Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gostkowa

mam 100 tys co z tym zrobić

Polecane posty

Gość gość
ty, informatyk_wlkp, ty jesteś zakała a nie informatyk. hahaha, informatyk nie siedzi całe dnie na spedalonym forumie.

Gość Sprzedawca_jajek_kurzych
bardzo prosto lecz nie mogę podać szczegułów tutaj na forum inwestycja jest bezpieczna jej zabezpieczeniem jest nieruchomość całość trwa właśnie dwa lata po czym następuje upłynnienie :) Już robiłem tak dwa razy teraz jestem w trakcie jednej z nich, ale nie ukrywam, że trzeba zainwestować troche więcej o jakieś 15-20 tyś.

Ale jakim cudem dostali te miliony do reki???? Mam rodzinę na wsi i oni dostają rocznie nawet kilkaset tysiecy rocznie ale to jest zawsze na jakiś cel np na ciągnik, albo na budowę obory otd...trzeba zawsze mieć wkład własny i nie mozna sprzedać tego co się dostanie :) może na samym początku ktoś zdobył na tym kasę ale teraz to chyba niemożliwe.

Gość gostkowa
wow ! takimi bogaczami się stali ? szok mój sasiad wiem tylko organizował jakieś szkolenia na które miał dofinansowanie z unii, no i prosił niektóre babki o dane osobowe i podpis, za taką jedną osobe dostawał kilka tysięcy tak cwaniak robił ale konkretnie nie wiem na czym to polegało, szkoda że sie w to nie wtajemniczyłam, w te dofinansowania bo akurat znam takiego jednego, na imprezach bywa , kolega żony kolegi , facet własnie jeździ nowym mercedesem, ma nowy dom z basenem, no ale on sie wtajemniczył w temat o którym ja nie mam pojęcia :O

moja inwestycja jest pewna ja chwilowo mam kase w tej samej inwestycji i ona mi sie zwróci za połtora roku, a za pół można zacząć następną więc można zainwestować te pieniądze i zarobić w miedzyczasie w ten etap.

to co zainteresowana jest Pani ?

Gość gostkowa
ja myslę o czym takim żeby kupic ewentualnie mieszkanie w atrakcyjnej lokalizacji, najlepiej do remontu, brzydkie i tanio , dlatego że u mnie w mieście czesto jakiś gosc sprzedaje tanio bo potrzebuje kasy , i ja bym mogła nacoś takiego poczekać ...bez palenia się następnie odszykuje sobie to mieszkanie, a mam dobry smak idusze artystyczną i zawsze dizajn mi wychodzi, wszyscy mnie chwalą za to więc z mieszkania zrobie cacuszko i sprzedam z zyskiem, właśnie chciałam na plusie zarobić ok 20 tysięcy ale nie wiem ....waham się

a tak w ogóle skąd jesteś ?

Gość gostkowa
z łodzi

Gość tate Helenki
mieszkanie na wynajem :D:D gratuluję pomysłu, a czy ktoś to przeanalizował? 1) demografia - drastycznie spada liczba młodych polaków, kto będzie te mieszkania od was wynajmował za 5, 10 lat? 2) wartosć mieszkań - od 5 lat nieprzerwanie spadają. zainwestowac kasę po to aby potem stracić? 3) prawo - lokator może wszystko, najmujący nic. jak lokatorka zaciąży, może nie płacić czynszu, a właściciel może jej skoczyc :) jesli chce ją eksmitowac to musi załatwić mieszkanie zastępcze i tak można mnoooożyc...

Łódź sie wyludnia nie polecam inwestować w nieruchomości bo będzie kłopot, moja inwestycja rozpoczyna sie dopiero we wrześniu więc możesz sie zastanowić i jak nie bedziesz miała czegoś lepszego to zawsze można zainwestować w to, a napewno nie da sie na tym stracić !

Gość gostkowa
codziennie myślę i myślę i nie wiem co moge zrobić na lokacie zarabia się mniej więcej 700 zł miesięcznie czyli za rok mniej więcej wychodzi 8 tysięcy na samym trzymaniu pieniędzy w banku , za trzymanie przez dwa lata w banku mam minimum 18 tysięcy więc to co proponujesz to żadna rewelacja

Gość tate Helenki
nie możesz sprzedać mieszkania w ciągu 5 lat, bo zapłacisz podatek. wrzuć kase na lokate i nie kombinuj. zaczniesz kombinatorstwo to na bank stracisz.

