Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chińskie sklepy to plaga

Polecane posty

Gość gość

jest ich coraz więcej!co gorsza, nikt tego nawwet nie kontroluje! smród chińskiego plastiku i formaldehydu jest przerażający, a głupie polaczki nawet nie wiedza, że kupujac jakiś szajs narażają się na chorobe! rozumiem, że jesteśmy biedni, ale nie dajmy się tak poniżać

Gość gość
U nas w chińskim ceny jak w naszych sklepach szajsu na półkach po sufit i tłumy ludzi. Małe miasto a dwa chińskie markety są..

Gość gość
Wolny wybór gdzie się kupuje ,większości naszych rodaków nie stać na zakupy w centrach handlowych .To nie wina Chińczyków tylko polityki w Polsce rodacy biedacy też muszą się w coś ubierać ,nawet kosztem zdrowia .A no i markowe sieciówki też szyją w Chinach więc tak czy owak wspieramy gospodarkę Chińskiej Republiki Ludowej .

Gość gość
u mnie to samo, juz przestałam liczyc ile ich jest, co kilka km nowy chińczyk, o przepraszam! chińskie centrum handlowe!! raz weszłam dla ciekawości, ale smród może zabić, współczuję ludziom którzy tam pracuja, nieswiadomie narażają się na utrate zdrowia

Gość gość
łatwo powiedzieć kupować polskie produkty, których o dziwo w Pl coraz mniej! wszystko chińskie, tajwańskie albo jakaś inna cholera! człowiek chciałby kupić polskie ubrania, ale nie ma gdzie, wszędzie sieciówki, gdzie ubrania szyte są przez małe chińskie raczki..taka prawda

Gość gość
A to dziwne wszyscy deklarują że omijają szerokim łukiem takie sklepy a tłumy tam jak w Biedronce przed świętami .Oj bo jeszcze się wyda że słuchacie disko polo , którego też nikt niby nie słucha .Ale hicior "ona tańczy dl mnie "to jednak znacie .Rozdwojenie jażni Polaków zawsze mnie zadziwiało .

Gość gość
Męskie Polskie koszule marki "Wistula " kosztują tyle ,że nie stać nas biedaków na ich zakup.Dobre bo Polskie ,to to samo co Dobre i Drogie .

Gość gość
czasami na jakimś targu kuopi sie polskiego, np. ładne sukienki, no kosztuja więcej, ale masz pewność, że nie rozwali sie po pierwszy praniu. Oczywiście mówie o normalnych targach, nie tych rumuńskich i innym ustrojstwie, gdzie praktycznie jest to samo co w chińczyku no niestety nie stać nas, bo taka jest polityka, chca zniszczyć nasz naród, potrzebna jest rewolucja, ale najpierw polaczków trzeba uswiadomic, bo na razie jak owce sa co niektórzy

Gość gość
Z jakością bywa też różnie i sklep w którym robisz zakupy nie gwarantuje ci jakości tylko dlatego że jest markowy .Mam dla syna koszulki markowe i takie od Chińczyków piorą się identycznie i po używaniu ich od wakacji nie widzę wielkiej różnicy poza tą że jedne kosztowały 25 zł a drugie 100

Gość gość
wcale nie napisałam, że markowe=dobrej jakości

Gość gość
To po co przepłacać jak nie ma gwarancji jakości nawet w markowym sklepie ?

Gość gość
ale chińskie jest trujące tak trudno zrozumieć

Gość gość
W Polsce mamy unijne normy dotyczące produktów i ich sprowadzania z innych krajów mamy normy toksykologiczne które w teorii są badane i sprawdzane przez sanepid .Więc z tymi truciznami to też lekko naciągana historia .A no i myślę że trucizny które sami wkładamy sobie do ust pod postacią chemicznego jedzenia są o wiele bardziej szkodliwe dla naszego zdrowia .

Gość gość
haha sanepid to dopiero żart! gdyby te produkty byly sprawdzane naprawdę, to nie zostałyby dopuszczone do użytku

Gość gość
A myslisz, ze jak kupisz w sieciowce czy innym sklepie to skad to jest? Made in China :]

Gość gość
Byl program , moznado znalezc na YT o wielkich sieciowkach , ktore linie produkcyjne maja w Indiach , Chinach itp. Poszukajcie , jedna wielka chemia. Acha i dodam ,ze chorowali wszyscy od ludzi pracujacych przy farbowaniu tkanin , bo ekspedientki ukladajace towar na polki w krajach Europy zachodniej,pracujace w wielkich centrach handlowych . Naprawde wielkie i popularne sieciowki w wcale nie najtansze . Teraz podobno juz pilnuja i przestrzegaja norm , ale dokument warty obejrzenia

Gość gość
Gdyby to był jeden sklepik to może nie interesował by się nimi nikt a, że jest ich dużo to ludzie donoszą zwłaszcza mali sklepikarze którzy tracą zyski przez Chińskie sklepy .I po tych donosach ,że niby bród ,że trujące produkty robią im kontrole tylko nikt nie mówi o tym głośno .A nikt z sanepidu nie zaryzykuje posady na stołku by chronić Chińskie sklepy .

Gość gość
ludzie z sanepidu sa tak samo obłudni jak nasz rząd! tak naprawdę nikt tego nie kontroluje, a nas Polaków chcą wykończyć