Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maryska 1111

sasiadka ma dobrze i nie pracuje

Polecane posty

Gość gość
Ja rozumiem, że jest różnie. Kumpela w wieku 16 lat zaszła w ciąże. Teraz ma odchowane dziecko, różne zasiłki, dopłaty, dostała mieszkanie komunalne, alimenty na dziecko, zapomogę i fajnie sobie żyje. A Ty zapieprzasz naście lat. Nie stać Cię na mieszkanie, nawet zdolności kredytowej nie masz, oszczędzasz na jedzeniu, żyjesz od pierwszego do pierwszego, a najważniejsze, że nie stać mnie, aby mieć dziecko, bo ledwo sama potrafię się utrzymać.......i to wg Was jest ok?

Ja tez jestem wsciekla na taki system. Nie mieszkam w Polsce ale tu jest identycznie.Im wiekszy nierob tym dostaje wiecej. Ja place najwyzsze stawki za wszystko.Moj maz nie ma czasu zeby znow grac w pilke albo pojsc na mecz.Poza tym karnet sezonowy drogi.A taki nierob dostanie gazetke pod drzwi za damski h....u j ktora ja musze zaplacic i jeszcze nie mam czasu przeczytac. Karnet na pilke nozna nas by kosztowal kilka stowek (w euro) a nierob ma za 50 € Ja nie mam czasu wyrwac sie na silownie mimo ze uwielbiam a nierob dostanie prawie za darmo albo za darmo. My placimy prawie najwyzsze podatki od zarobkow,ale nic nam sie nie nalezy. Krew czlowieka moze zalac.

Gość gość
A czy towj maz wie ze jesteś kochanka Franka? :-D

Gość gość
no niestety taki popieprzony ustrój że popiera się nieróbstwo, przykręcić kasę, głód w doope by zajrzał to i praca by siuę znalazła

Gość gość
zazdrość..skąd ja to znam?ja też nie pracuję,mam dwa samochody,ładny dom pod lasem,dwójkę zdrowych dzieci .....i nie piszę tego żeby się chwalić tylko właśnie dlatego dwie moje rodzone siostry mnie nienawidzą i zerwały za mną kontakt.bo one muszą codziennie rano wstawać do roboty ,mają mężów jełopów którzy niczego się nie dorobili.te kobiety to zgorzkniałe i sflistrowane malkontentki które za swoje niepowodzenia obwiniają cały świat!!a największym szczęściem dla nich byłoby gdybym wylądowała z dziećmi pod mostem bez żadnej pomocy....taka prawda i takie siostry..

Gość a tak a propos
maryska 1111 ale skad ja moge wiedziec kim jest ten jej konkubent? Widac ze chodzi do pracy, dzieciom wszystko nowe pokupowala na zime nowe ciuchy, nowe buty. Siedzi w domu , nie chodzi do pracy bo sie nie oplaca tak mowi. Teraz ma dobrze bo poznala gacha on pracuje i kase jej oddaje. Autorko a skad TY tak dobrze wszystko wiesz o jej sytuacji zyciowej?? Dlaczego wyrazasz sie o mezyczyznie, ktory zycje z ta osoba per gach?? tak mozna rzec rowniez o Twoim męzu?? Twa wypowiedz nacechowana jest zawiscia o raz brakiem kultury i szacunku dla innych , moze w tym jest problem?? , chcesz zasilkow rozwiedz sie i zyj z nich zobaczysz jak to fajnie jest, a alimenty sa rzecza zwykla to sa pieniadze dzieci od ich ojca. oceniasz powierzchownie to co widzisz , ale nie wiesz jak jest naprawde, to obrzydliwe.

Gość gość
ludzie zajmijcie się swoim życiem . ludzka podłość i zazdrość nie zna granic. sugeruję napisać list do Bana Boga z zażaleniem. może wtedy coś się polepszy:)

Gość gość
ludzie uważają ze wszędzie dobrze gdzie nas nie ma a tak wcale nie jest. uważam że ludzie powinni żyć swoim życiem. Nie cierpię wścibstwa i i przekonania " oby komuś żyło się gorzej jak mi" OBRZYDLISTWO. O donoszeniu nie wspomnę . A w tej sytuacji to nawet nie wiem co miałoby być przedmiotem donosu. Ludzie leczcie się!

