Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kla

kwiecień maj 2014

Polecane posty

he he ale się rozpisałam!! właśnie mi wkońcu przyszła paczka z bebilonu dostałam teczke na dokumenty i płytę z kołysankami dla maleństwa :) no ale zawsze coś Elelinka - ja mam nadzieję że może wejdę do mojej wiosennej kurtki :) ale z kupnem i tak bym poczekała aż już urodzę a może będzie tak ciepło że już sweterki tylko wystarczą:) ja mam strasznego lenia a trzeba sie zabrać z mycie garów bo wczoraj już nie dałam rady :( he a mi wkońcu w sobote ma przyjechać szafa do sypialni więc zaś będę miała co robić i wkońcu dojdę do ładu w domu z wszystkim :)

Kla dzięki, fakt to wszystko zależy od szczęścia. A wiecie ja jak się budzę rano to mam okropny ból w pachwinach, ręce zdrętwiałe. Czasem w łóżku taką gimnastykę z rana odbywam, żeby się rozruszać, że przyszły tatuś śpiący obok dostaje czasem po głowie

Też dostałam tą płytę z kołysankami i teczkę :) w sobote ze skrzynki wyjęłam :) dobra uciekam dziewczyny, do poźniej :)

miluskaaa - to miałaś fajnie my randki to tylko w domu teraz :) ostatnio pizza świeczuszki i dobry film i musi wystarczyć :) a maleństwo kopie i kopie zaraz mi pępkiem wyjdzie :)

Gość lila111
kla a zjakiego wojewodztwa jestes?! jak mozna wiedziec ?! i gdzie ta klinika u ciebie jest?! Ja wam powiem ze my z mezem co niedziela gdzies wychodzimy na lody kawke i oczywiscie. naszym malym :-) bo uwazam ze kazdy z nas powinien znalesc troszke czasu dla rodziny bo praca to nie wszystko :-) A ja lubie prasowac bardzo :-) hi

'miluskaaa' nic nie martw, bo ile ludzi to tyle opinii! lepsze te wypady na 'randki' :) niz czytanie i sie dolowanie, bo ja sama wiem jak to jest..ten sam charakter :( Fajniutka ta strona co podalas. 'kla' dobrze, ze wreszcie dotarlas :) i wszystko w porzadku. ja tez dostalam ta teczke z kolysankami jak bylam i w PL, ale wlaczylam ta CD raz i tyle, bo jakos mi styl nie podszedl..oby Twojej dzidzi spasowalo :) Ja wczoraj na wieczor jakos sie przestraszylam, bo mala nie ruszala sie jak to zwykle bywa, tylko czulam pod pepkiem jakby seduszko jej bilo..tak mocno i szybko :( Juz bylam gotowa wezwac lekarza, ale po 15minutach ustapilo. Noc jakos dobrze nie przespalam-chyba ze strachu, ale dzis juz ok. 'lila111' ja tez lubie prasowanko i nawet tym dorabiam :) siedzac teraz sobie w domku, a dzis przy okazji pieluszki wyprasowalam i kilka rzeczy dla coruni. Milego dnia, bez utrapien Mamusie! :)

lila111 - jestem ze śląska a ta prywatna klinika w bielsku-biała :) Właśnie dotarła do mnie przesyłka z tymi koszulami ciążowymi i jestem bardzo zadowaolona :) teraz tylko już wszystko uprać i spakować :)

Gość gość
A ha Kla no to fajnie :) ze masz juz koszulki :)

Gość lila111
to ja lila111 powyzej :-)

kla - rodzisz może w Eskulapie? Kuzynka tam rodziła i była mega zadowolona. Niestety teraz nie mają kontraktu z NFZ i się waha czy znów będzie tam rodzić. Wow dziewczyny szacun :D ja nie cierpię prasować :D Dobrze, że mój mąż nie pracuje w miejscu które wymaga codziennego przychodzenia w koszuli i garniturze :P miluskaaa- drętwienie rąk to chyba dość powszechny objaw. Mnie też czasem dopada. BArdziej mnie martwi ten ból w pachwinach bo od paru dni mnie męczy tak jakbym miała zakwasy w tych okolicach a przecież nie wykazywałam zwiększonej aktywności. Utrudnia to życie.

Gość Iga31lat
Hej dziewczyny. Przyjmujecie nowe dziewczyny ? Ja mam termin.na 2 kwietnia.

