Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

żołnierz ranny w Afganistanie żąda 3 miliony odszkodowania od Polski

Polecane posty

Gość gość

co o tym sądzicie?

Gość gość
podobno dostaje 4 tys zł renty miesięcznie

Gość gość
nie życze nikomu źle, ale po kiego się tam pchał, (wiem że mógł mieć taki rozkaz, ale można odmówić), chyba można się domysleć, że można wrócić własnie kaleką, lub w trumnie z takiej wycieczki, a teraz płacz,

Gość dywanem w morde
dostal tez ponad 300 tys zl odszkodowania

Gość gość
nie od Polski tylko od wojska

Gość gość
na jedno wychodzi

Gość gość
i bardzo dobrze, mlody czlowiek zostal okaleczony, niech walczy o swoje

Gość gość
uważam podobnie jak przedmówca, są zawody wysokiego ryzyka (żołnierz, górnik, elektryk, policjant) są tam zarobki adekwatnie wysokie do ryzyka, można zawsze wybrać pracę za 1500zł zupełnie bezpieczną, ale nawet w biurze można mieć wypadek, oparzyć się kawą na przykład, również współczuję temu żołnierzowi, ale no cóż, powinien dziękować Bogu, że żyje , a przynajmniej ja bym na jego miejscu dziękowała, a nie lubię rozczeniowych ludzi

Gość gość
w wiadomościach na tvp mówili,że od Państwa Polskiego (w końcu chyba wojsko jest finansowane z tego,więc co za różnica czy od wojska?) w zasadzie jest mi to obojętne, bo ten kraj i tak idzie na dno, każdy bierze co może... i pewnie są miliony przekrętów na miliardy złotówek, o których nikt się nie dowie... ja się modlę by Niemcy przejęli nasz kraj i przyzwoicie nim zarządzali, żeby skończyło się to co się dzieje w Polsce

Gość gość
zgadzam sie z KingaStefankaFanka

Gość caruzo
niech się buja!! mało kasy przytulił za misję? ile oni tam dostają?? zwykły żołnierzyna ma z 8-9 tys. na m-c, to za rok przytula 100 tys. zł a chyba wiedział, że nie jedzie grać w paintballa za taką kase??????? i jeszcze teraz 3 miliony??? 😠

Gość gość
przecież oni na wolontariat ani z przymusu tam nie jadą :O no jestem ciekawa co sędzia zrobi jaki wyrok wyda jeśli przyzna mu, to bede miała jedną myśl , ale nie napiszę jej tu , bo jeszcze ktoś mnie pozwie za to :D

ja tez uważam, że nie powinien nic więcej dostać za pobyt dostawał pieniądze, pojechał na WOJNĘ a nie na zbiór truskawek, wiedział, że ryzykuje i jeszcze ma pretensje, że na wózek musiał czekać....a zwykli ludzie nie muszą czekać? Dostał rentę, ma 4tyś na miesiąc i jest ustawiony do końca życia...Ludzie za taki uszczerbek dostają rentę w wysokości 700zł i jeszcze muszą się stawiać na komisji.....

Gość gość
Chce kasy i już, zdrowie stracił, ale na rehabilitację nie wystarcza mu 350 tys. odszkodowania, które dostał i 4 tysiace renty brutto co miesiac plus pobory na misjach? Kazdy szuka okazji, by wyciągnąc od państwa, sam tam pojechał, wiedział, jak jest, niech się cieszy, że żyje. Współczuję mu, ale ludzie z być może podobnymi urazami mają o wiele gorzej.

Gość dywanem w morde
nie wygra w sądzie.

Gość gość
już nie te czasy,że żołnierz to Bóg Honor Ojczyzna teraz do wojska motywuje głównie kasa, nie wiem ilu zostaje żołnierzami z miłości do ojczyzny ale też bulwersuje mnie to,że "musiał czekac na wózek" to nie mógł kupić?

Gość gość
Ja uważam, że mu się nie należy. I zgadzam się z Wami. Po 1) Nikt nie zmusił go do wyjazdu. 2) Wyjazdu na wojnę, nie zabawę. 3) Na pewno miał wysokie dochody, za taką pracę. 4) Dostał odszkodowanie ponad 300 tys. - kupa kasy. 5) Renta 4 tys. to jest b. ale to b. wysoka renta, jak na polskie realia. Mógł nie jechać. A nie teraz płacze. Inni mają gorzej, dużo gorzej.

Gość gość
Mógł się ubezpieczyć. Jest żołnierzem zawodowym, pojechał na ochotnika. Czego ten gość chce?

Gość gość
Dokładnie, nie ma sytuacji zagrożenia kraju, gdyby żaden żołnierz nie chciał jechać na misję to pewnie by Polska wycofała wojsko? hm? nie wiem...ale jest dobra kasa z tego, jest popyt jest podaż. Swoją drogą wobec takiego precedensu powinna być taka umowa do podpisania przed wyjazdem na misję , ze robi to na wlasna odpowiedzialnosxc i nie bedzie zadac odszkodowania,chyba ze tylko na pokrycie szkod zdrowotnych

Gość gość
To kpina !!! wojsko nasze jak w XVIII wieku -parodia . Powinni go zamknąć w psychiatryku. Niedługo lekarze zaczną sie domagać renty specjalnej za straty moralne jakie odnieśli podczas pracy np. z ofiarami ciężkich wypadków. A to jest wręcz groźne -strażak odmówić może wyjazdu do pożaru bo przecież można sie poparzyć... No chyba że dacie z milion na zachęte...

Gość gość
4 tyś zł renty - tylko zapomnieli dodać w wiadomościach 1 słowo - "rocznie". A wy łykacie każdą medialną manipulacje jak pelikany

Gość gość
Tak,tak ja jestem strażakiem..ciekawe ile dostane jak coś mi sie stanie na służbie.. albo czy dadzą coś żonie,jak zginę w pożarze? :/ żołnierz to taki zawód,który zawiera ryzyko zawodowe, z resztą mógł tam nie jechać,siedzieć w Polsce..poleciał dla kasy przecież :/ współczuję,ale nikt z nas strażaków przy takim uszczerbku na zdrowie nawet połowy tej kasy nie zobaczy na oczy..

Gość gość
22:08 jak to rocznie? Nie wierzę, daj jakiś link do info o tym, skoro tak twierdzisz.

Gość gość
ja tez nie wierze,ze rocznie.. pokazcie takie info

Gość sniezzzkaaa
miesiecznie a nie rocznie co za glupoty

Gość marcinwwaa
a ja jestem elektrykiem, tez chce cos dostac jak mnie prad kopnie.Dziki ten kraj.

Gość gość
miesięczna renta dla żołnierza niezdolnego już do służby wynosi ok 350 zł, teraz sobie policzcie ile to będzie rocznie

Gość Jurek Owsiak Siema joł
nie dostanie wiecej kasy na mocy wyroku bo przegra. dostał ponad 300tys zl juz od MON.

Gość gość
gość 4 tyś zł renty - tylko zapomnieli dodać w wiadomościach 1 słowo - "rocznie". A wy łykacie każdą medialną manipulacje jak pelikany - nie łykam, zawsze zastanawiam się w jakim celu coś pokazują, a to czy rocznie czy miesieczne to skad mam to wiedziec?