Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CzyżbyPrzyszłaMaMa

2 kreski a ciaza

Polecane posty

Gość CzyżbyPrzyszłaMaMa

Robiłam test ciążowy, wyszły 2 kreseczki. Jedna widoczna bardzo druga mniej ale też widoczna. Staramy się z mężem długo o dziecko. Byłam dziś u ginekologa, jak mnie badał powiedział, że szyjka macicy jest jak na ciążę ale na USG nic nie widać. (może za wcześnie). Poszłam zrobić badanie krwi, jutro idę po wynik. Ale moje pytanie brzmi, czy ktoś był w podobnej sytuacji? Proszę o odpis.

Gość gość
gratulacje, jestes w ciazy! a na usg idz nie wczesniej niz okolo 7 tygodnia ciazy, bo wczesniej niekoniecznie bedzie widac.

Gość gość
A dlaczego jutro po wynik? Beta jest po kilku h do odbioru. Zadzwon do przychodni, moze zdazysz odebrac??? Albo C***odadza przez tel? Ja mam bete po 3 h w internecie.

Gość CzyżbyPrzyszłaMaMa
Dziękuję bardzo :) Mam nadzieję, że to jednak ciąża :) Choć nie powiem, że mam dziwne przeczucia, że test się pomylił..

Gość gość
To ja 17.41 Oczywiscie gratuluje :** ja jeszcze 10 dni do testowania mam :)

Gość CzyżbyPrzyszłaMaMa
Ja nie wzięłam sobie numeru tel do nich.. też nie pomyślałam. Ale jutro pojadę po wynik.

Gość gość
Gratulacje autorko ! :) tym bardziej, że długo się staraliście, musicie się bardzo cieszyć, a ja razem z Wami :) że tak powiem miłej ciąży i ślicznego, zdrowego dzidziusia ! ;))

Gość CzyżbyPrzyszłaMaMa
Dziekuje :) nie chce się nakręcać.. biorę leki na tarczycę (niedoczynność) i nie wiem czy to nie wpłynęło na wynik testu? Ale czytałam na internecie, że to niemożliwe.

Gość gość
Idz dzisiaj szybko spac to czas Ci szybciej zleci :))) Nie martw sie to na pewno ciaza :)

Gość CzyżbyPrzyszłaMaMa
Gość- Ohh jak ja bym tego chciała :) Bardzo Ci dziękuje za słowa wsparcia :) Piersi mnie bolą, bardzo, sutki szczególne. Ale i tak mam wrażenie, że się nie udało. Mam strasznie nieregularne cykle miesiączkowe bo stwierdzono u mnie PCO (zespół policystycznych jajników). A to Tobie zostało 10 dni do testowania? :) Trzymam kciuki ! :)

Gość gość
Tak, to moj 3ci cykl staran dopiero, wiec nie swiruje, ale cierpliwie czekac sie nie da :)

Gość gość
Na pewno się udało, gratuluję! :) Dbajcie o siebie teraz.

Gość CzyżbyPrzyszłaMaMa
W takim razie cieszę się jak oszalała !!!! :) . . Jestem święcie przekonana że Tobie też się uda ! Jak mi z tarczycą, PCO i nadwagą się udało?

Gość gość
No ja tez cos czuje ze to TEN cykl, ale coz zrobic. Mam juz corke 7 lat wiec jedno szczescie juz ze mna :)

Gość gość
Koniecznie daj znac jutro od razu nt wynikow..:)

Gość CzyżbyPrzyszłaMaMa
Dobrze, napiszę jutro co i jak :) Jestem ciekawa, nie chciałabym się rozczarować.. :(

Gość gość
Czasem tak bywa pamietaj ze to poczatek ciazy wiec nic przesadzonego. Podejdz do tego spokojnie a unikniesz wielkich rozczarowan. Naprawde trzymam kciuki. I tez naprawde mowie Ci ze to dzidzius :))

Gość CzyżbyPrzyszłaMaMa
To dziękuj***ardzo za wszystkie wypowiedzi :) Zobaczymy co jutro wyjdzie z testu krwi , dam znać :)

Gość CzyżbyPrzyszłaMaMa
Kochane wynik hcg to: 215,600. Czy to ciąża? Ja nie mam pojecia.. . . Takie są statystyki: kobiety nieciężarne <1,000 kobiety po menopauzie <7,000 3-4 tc (5,800-71,200) 4-5tc (9,000-750,000) 5-6 tc (217,000-7138,000) i od 7 juz są same wysokie.

Gość gość
Tak, gratulacje

Gość CzyżbyPrzyszłaMaMa
Na pewno ? :)

Gość CzyżbyPrzyszłaMaMa
Bo nie chce się cieszyć na daremno :)

Gość gość
To ja gosciu z wczoraj.co rozmawialysmy! Gratuluje Ci kochana!!! :* To na pewno ciaza. Powtorz bete w poniedzialek, zeby sprawdzic czy prawidlowo hcg Ci wzrasta :)

Gość gość
na 100% gratki!

Gość gość
Eh moje ogromne gratulacje. W sumie masz wynik tak wysoki ze nie wiem czy jest potrzeba powtarzac. Ja bym dla swietego spokoju zrobila. To teraz poczekaj ze 2 tyg i do gina. Bedzie juz bilo serdusio :) Naprawde ciesze sie Twoim szczesciem. Ja odliczam dni do testu, niestety temp po owu spadla mi z powrotem do 35.6 bo taka mam na co dzien. Coz moze implantacja jakas bedzie i po zagniezdzeniu sie podniesie. Super jeszcze raz gratki :)))

Gość gość
Kwas foliowy lykasz? Toxo zrobione? Jedz duzo owocow i swiezyxh warzyw, pij duzo wody - uwazaj na zaparcia. Kremy na rozstepy kup juz teraz takie dla mam. :)

Gość CzyżbyPrzyszłaMaMa
Jasny gwint !!! Kochane dziękuj***ardzo !!!! Jak ja sie ciesze, plącze ze szczęścia :)

Gość gość
Ja sie ciesze z Toba od wczoraj :)) Dlugo sie staraliscie? Ja chyba zdziczeje do czasu @ :D Dbaj o siebie bardzo mocno, pamietaj ze te pierwsze tygodnie potrafia byc niepewne, nie przemeczaj sie, duzo odpoczywaj. :* I ciesz sie, maz pewnie przeszczesliwy?

Gość lalalalallawq
Ja tez mialam ta kreseczke druga sporo jasniejsza:):):)poszlam na hcg wyszlo 136 a dzis jestem w 17 tyg:) tez lecze sie od urodzenia na niedoczynnosc:)biore leki:) Pamietaj ze w ciąży procz ginekologa musisz tez regularnie chodzis do endokrynologa,kontrolować tsh i ft4 co miesiąc bo zaczyna to szaleć.ja mialam w czasie poczęcia tsh 0,5 a na początku 4 miesiąca podnioslo sie do 2,8 i juz musialam miec zwiekszona dawke leku.to są bardzo wazne badania w ciąży przede wszystkim dla dziecka.pilnuj tego.powodzenia:)

Gość lalalalallawq
Dodam,ze na 1 usg tez nic nie bylo widac:)dopiero za 2tyg jakoś 7 tydz juz dzidzia byla i serducho boli jak dzwon.gratuluje:):):)