Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dramatycna sytuacjaa

Babka wyciąga kupę z ustępu i nie chce jej oddac co robic

Polecane posty

Babcia ma 90 lat. Ma demencję starczą i nic nie rozumie. Opiekujemy się nią i mieszka u nas w domu. Chodzi w pampersie bo popuszcza ale kupe robi sama do ustepu. Problem w tym że nie spuszcza jej bo mówi że jest za twarda i nie spłynie. Tłumaczenia nic nie dają. Za każdym razem jak nie zauwżymy ze poszła robic kupe to wychodzi z kupa zawinieta w papier i nie chce jej oddac. Co zrobic w takiej sytuacji?

Proszę o rady osoby które też kiedyś zajmowały się starszymi ludźmi.

Proszę o rady osoby które też zajmowały się kiedyś starszymi ludźmi

Gość gość
to jest człowiek chory, może cierpliwie babci tłumacz ...obstawiam prowokację i nikomu nie życzę takiej choroby w rodzinie

Gość gość
To ci babcia:-)

Gość gość
Ja się opiekowałam,tragedia .W toalecie wkładał palce do tyłka żeby wyjąć kupę.Co zrobiłam? zakładałam mu gumowe rękawice.

Posmaruj babci chleb kupą Szczerze babcia jest w takim stanie żę taki chleb by zjadła. Demencja tak działa. To nie prowokacja. Pytam poważnie bo juz sobie z nią nie radzimy a nie chcemy jej oddac do domu starców bo tam by ja bili. Uwierzcie że czasem my mamy ochote jej przywalic za to jak sie zachowuje. Jeśli ktoś nigdy nie zajmował się starsza osoba to może pomyśleć że to żart ale niech wypowie sie osoba ktora ma kogoś takiego w rodzinie.

Gość gość
to moze popros zeby wyrzucała do kosza, wczesniej niech zawija w folię, a potem wyniescie smieci - jak z pampersem troche. skoro nie chce pozwolic na splukanie to nie przekonasz

Gość gość
Też nie oddałam do domu starców,dziadek zmarł miał 93 lata.Współczuję ci ,ciężka praca.

Gość gość
współczuję Ci i rozumiem, bo u nas tato jest chory na alzheimera i wiem jak taka opieka wygląda, u mnie tato ściąga pampersa w nocy i sika w łóżko, możesz sobie wyobrazić jak ono śmierdzi, nie chce się kąpać, przebierać, czasem już siły nie mamy do niego i są nerwy ale to chory czxłowiek i niektórych rzeczy nie da się przeskoczyć tylko trzeba przez nie przejść.

Gość Moja_Babcia_szleje
Tak to już jest z Babciami, ja mam podobne jazdy Babcia ciągle wraca do złych wspomnień i cały czas czuje żal do rodziny pozdr. http://stylowi.pl/mfotoo

Gość Moja_Babcia_szleje
Tak to już jest z Babciami, ja mam podobne jazdy Babcia ciągle wraca do złych wspomnień i cały czas czuje żal do rodziny pozdr. http://stylowi.pl/mfotoo