Gość gość
To zmień męża na lepiej zarabiającego , też będziesz miała dobrze, :D albo sponsora znajdź, jak Cię ktoś w ogóle będzie chciał sponsorować, hahahaha.

Gość gość
zastrzel ja i będzie spokoj!!!

Gość gość
dziewczyny, ja tez nie pisze z Polski. Tutaj niestety jest tak samo. Odniechcialo mi sie nawet pomagac biednym. Moj sasiad 40 letni byk , nie pracuje(tylko i wylacznie z lenistwa) , a jego kobieta ma prace na czarno. Dostaja oni bony zywnosciowe, bo widzialam , czym on placi. Raz tez sie smial, ze poszedl gdzies do polskiego koscciola i dali mu dwie reklamowki zywnosci i namawial jednego swojego kolezke, aby tez poszedl bo rozdaja za darmo...Moja znajoma pracowala w takim jakby osrodku pomocy. Mowila, ze murzyni podjezdzaja drogimi zamochodami i ida po zasilek dla biednych!!!Czemu ktos tym sie nie zajmie? Nie mowie juz o nas, a o odpowiednich sluzbach?

Gość gość
samochodami

Gość gość
kolejna sprawa, . Bank zabral dom pewnej rodzinie, a w ich miejsce wsadzili tez murzynow, ktorzy dostali ten domek za darmo, bo sa biedni!!!!

Gość gość
Prawda jest taka jak chcesz ZYC musisz kombinować. Skoro można to czemu z tego nie korzystać? zyjemy w takim swiecie a nie innym. Sama dostaje tylko 106 zł na dziecko zasiłku rodzinnego wiec nawet na pokrycie żywienia w przedszkolu nie starczy. Dochod mam ponimżej minimum ale z opieki społecznej nie korzystam z zadnych dopłat dodatków itp moglabym się o cos tam starac ale nie robie tego i to nie z uczciwosci tylko dlatego że niechce mi się latac i zalatwiac tego. Jak komus sie nie podoba ze kobieta z 3 dzieci nie pracuje tylko z opieki korzysta to niech rzuc**prace i zyje tak samo i zobaczy ze wcale kolorowo nie jest. Skoro konkubent pracuje to co cie obchodzi że ona korzysta tez z jego pieniędzy??Pozatym placisz podatki?? rozumiem że ze zwrotu podatku na dziecko nie korzystasz? Skoro ci zle to rzuc prace i zyj z zasiłku

Gość gość
---- Tak, tak, koniecznie donieś. Polska mentalność. Ja mogę nie mieć, ale pod warunkiem, że sąsiad też nie ma. --- Kretynskie wypowiedzi. Czyli jakby ktoś was okradł z tego co zarobicie, to bycie przyklasnely i powiedziały, ale fajnie, niech maja, a mnie nic do tego. ... ? To JEST okradanie społeczeństwa. Jeśli ktoś jest naprawdę potrzebujący to ok, ale jak ma partnera, trac**prawo do asilkow. Jeśli dalej je pobiera - kradnie. Proste. To może wszyscy nie pracujmy, olejmy to i idzmy na zasiłki ???? Tylko kto na to zarobi?

Gość gość
Powinnas donieść.

Gość gość
Tak donieś jej zasiłki tobie dadzą :D

Gość gość
Nie rozumiem autorki tematu KOBIETO ogarnij się jak ci tak źle to zmień męża nieudacznika i już po problemie facet który nie potrafi zapewnić rodzinie godziwych warunków życia nie zasługuje na bycie w tej rodzinie trzeba było dobrze wybierać albo zmienić jak twoja sąsiadka A tak poważnie nie znamy sytuacji tej kobiety - może była bita może była zdradzana może była z alkoholikiem a teraz stara się sobie polepszyć życie tego jej zazdrościsz KAŻDY MA TAKIE ŻYCIE NA JAKIE ZAPRACUJE Ty autorko skarżysz się na system czy na swoją nieudolność ?

Gość gość
Nowe buty dzieci ją w oczy kłują :D

Gość gość
A ten SZLAK co Cię trafia, to turystyczny, czy jaki? Bo mnie to najwyżej czasem trafia SZLAG.

