Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamuski ile znacie jezykow obcych I w jakim stopniu

Polecane posty

Gość gość

jestem ciekawa piszcie :) ja znam jeden perfekt, drugiego sie zaczynam uczyc. A wy?

Gość gość
Angielski stopniu komunikatywnym niemiecki -władam jak ojczystym, włoski tylko podstawa i to w wymowie nie piśmie. Pracuje nad niemieckim gdyż przyda mi się w pracy

Gość gość
# pracuje na angielskim nie niemieckim :)

Gość gość
Mówię płynnie w czterech językach: po niemiecku, angielsku, francusku i rosyjsku. Uczę się jeszcze dwóch, ale na razie nie ma się czym chwalić :(

Angielski biegle w mowie i piśmie, serbski w takim samym stopniu, czeski bardzo dobrze w mowie i piśmie ale tylko w języku codziennym jakieś specjalistyczne pojęcia z trudnych dziedzin musiałabym podszkolić.

Gość gość
Daga, skad znasz serbski? Uczylas sie "ot, tak" :-) czy masz jakies rodzinne powiazania?

Gość gość
Ja znam angielski biegle - jestem tlumaczem przysieglym. Niemiecki opanowalam z jednym certyfikatem tylko, no ale nie uzywam, wiec pewnie juz niewiele pamietam, bo latka leca.

Gość Baleronek1
Mam 3 dzieci.Bardzo dobrze znam niemiecki. Od lat staram sie podszkolic w moim kulejacym angielskim,ale z marnym skutkiem. Żałuje,bo wielokrotnie byłam w sytuacjach,ze mi to przeszkadzało.... Rozumiem bardzo dużo,ale mam problem z komunikacja. Może jak dziec***odrosna,w końcu dam radę....

Gość gość
16.01.14 [zgłoś do usunięcia] gość Nie każdy jest takim zazdrosnym tumanem jak ty 😘

Niestety tylko 1 . Jakoś tak jest że jak nauczysz się już angielskiego to potem rozleniwiasz się i nie chce ci się uczyć innego .... ;/

Gość gość
angielski b. dobrze na studiach miałam i w LO Rosyjski kiepsko ale coś tam potrafie...

Gość gość
Angielski w stopniu perfekcyjnym (CPA zdany 4 lata temu na A) Francuski i rosyjski w stopniu komunikatywnym + słownictwo biznesowe. Niderlandzki w stopniu średnio-zaawansowanym. Mam dwójkę dzieci w wieku 4 i 5 lat

Gość gość
Conosco muchas idiomas y je suis tres contente que je pouvais have a conversation with menschen aus die Welt.

Gość planujacana2015
jesli juz to aus der Welt...

Gość gość
Poligloto wyżej-Menschen piszemy w wielkiej litery

Gość gość
ale ścisnęliście tego "poliglotę" :D

Serbski znam, bo studiowałam dzieje i kulturę Bałkanów z językiem serbskim, później byłam na stażu w Belgradzie, później jeszcze pracowałam w Mitrovicy, a teraz pracuję w firmie która jest na tamtejszym rynku oczywiście dodatkowo się doszkalam i ćwiczę za każdym razem jak jestem na służbowym wyjeździe. Czasem się zapominam i do mojego faceta coś mówię, produkuję się po serbsku z drugiego pokoju, a ten po paru minutach dopiero zaczyna się śmiać..... troll jeden! :P Bałkany to niszowy kierunek jeżeli chodzi o język, rynek itp. teraz raczej wszyscy na zachód biegną. No ale tak mi się jakoś poukładało

Gość ewaewelinaaa
angieslki bardzo dobrze niemiecki, rosyjski i wloski komunikatywnie

Gość gość
francuski biegle w mowie i pismie rosyjski biegle w mowie i pismie angielski poziom podstawowy szwedzki poziom podstawowy mysle o hiszpanskim

Gość gość
angielski i niemiecki bardzo dobrze, musze, bo konieczny jest w mojej pracy, mamy klientow głównie Niemców i Anglojęzycznych hiszpański, kulawo - dopiero od niedawna sie ucze:)

Gość gość
Gościu ladnie pomieszales języki :)

Gość gość
angielski, francuski i hiszpański, dogadam się po niemiecku i rosyjsku, do tego łacina i trochę greki

No mi trochę wstyd, że nie znam żadnego zachodniego języka oprócz angielskiego ale jakoś nie miałam głowy do romańskich czy germańskich. Lepiej mi szły właśnie słowiańskie.

Gość mamamateusza
angielski znakomicie, udzielam korkow niemiecki średnio - tzn, komunikatywnie w mowie, gorzej pisownia

Gość gość
racja, aus der Welt, a Menschen - no cóż, palec mi sie omsknął. :) dziękuję za dowody uznania!

Gość gość
angielski - komunikatywnie francuski - podstawowy rosyjski biegle niemiecki podstawa

Gość gość
angielski - dość dobrze - CAE zdany jakieś 10 lat temu - obecnie szykuje się d CPE i egzaminu na tłumacza przysięgłego (robię tez podyplomówkę z tłumaczeń w ramach tych przygotowań;) francuski - dobrze - zdany egzamin B2 kilka lat temu - teraz w lutym podchodzę do C1...za jakiś czas też bym chciała zdać egzamin na przysięgłego... przez rok uczyłam się też włoskiego i niemieckiego - ale niewiele mi z tego w głowie zostało. marzy mi się jeszcze jeden język, choć na naukę angolka i franca juz teraz schodzi mi baaaradzo duzo czasu. 30 lat, dziecko w drodze:)

Gość gość
gdzie robisz podyplomówke na tłumacza? tez się nad tym zastnawiam, ale egzaminy podobno bardzo trudne.

Gość Gosciowka7
A ja znam tylko polski i troszkę angielskiego.czyli jestem najgłupszą na kafe:-/

Gość Billie Joe
angielski biegle (mam CPE) niemiecki bardzo dobrze (mam ZMP) hiszpański między biegle a bardzo dobrze :-) - przygotowuję się do Superiora mam jedną córę - 4 latka