Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gostkowa

mam 100 tys co z tym zrobić

Polecane posty

Gość gość
Mam podobny problem, na razie lokaty ok. 4% max. Ale inwestowanie jak się nie ma głowy do tego zawsze konczy się fiaskiem. Jeść nie woła, przyniesie Ci jakiś zysk z lokaty a kiedyś może wpadniesz na super pomysł, pewny, przemyslany.Sztuką jest załozyc biznes za 100 tys. a bardzo łatwo stracić.

Gość gostkowa
może poszłabym na kurs feng shui, dizajn, wystrój wnetrz mam srednie wykształcenie, wystarczy ?

Gość gość
zapytam się jeszcze raz: jakie jest zabezpieczenie wkładu do inwestycji 100 tys panie/i Sprzedawca_jajek_kurzych? bo jak mam dać 100 tyś i nie pytać się o nic, bo nie moja sprawa, a tak wogóle to zero ryzyka, tylko przelej kasę - nie brzmi to wiarygodnie. Jak masz pomysł to powiedz - nikt ci go nie ukradnie, przecież jesteś pierwszy w tym biznesie.

pewna jest inwestycja w nieruchomosc pod wynajem, ale...nie za taki marne pieniadze...mieszkanie w miescie studenckim, lub dla pracownikow sezonowych... polecam Wroclaw, mozna jeszcze kupic tanio w miare mieszkania i chetnych na wynajem nie brakuje...Warszawa jest za droga. Ew. w Hiszpanii, Andaluzja dla niemieckich turystow...mam kilka takich lokali, ale trzeba miec znajomosci i przynosza calkiem niezly dochod...mozna zyc bez pracy.

Gość No tak mieszkania w Hiszpanii
to dobra inwestycja, ale przeciez nie za 100 tys. zł :D Tez mnie interesują te lokaty po 10-11% w skali roku :D A negocjowac oprocentowanie to sobie można przy lokowaniu od 200 tys. wzwyż, a nie drobniaków. I to tez nie jest 10 % ale około 2-3 % w skali roku

Gość gość
nieruchomość na wynajem dla osoby bez doświadczenia to pewna strata a nie zysk

Gość gość
gdzie daja taki wysoki %? w ktorym banku? wszedzie daja 2 -2,5% zydy jedne, wiec te 700 zl to za rok

Gość gość
pamietaj o podatku od zysku na lokacie

Gość gostkowa
a może kupiłabym jakąs nieruchomość w innym kraju ? np w Bułgarii, przecież tam jest teraz pięknie jak na Karaibach i wynajmowała turystom zna sie ktos na tym ? bo chyba na domek w Hiszpanii 100 tys zł to za mało

Gość Sprzedawca_jajek_kurzych
słuchajcie jezeli chcecie sie dowiedzieć o mojej inwestycji to tutaj szczegułów nie moge podać bo wiadomo jacy są ludzie pogadać aby pogadać też mi sie nie chce śa odpowiednie umowy które was zabezpieczają od straty podpisywane notarialnie zabezpieczeniem waszym jest nieruchomość, być może wydaje się to podejrzane, ale nic takiego to jest jak najbardziej realne problemem, jeżeli wspólnie byśmy wzięli ryzyko na siebie można zarobić i więcej, ale po co obiecywać.

Gość gość
o czym ty mówisz, przecież nie masz ZIELONEGO pojęcia o nieruchomościach, za 100 tys nie kupisz nawet mieszkania w mieście, a ty chcesz kupować nieruchomości w kurortach :) Zainwestuj w siebie te pieniądze. przynajmniej nie stracisz wszystkiego.

Gość Sprzedawca_jajek_kurzych
jak ktoś chce i jest realnie zainteresowany to może zostawić maila, ale tylko ludzie naprawdę zainteresowani i co mają wolne takie środki ok 100-120 tyś na 2 - 2,5 roku bo później ktoś sie wysypie z całości strac**prace i jest kłopot bo nie da sie odzyskać tego przez 2 lata.

Gość gość
za 30tys. euro mozna w Hiszpanii trafić mieszkanie jednopokojowe, nie domek, taki pokój z wnęką kuchenną, do remontu. Pojechać tam na wakacje i samemu wyremontowac, jest taniej.

Gość gostkowa
z nieruchomościami to chyba dam se spokój na razie wpłaciłam na kolejną lokatę i dalej siedzą w banku

Gość xantrypa kreizi leidi
taaaa taaa !

Gość ogier32
" Sprzedawca_jajek_kurzych a ja ci mówie, że moja inwestycja jest 100% pewna" l " Sprzedawca_jajek_kurzych jeżeli wspólnie byśmy wzięli ryzyko na siebie można zarobić i więcej" l l l no to jest ryzyko, czy nie ma? debilu głupi? :D:D:D

Gość ogier32
i jeszcze jeden kwiatek l " Sprzedawca_jajek_kurzych szczegułów" l l l prawdziwy byznesmen, buahahahaha :D:D:D

Gość xantrypa kreizi leidi
bo ten sprzedawca jajek jest nie "durny" nawet - ma leb i jajka !

Gość gostkowa
a może on chce zaproponować jakiś mlm

Gość ogier32
dureń nawet porządnie ściemniać nie umie :o olać typa 🖐️

Gość gostkowa
no przecież nie brałam go na poważnie :O

Gość gość
masę rzeczy można zrobić.

Gość gość
Może zainwestować w jakąś ziemię na obrzeżach i założyć plantacje borówek?? Zrobiłam coś podobnego parę lat temu i pewnie prowadziła bym ten biznes po dziś dzień, gdyby nie to, ze choroba mnie zmogła, a nie było komu się tym zająć, musiałam sprzedać. Jeśli chcesz w coś podobnego zainwestować, jako współpracownika i nauczyciela polecam tę firmę http://jagodowe.com/ , możesz spokojnie się do nich zwrócić, są bardzo rzetelni w tym co robią i przede wszystkim konkretni.

Gość gość
Skąd on wziął tyle hajsu?