmowach z dziennikarzami przyznał, że otrzymał odszkodowanie z MON (325 490 zł odszkodowań) , ma też wypłacane 4513 zł brutto renty. i ubezpieczenia oraz zapomogę na leki, ale zauważył, że pieniądze, wkrótce się skończą, a z rehabilitacji i leczenia będzie musiał korzystać do końca życia" Dobra argumentacja - pieniądze się kończą. Znam mnóstwo ludzi co żyją w biedzie, nie z własnej winy, nie znam osoby, która idzie do urzędu i mówi,że chce dostać jeszcze jedną rentę/emeryturę/zasiłek bo tamten się już skończył :( ale może nie powinnam oceniać...nie wiem moze to prowokacja

Gość Chytra Baba z Radomia2013
chyba mam konkurencję :(

Gość gość
oj masz chytra babo

Gość gość
Popieram człowieka! Ma racje że żąda takie odszkodowanie! Stracił zdrowie i do końca życia będzie kaleką.Nie mógł odmówić misji do Afganistanu, to przecież był rozkaz! Polacy mają najniższe odszkodowanie w porównaniu do Anglików, czy Amerykanów! Mnóstwo ludzi zginęło i to jest tragiczne

Gość gość
do Afganu jedzie sie dobrowolnie, idiotko :o

Gość gość
uważam że nie powinien otrzymać kolejnego odszkodowania i popieram te wszystkie argumenty wyzej aczkolwiek nie zgadzam sie z jednym z komentarzy tzn że otrzymuja wynagrodzenie adekwatne do zagrozęnia...g***o prawda niestety co do tego nie zgodzę sie nigdy ..