Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość GiveMeLove

Torbiel x brak okresu x Luteina

Polecane posty

Gość GiveMeLove

Witam. Dnia 08.01.2014 r. byłam u ginekologa. Poszłam na normalną standardową wizytę, aby upewnić się, że wszystko jest okej. Jak się okazało nie jest. Standardowo pani doktor zapytała mi się o okres. Powiedziałam, że ostatnio miałam pod koniec listopada, czyli dwa miesiące temu. Dopiero wtedy sobie zdałam sprawdzę, że od dwóch miesięcy nie mam okresu! Pani doktor pobrała wymaz i stwierdziła konieczność zrobienia USG, aby wykluczyć ewentualną ciążę. Jak się okazało, na całe szczęście to nie ciąża. Lecz na całe nieszczęście torbiel prawego jajnika, o wymiarze 3,5 centymetra. Po badaniu uświadomiła mnie, że jest ryzyko martwicy jajnika, więc w razie bardzo silnego bólu w trybie natychmiastowym mam udać się do szpitala, bo torbiel może się przekręcić a wtedy dojdzie do tej martwicy. Pani doktor przepisała mi Luteiną na wywołanie okresu (mam ją brać 10 dni po dwa razy dziennie) potem gdy dostanę okres i skończy się on, to mam udać się do niej a ona zdecyduje co dalej, jak zaczniemy leczyć to małe ustrojstwo, przez które mogę być pozbawiona jednego jajnika...MOJE PYTANIE DO WAS; Czy kiedykolwiek miałyście podobną sytuację? Jeśli tak, to jak się ona skończyła?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować