Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jakiej postaci podaje się pół żółtka co drugi dzien

Polecane posty

Gość gość

Witajcie.W jakiej postaci podajecie swoim maluszkom zółtko.Wszędzie pisze ze pół co drugi dzień ale w jakiej postaci nie znalazłam i do czego do jakiej potrawy czy zupki z czego mozna to zółtko dać.Moja córcia ma 8 miesiecy i byla w trakcie badan na alergie pokarmowa ze względu na plamy suche na raczkach po zastosowaniu robionej w aptece masci wit A+wit.B+cholesterol i plamki ustąpily jest jeszce na bebilon peti 2 i wodzie tak zaleciła lekarz alergolog,jednak zauwazylam ze podczac zabkowania w momencie nasilenia pojawia sie plamka pare dni mascia i schodzi dzis dostała pierwszy deserek.to moj adres email bo niewiem gdzie tu sie rejestruje.aleksandraseb@gmail.com.

Gość gość
ja miksuje razem z zupa i po problemie :)

Gość gość
nie podawaj maila, rany boskie, teraz będziesz miec furę spamu. żółtko możesz podawac w każdy sposób.

Gość nie szukam tu wróżek
ja też dodawałam do zupek. Ale skoo masz podejrzenie alergii, to bym nie ryzykowała podawania kurzego żółtka, bo może potęgować alergię - przynajmniej u nas tak było, generalnie wszystko co od krowy i kury łącznie z mięsem uczulało :( Dlatego ja podawałam jedno żółtko przepiórki co drugi dzień. I było wszystko ok.

Gość nie szukam tu wróżek
Ale moja pediatra mówiła, że ewentualnie można też dawać również samo żółtko z jaja ugotowanego "na twardo". Wtedy łatwiej jest podzielić na pół.

Gość gość
Kurde nie wiedziałam ze maila sie nie podaje.Własnie dzwonilam do lekarza bo wyniki przyszly nie ma alergi pokarmowej,powiedziala ze plamki moga być nastepstwem zabkowania.Ale maja pobrac z tej surowicy na inne alergeny i wynik za dwa tygodnie.Z żółtkiem sie wstrzymam zaczne podawac zupki i przeciery.Kurde mam dwoch synow 17 i 16 lat i czuje sie jakbym mało wiedziala o takim maleństwie.A medycyna nie do konca sprawdza swoje wyroki podobno mialam juz nie miec wiecej dzieci.Dzieki za odpowiedzi nie ukrywam ze bede tu zagladac bo wszystkiego od nowa trzeba sie uczyc po takiej przerwie.

Gość gość
To gratuluję Olu! A tym razem dziewczynka czy trzeci synek?

Gość gość
Dziewczynka :)dziekuje

Gość gość
Ojej nie doczytałam że córcia :) To tym bardziej gratuluję - będzie oczkiem w głowie. Zdaj się na instynkt, skoro odchowałaś już dwójkę. Zalecenia lekarskie często są o kant tyłka potłuc.

Gość gość
Autorko mózgu nie używasz? Każdy , największy głupol wie że żółtko przeciera się do zup i obiadków lub kaszek . Takie informacje są poza tym ogólnie dostępne na necie.

Gość gość
Ja daje do obiadku mój synek ma 7.5 miesiąca. Jajko gotuje na twardo. Żółtko widelcem rozgniatam .

Gość gość
""Autorko mózgu nie używasz?""Ten kto to napisał jak jest taki mądry to niech założy bloga,chyba wiadomo że dziecku nie da sie zółtka i powie MASZ JEDZ. A forum jest po to by dzielic się doświadczeniami bo kazdy lekarz powie co innego i użyje do tego reklamy danych produktow, a mamy są najlepszymi instruktorami minmo że kazde dziecko jest inne to podobne doświadczenia mogą pomagać w nabywaniu wiedzy na dany temat.

Gość gość
ja gotowalam jajko na twardo zoltko dzielilam i dodawalam do zupki rozcieralam zoltko nie bylo wcale wyczuwalne a troche zageszczalo pokarm

Gość gość
Dzięki wszystkim za podpowiedzi ,myślę że za pare dni zacznę podawac małej żółtko ale najpierw zaczne od podawania zupek lekkich i deserkow z kazdym dniej wzbogacać.Corcia ponad dwa miesiące była na samym mleku i wodzie z zalecen lekarza to trzeba powolutku.:)