Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamuski ile znacie jezykow obcych I w jakim stopniu

Polecane posty

Gość gość
znam lacine uliczną:P

Gość gość
ja to nie znam nawet dobrze polskiego, hehe

Gość gość
Ja sie zaczynam dopiero uczyc angielskiego. Moja pani od angielskiego kaze nam sluchac ambitnych piosenek. Zaczelam od "rolowania" nataszki. I juz sie nauczylam nowego zwrotu: fejs demolejszyn

Gość gość
angielski - komunikatywny, niemiecki - komunikatywnie za parę m-cy mam egzamin (B1) więcej nie mam ochoty się uczyć bo ciężko języki mi wchodzą,najlepiej się uczę jak muszę (w danym kraju):)pozdrawiam poliglotki

Gość gość
Gosciowka7 A ja znam tylko polski i troszkę angielskiego.czyli jestem najgłupszą na kafe:-/ A chcesz się założyć kto jest głupszy bo ja dobrze polskiego nie znam .hehehe

Gość Gosciowka7
Czyli jestem druga od końca?! A więc nie najgorzej:-D

Gość gość
Norweski i Szwedzki bardzo dobrze, caly czas mam kontak t ztymi jezykami w pracy, znam jeszcze angielski i niemiecki, troche hiszpanski

Gość gość
okazuje sie, ze 90 % kafeterianek włada przynajmniej 3 jezykami a wiekszosc nawet 4 czy 5. A teraz obudzice sie . Znam dobrze angielski, słabo niemiecki. I uwazam , ze wiekszosc osob zna jezyki na porodbym poziomie.Nie mowic juz o rzeczy ludzi, ktorzy nie znajda wcale języków obcych. A teraz smialo, zwyzywajcie mnie za prawde 🖐️

Gość gość
gościu powyżej;) - no przecież normalne, że w pierwszej chwili wypowiedziały się osoby, które mają się czym pochwalić, często z racji wykonywanego zawodu lub dlatego, że akurat języki to ich pasja. Osobom, które nie mają się czym pochwalić w tym temacie, raczej nie śpieszno do wypowiadania się;)

Gość gość
rzeszy*

Gość gość
po polsku dbrze wysłowic się nie umiecie,ale każda pisze ,ze zna 3lub 4 jezyki :P

Gość gość
Hiszpanski perfekcyjnie - mieszkam w Hiszpanii od 15 lat, francuski bardzo dobrze, angielski musze podszkolic, bo wiele zapomnialam. Zamierzam sie uczyc rosyjskiego, a wlasciwie to go sobie przypomniec, bo ja z tego pokolenia , ktore mialo rosyjski obowiazkowo w szkole wiec podstawy mam. Nie wiem czy to podchodzi pod jezyki, ale znam tez jeden z dialektow hiszpanskich rejonu, w ktorym mieszkam- valenciano. W ogole to uwielbiam sie jezykow uczyc, bo nic tak nie cieszy jak mozliwosc komunikowania sie z ludzmi na calym swiecie!

Gość gość
tez mnie rozwala,ze co 2 zna conajmniej 3 jezyki obce:D a potem pisza,ze pracuja za 1500zł:D jakbyscie znały to byscie korepetycji udzielały i kasę dodatkową(lub podstawową) miały:D no jaja jak berety

Gość gość
Hahaha, człowiek, który zna języki i używa ich na co dzień w pracy ma w wielkim poważaniu udzielanie korepetycji. Pracuję tylko z angielskim, ale za każdym razem, gdy ktoś mnie prosi o korki - grzecznie odmawiam. Nie chcę w domu obcych ludzi po godzinach i szczerze - wolę książkę poczytać niż tak dorabiać...

Gość gość
a ja tylko komunikatywnie angielski oraz podstawy niemieckiego i fińskiego

Gość gość
taaa, jasne:D widze,ze fantazja cie poniosła:D a potem temat mam 200zł tydzień:D

Gość gość
angielski i niemiecki dobrze przymierzam sie do nauki włoskiego, bo bede wspolpracowac z Włochami od maja

Gość oveee
Ty gosciu coś pomieszał jezyki w jednym zdaniu pisze sie "conozco" zamiast "conosco", a po "je suis tres content/e que" jest subjonctif a nie czas przeszły. Niemieckiego nie znam, ale już cie poprawiali, wiec jestes poliglota del glupota co najwyzej :)

Gość gość
kto musi dawac korki , to pewnie daje... Przyjmij laskawie do wiadomosci, ze sa ludzie, ktorzy takiej potrzeby nie maja, a jezykow sie ucza dla przyjemnosc***pracy, spelnienia wlasnych ambicji, etc.

Gość oveee
aha i jeszcze muchOs idiomas, a nie muchas, bo EL idioma (rodzaj meski)

Gość gość
ovee - dodam takze, ze powinno byc muchOa idiomas, nie muchas, el idioma- rodzaj meski.

Gość gość
no prosze - to samo napisalysmy :)

Gość oveee
haha nom ;) ale to taki wyjatek wiec mozna wybaczyc

Gość gość
hahah, z translatora to ja tez mogę z tu popisac sie 5 językami:D jakie idiotki:D

Gość gość
a te pare zwotow po hiszpansku to chyba z "pamietnikow z wakacji":D to te same teksty były:D

Gość gość
szału nie ma, w innych krajach znanie 3 języków to norma a raczej podstawa

Gość gość
nie " znanie" matole!!!! tylko ZNAJOMOŚĆ ty nawet polskiego nie znasz nieuku:D

Gość nayade
tak, jasne, z translatora :P translator takie glupoty czasem pisze, ze nie wiadomo czy sie smiac czy plakac...