Gość lila111
iga no pewnie ze tak :-) pisz z kad jestes i jak przebiega twoja ciaza i co nosisz pod serduszkiem :-):-):-):-)

Gość Iga31lat
No to tak. Nazywam się Iga. Mam 31 lat. Jestem z Wrocławia. Spodziewamy sie synka-Dawida lub Igora. Termin mam na 2 kwietnia i będę rodzic przez cesarskie cięcie.

hej dziewczyny :) Elelinka - za żadne skarby eskulap jak jest poród bez problemowy to jest wszystko pięknie a jak dochodzi do komplikacji to odsyłają cię do szpitala bo oni nie mają aparatury zresztą opisywałam już miluskaaa przypadek dziewczyny co właśnie rodziła w eskulapie i nie dość że miała problemy to dziecko nie miało żadnych badań zrobionych:( a płaci się tam ok 2500 zł i przed porodem kobiety podpisują oświadczenie że w razie komplikacji oni nie ponoszą odpowiedzialności a to już jest przegięcie a większość kobiet nawet nie zwraca uwagi co podpisuję! Zrezygnowałam bo niema szpitala perfekcyjnego a ja już swój trochę poznałam przez te ciągłe odwiedziny i znam personel i lekarzy a co ma być to będzie i nawet się nie zastanawiam jak to będzie- jeszcze :) lilia111 - troche duże je zamówiłam ale jako piżama mogą być gorzej gdyby była to jakaś bluzka wyjściowa ;) ale cieszę się że są dość długie bo akurat nie jestem fanką krótkich rzeczy w tym stanie :) Jutreo zaś mnie czeka torcik brat ma urodziny więc chyba wyrwię się na pół godz i zaspokoje potrzeby maleństwa bo ja akurat wcześniej za słodyczami nie przepadałam :)

kla- faktycznie czytałam ten opis ale nie zwróciłam uwagi, że to może być o Eskulapie. To faktycznie nieczysto grają Oo Kuzynka była bardzo zadowolona ale po pierwsze jak sama mówi gdyby tak miał wyglądać poród to ona to może powtarzać bardzo często ;), po drugie mieli wtedy umowę z NFZ i niewiele dopłacała do interesu. Ale takie umywanie się od odpowiedzialności jak coś idzie nie tak to jest mocno oburzające Oo To będzie mini imprezka :) Fajnie, że się trochę rozerwiesz w gonie rodziny i coś słodkiego wszamasz :D Zazdroszczę ludziom, którzy nie przepadają za słodyczami :D Ja w ciąży z kolei nie przepadam za mięsem. Brrr Cześć Iga 🌼 Ja też się niedawno do dziewczyn wkręciłam. Wiadomo im bliżej daty tym więcej wsparcia człowiek poszukuje :)

Gość gość
Cześć dziewczyny, Przeprowadzam badanie na temat nadciśnienia występującego w ciąży i czynników ryzyka które mogą predysponować do wystąpienia nadciśnienia w ciąży i połogu. Jeżeli macie wolne około 10 minut zapraszam do wypełnienia ankiety ( w badaniu mogą wziąć udział wszystkie panie ciężarne oraz w okresie połogu niekoniecznie z nadciśnieniem) link do ankiety http://www.ankietka.pl/ankieta/135611/nadcisnienie-tetnicze-a-ciaza.html Z góry dziękuję Pozdrawiam serdecznie Ania

Gość Iga31lat
Hej dziewczynki. Ja już po pracy odpoczywam sobie. Macie może momentu kiedy boicie się jak to będzie ? Ja sie boję początków. Mąż ma dyżury raz w tygodniu po 30h no i codziennie po 8 godzin tylko zazwyczaj wraca po 10 godzinach, bo niestety nasza praca jest nie przewidywalna. A jeszcze bardziej boję sie jak ja wrócę do pracy. 30 godzin nie będzie mnie w domu. Boję sie strasznie. Będę próbowała poczytać wcześniejsze wpisy. Ale proszę o wyrozumiałość.

hej mamusie, cześć Iga schwEwe - to już nic nie czytamy i niczym się nie dołujemy, o ! Trzeba wyluzować. Ja to jestem mistrzem nakręcania się na złe rzeczy, czasem to jednak powinnam dostać w głowę patelnią żeby się opanować. Elelinka - ja też mam ból w pachwinach, czasami chodzę jak kaczka i też to jest takie uczucie jakby się miało zakwasy. kla - ja jak zamawiałam na allegro piżamy to też jakieś takie duże przyszły, mimo że wzięłam rozm. M, ale są śliczne i jestem zadowolona, tylko mogłyby być ociupinkę krótsze bo ja z kolei to krótkie lubię, a one dość długie a ja niska, ale to nic :) Smacznego tortu życzę !!

