Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bog wiara religia

Polecane posty

Gość gość

co otym myslicie. Czy to dobrze ze istnieje cos takiego ? czy wierzycia w Boga i zycie po smierci. I jak sobie to wyobrazacie. I co na to ateisci ?

Gość gość
To nie forum religijne

Gość gość
Do autora Najpierw napisz co sam/a/ o tym myślisz, a potem pytaj innych. Błyśnij intelektem, to może będę miała ochotę podyskutować.

Gość gość
"To nie forum religijne" dzieki za komentarz na temat gosciu. Bardzo pomogles.

Gość gość
Maciek B. Zakłam że tak widzisz Niebo... no to sorry ale polowania!!!!?????.Wiem że każdy kto wierzy inaczej sobie to wyobraża ale dla mnie Niebo to nie miejsce tylko stan ducha i umysłu. Czytam wiele Twoich wypowiedzi i tu coś mi nie gra skoro jesteś taki religijny.

Gość gość
Maciek B juz psuje topik, uciekamy

Gość gość
A wiec wierze w Boga i zycie po smierci. A zycie po smierci wyobrazam sobie tak. Swiat podobny do naszego , tez moglbym miec fizyczne cialo ale wszystko wokolo byloby idealne, zadnych chorob. Dalej chcialbym pracowac, rozwijac sie i poznawac ludzi. A wy jak sobei wyorbazacie zycie po smierci.

Gość gość
twoja wypowiedź jako podający się za osobę religijną to było dziecinne i infantylne. Jak mówię każdy sobie ale Niebo czy jakaś nagroda po śmierci jak zwał tak zwał to właśnie stan ducha, uczucie błogości spokoju, spełnienia. I być może to jest właśnie to co Ci się z tym kojarzy ale właśnie podważyłeś swoją wiarygodność. Ja nie jestem osobą religijną ale kilka lat dość mocno studiowałam religie świata, wierzenia. Pierwsze Twoje skojarzenie powinno mimo wszystko być inne. A to jest jak dziecko narysuj Niebo a wyskakuje z chmurkami i ludźmi ze skrzydłami. A po Twoich moralizujących wypowiedziach na inne tematy spodziewałam się czegoś innego

Gość z doskoku pisze
po macku to mozna sie uposledzenia umyslowego spodziewac co najwyzej

Gość szaman kulawy
Proszę nie mieszać Boga z religią On sobie tego nie życzy Jagoznam

Gość gość
wszędzie moralizuje a przy takim niby poważnym temacie wyskakuje z dziecinnymi mrzonkami....

Gość z doskoku pisze
pragnienie to narzedzie szatana :) W niebie nie ma miejsca na pragnienia

Gość szaman kulawy
w piekle też

Gość gość
Nie mówię ale jak na osobę religijną wyszło że jednak nie do końca jesteś. Masz jakieś poglądy konserwatywne do których prawo jak najbardziej masz. Ale ja jako może nie ateistka do końca ale coraz bardziej. W tym momencie mam większe pojęcie o samej Idei Nieba.

Gość gość
to jesli nie ma pragnienia to ja nei chce do nieba. co to za niebo bez sexu, komputerow dobrego alkoholu i szybkich samochodow.

Gość z doskoku pisze
w niebie nie moze byc pragnien. To przez pragnienia ludzie ze soba rywalizuja,bija sie, walcza ze soba i sie zabijaja. Gdyby pragnienia rowniez w niebie wystepowaly to niebo niczym od Ziemii by sie nie roznilo

Niezależnie od tego co na ten temat sądzę - Bóg istnieje . Czy dobrze ,ze istnieje niebo ? oczywiście ,ze dobrze :)

Gość gość
kazdy z nas sam moze sobie na ziemi stworzyc własne niebo lub piekło :P Boga w zasadzie to nie mieszajmy

Gość gość
no wlasnie mam wyobrazenie na jego temat. Ale kazdy czlowiek chce czegos innego i uwazam ze ci co zasluza oczywiscie, powinni dostac to o co poprosza. WIec kazdy powinien zyc we wlasnym wyobrazonym swiecie po smierci. A nie wrzucac wszstkich do jednego worka.

Gość gość
no właśnie że mam... a Ty ciskając banałem właśnie podważyłeś swoją wiarygodność. Myślisz że osoba wierząca na pytanie jak wyobraża sobie Niebo powie to co ty? Gdzieś czytałam żeby nie skłamać nie zacytuję i nie powiem gdzie bo umknęło że jeśli ktoś wierzy prawdziwie Niebo, Wieczność czy sam Bóg skojarzy mu się właśnie ze spokojem ducha, ukojeniem... I każdy kto wierzył nie na pokaz ale tak na prawdę mówił to samo( mam takich ludzi w moim środowisku). Że Niebem nie nazywa się wyobrażenia miejsca.

Gość z doskoku pisze
no wlasnie mam wyobrazenie na jego temat. Ale kazdy czlowiek chce czegos innego i uwazam ze ci co zasluza oczywiscie, powinni dostac to o co poprosza. WIec kazdy powinien zyc we wlasnym wyobrazonym swiecie po smierci. A nie wrzucac wszstkich do jednego worka.-------> czyli jezeli zasluze na niebo i zachce mordowac i g****ic w niebie to mam do teg prawo i Bóg ma mi to umozliwic? :D

Gość gość
z doskoku gosc co za glupoty piszesz. jakie g***ty. Na glowe upadles.

Gość z doskoku pisze
warto zauwazyc tez paradoks boski- nie wazne jak zyjesz przez cale zycie. Mozesz g****ic,krasc,zabijac,masowo mordowac, a wystarczy by na lozu smierc**przyjac boga i czlowiek taki zasluzyl na niebo :D Troche marna ta boska "sprawiedliwosc"

Gość gość
jestes tego pewien ?

to że ty tak to widzisz - twoja sprawa :) ale nie ma nic współnego z Bogiem i Jego sprawiedliwością .

Gość gość
A moze to zycie to matrix. Smierc to wyjscie z programu. Ale pozniej program mozna zaladowac znowu i tak w nieskonczonosc bo poza matrixem jestesmy istotami niesmiertelnymi. To by bylo fajne w sumie.

wizja pociagajaća ale nieprawdziwa :) jedyne przecież na co mamy - jaki taki - wpływ ot ewentualne " wyjście czyli śmierć ito tylko wtedy kiedy popełniamy samobójstwo - tylo ono od nas zależy . A jak " załadować " swoje wejście ponownie kiedy nie zależy ono od nas ?:)

Gość z doskoku pisze
do samego Boga zas, to kto jego stworzyl? Przecież nie mógł wziac sie z nikad :D

Gość gość
Bog mogl sie wziac znikad a raczej nie wzial sie a byl od zawsze. Wystarczy ze po smierc***ojecie czasu nie istnieje. Nic nie ma poczatku ani konca. Umysl ludzki nie potrafi tego ogarnac. To bardzo skomplikowane