żaden bank ci nie da 9% rocznie dostaniesz najwyżej 4 i to bez podatku.

Gość gostkowa
ja w swoim banku za zamknięcie lokaty na dwa lata dostanę dużo , nie tak jak to jest napisane na ulotkach , jako klient dobry mam dodatkowo lepsze warunki

16.01.14 [zgłoś do usunięcia] gostkowa codziennie myślę i myślę i nie wiem co moge zrobić na lokacie zarabia się mniej więcej 700 zł miesięcznie czyli za rok mniej więcej wychodzi 8 tysięcy na samym trzymaniu pieniędzy w banku , za trzymanie przez dwa lata w banku mam minimum 18 tysięcy więc to co proponujesz to żadna rewelacja A co to niby za bank?

pracowałem w banku i nie ma szans na taką kase w żadnym banku w skokach dostaniesz MAX 5,5 %, ale wiadomo w jakim hehe.

Gość gostkowa
im na dłużej zamyka sie lokatę tym większy zysk, przy takiej kwocie można już negocjować warunki nawet jesli miałabym 15 tys na dwa lata to i tak propozycja informatyka jest nieatrakcyjna jeśli zamknę lokatę na 3 miesiące będę miała mniej , wiadomo można na fundusz inwestycyjny to wtedy jest jeszcze więcej ale nie ryzykuję mój bratni spadkobierca wpłacił na lokatę 120 tys i po 3 miesiącach miał zysk 3500 i to sobie wypłacił, i z powrotem dał 120 tys na 3 miesiące

Gość gostkowa
więc już chyba nic ciekawszego od lokaty nie wymyślę :( dobrze tam ktoś napisał żeby lepiej nie kombinować bo nic nie wyjdzie, kryzys jest

a ja ci mówie, że moja inwestycja jest 100% pewna :P

Gość gość
wiecej niz polowe na lokate, reszte moze na jakies studia dyplomowe, kurs ktore pozwolilyby ci wiecej zarabiac i troche na jakas podroz to zawsze wzbogaca, odpreza, poszerza horyzonty :)

zaczynam myśleć że ten temat to jakaś sciema bo takich odsetek w bankach nigdzie nie ma gdzie ze 120 tyś ci dadza 3,5 tyś ? umiesz w ogóle liczyć to dalej 11,5 % rocznie, więc albo prowo albo liczyć nie potrafisz i daj sobie lepiej spokój z inwestycjami.

Gość gość
i te odsetki to bujda na resorach i ta inwestycja niepewna. Jakie zabezpieczenie ? Hipoteka?

Gość gostkowa
taaaa, liczyc nie potrafię :O ,mój członek rodziny tyle dostał i wziął, byc może to nie była lokata jak mówił tylko fundusz inwestycyjny bo on się nie zna i nie specjalizuje w tym

Gość gostkowa
ja chętnych to interesów ze mną to mam , jeden juz mi się zgłosił i chodziło o sprowadzanie zza granicy czegoś tam nie poszłam na to :O

Gość gość
gostkowa na jakiej lokacie zarabia sie 700 zl miesiecznie? :D jaki bank jaki wklad jaki %

Gość pintuśkot
lol jak słyszę gderanie o uprzywilejowanych grupach społecznych to mnie nosi. Panie informatyk ty powinieneś wykazywać się większą inteligencją niż zawistna część społeczeństwa. Pójdź sobie kiedyś w pole i popracuj jako rolnik, albo górnik a dopiero później zacznij komuś coś zarzucać. BTW w każdej grupie znajdą się krętacze i to bardziej kole w oczy gdy ktoś dorabia się kombinacjami generalnie zajmując się pierdzeniem w stołek niż rolnik, który wykorzystał swoją szansę. On pracuje często cały rok, krów nie zakręci roślin nie wyłączy...

moja inwestycja jest związana z nieruchomościami i to jest zabezpieczeniem nie ma ryzyka wtopy wsadzasz 100 tyś i wyjumujesz po 2 latach 30 jeżeli wchodzisz na spółkę ze mną, jezeli masz cierpliwośc to możesz uzyskać nawet 35 ale potrwać to może troche dłużej do pół roku.

Gość gostkowa
zagadkowa ta twoja inwestycja

Gość gość
Jeśli masz smykałke do ''zizajnu'' to zainwestuj w siebie zrób jakiś kurs czy kup program do projektowania dużo osób w moim gronie np szuka kos do projektowania wnetrz