a i przyszła dziś moja kurteczka, tzn. ten płaszczyk co zamawiałam i jestem bardzo zadowolona, jak zrzucę brzuch to będzie super, a teraz nawet z brzuchem sie zapinam jak poluzuję po bokach takie gumeczki no ale to już mało efektowne takie :P

o coś mi się jeszcze przypomniało, to się rozpisałam !! Znacie taką kampanię Bezpieczny Maluch?? Ruszyła właśnie nowa edycja, ja byłam na spotkaniu w listopadzie u mnie w mieście, są dla mam w ciąży warsztaty i są też dla mam z dziećmi. Dużo ciekawych rzeczy mówią, gratisów sporo rozdają a na końcu jest losowanie nagród, akurat żadnej głównej nie wygrałam ale i tak fajnie było :P popatrze u was w miastach :)

'Iga31lat' Witamy w Naszym gronie :) gratuluje synusia! Czemu CC? sama wybralas, czy sa jakies polecenia ze strony lekarza? 'miluskaaa' tak, tak, niczym sie nie dolujemy, bo w naszym stanie to nie wskazane :) Wiec tylko usmiechamy sie i cieszymy z zycia! No Ty tym bardziej, ze zakupiona kurteczka spelni swoja role i nawet teraz pasuje :) 'kla' ja zamowilam w sklepie koszule, jak jeszcze brzuch mialam maly, a teraz mierze i czuje, ze dopasowana :( ale na szczescie w razie karmienia odpinana, no i odcinana pod biustem wiec ewentualnie sie uniesie :) a tak to do szpitala jeszcze mam dres i legginsy-ponoc to wystarczajace. Pozdrawiam Was Mamusie i udanego Dnia Kobietek!

Gość Iga31lat
SchwEwa mały nie odwrócił sie główką dołu. I też chciała cc, ponieważ dziecko mniej sie męczy i mama też. Na.studiach za dużo filmów oglądałam o porodach. Moja mama też miała cc i żyje i ja żyje.

Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet!!!!!!! Ja to mam czasem wyrzuty sumienia, że się stresuję i martwię d**erelami. Mam nadzieję, że na córeczce to się nie odbije i nie będzie nerwusem po mamie. Bo ja to cierpię na nadpobudliwość chyba :P Udało mi się uporać z tym prasowanie. Co jak co ale pościel się prasuje najtrudniej.

Gość Iga31lat
Piżamę kupiłam sobie taką zwykłą. Sukieneczka na ramiączkach z dekoldem. Ku kupiłam takie 4 w różnych kolorach. Dosyć luźna więc będzie wygodnie.

Iga przypomnij kiedy masz termin? Bo moje maleństwo w 32 tc jeszcze nie było odwrócone głową do dołu, teraz to nie wiem ale zdaje mi się, że nadal nic się nie zmieniło bo chyba czuję nadal główkę przy żebrach

schwEwe - Ty masz tu u siebie jakąś rodzinę, kogoś kto ewentualnie mógłby Ci czasem pomoc ? Czy jesteście sami z mężem za granicą?

Gość Iga31lat
Miluskaaa termin mam na 2 kwietnia. Osiągnie USG miałam w czwartek i nadal mały sie nie odwrócił.

Aha dzięki :) ja pòjdę za 2 tygodnie na usg, to będzie 36 tc. Ciekawe czy coś się zmieni czy nie.

Gość Iga31lat
Ja mam taki apetyt na jedzenie. Ahhh. Czekam aż mąż skończy dyżur o ile skończy go normalnie i chyba skoczymy do mc, bo tak mi sie fast food' ów chce. Może się dużo zmienić. Najczęściej włamie dziecko odwraca sie ok 32-35 tyg ciąży.

U mojej koleżanki to już maleństwo było obrócone przed 30 tygodniem,ale to fakt rożnie to bywa chociaż moja lekarka mówi że marne szanse bo ja jestem mała a dziecko wg pomiarów już całkiem spore więc i mniej miejsca ma. No zobaczymy :) ja dzisiaj robię obiad w domu, placki z piersi kurczaka i z różnych warzyw. Ale też czasem lubie do mc skoczyć ;)