Gość Boża 1
rzeczywiście z zasiłków z MOPS-u to sa takie kokosy że hej. A alimenty ? zależy jakiego gościa miała - rzadko kto dostaje tyle co byłe żony i dzieci Zamachowskiego

Gość gość
Jak autorka tak strasznie jej zazdrości to niech idzie do MOPSu i po upokarza się trochę zobaczy jak to jest fajnie a to że dzieci ubrane i zadbane świadczy tylko o tym że owe zasiłki są prawidłowo wydawane A może autorka wolałaby żeby chodziły obdarte i głodne a kasa szła na przelew (wódę) - tak byłoby lepiej i nie kuło by w oczy? Myślę że autorka jest prawdziwą katoliczką bo tylko wówczas zrozumiałe jest takie zachowanie gratuluje człowieczeństwa!!!!

Ciesz się autorko,że masz oparcie w mężu i pełną rodzinę. Samotne macierzyństwo nawet z konkubentem u boku nie jest niczym przyjemnym ani łatwym.Taki facet dziś jest...jutro go nie ma .A samotność to "luksus" tylko dla tych,którzy go rzadko doświadczają... A pieniądze nie są najważniejsze.

Gość gość
W Polsce popierane jest tylko krętactwo i złodziejstwo. Jeżeli ktoś głośno powie że nie podoba mu się to w jednej chwili zostaje okrzyknięty donosicielem napiętnowanym przez otoczenie. Tak, tak tym różnimy się od innych cywilizowanych społeczeństw. Nie ten co kradnie, ale ten który takiego przyłapie jest beee Jeszcze jedno, wiele razy słyszałem- kto nie pije ten donosi, nie dziwmy się, że tylu pijanych na drogach...........

Gość gość
autorko - jak tak jej zazdrościsz to też rozejdź się z mężem, rzuć robotę, znajdź gacha co robi na czarno i idź do MOPS-u - dostaniesz tyle, ze nie będziesz wiedziała gdzie to upychać i na co wydać!

Gość gość
Kazdy orze jak morze a wy konfidenckie rury zal wam d**e sciska to kombinujcie, strach wam nie pozwala ryzykowac tylko te wasze z****** zalenie sie mam 2 dziec**pracujemy z męzem i starcza od wypłaty do wypłaty to masz męza ciote a tobie jak mało to dupska na ulicy idz dawac a nie patrzec na rece drugich.

Ile sie czyta na kafe tematow " czy jak wyjde za maz to zabiora mi dodatki samotnej matki " lub " nie oplaca mi sie wyjsc ponownie za maz bo strace.... " Uwazam ze oszustow powinno sie zglaszac do odpowiednich urzedow.Oni przeciez zyja za nasza kase. Rano piec kawek i seriale do poludnia. A reszta spoleczenstwa na to z**********la. Ludzie zaciskaja pasa przed swietami,zbieraja caly rok na wakacje a taka zmija dostanie paczki zywnosciowe i ma w doopie. Jestem za wieksza kontrola zasilkowiczow. Inaczej sytuacja sie ma gdy kobieta nie pracuje,ale zyje sobie z partnerem z tego co on przyniesie do domu.

Gość gość
Pani kochanka franka chyba poobijała sobie za bardzo te dwie szare komórki które jej zostały bo to co wypisuje to jakieś nieporozumienie .Nikt nikogo nie okrada te pieniądze są dla wszystkich i tylko od nas zależy czy będą wykorzystane i w jaki sposób Nie ma co zazdrościć nikomu zasiłków bo pamiętajcie nigdy nie wiemy co nam los zgotuje i w jakiej sytuacji możemy się znaleźć TO TAK KU PRZESTRODZE przemyślcie to sobie A to jak sobie gospodarujemy nasza kasa zarobioną czy otrzymaną z zasiłków jest tylko kwestią naszej zaradności jak pani nie potrafi poprawnie gospodarować swoim budżetem domowym świadczy tylko na pani niekorzyść

Gość maryska 1111
po zaplaceniu rachunkow zastaje mi tylko 600 zl. na 4 osoby. Jak mam tu gospodarowac?