Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z rodzina zony

Polecane posty

Gość gość

mam mały problem z rodziną mojej żony. Otóż rodzice mojej małżonki są już prawie 30 lat małżeństwem i się rozstali, obecnie są w separacji, niby byli dobrym małżeństwem ale były problemy, moja żona twierdzi , że rodzina teściowej, siostry itp. go zagnębili i to ona w sumie namawiała ojca do wyprowadzki itp., nie odzywa się do teściowej bo twierdzi, że traktowała źle jej ojca, a swoje siostry iich mężów traktowała za bóstwo. Teściowa wielokrotnie dzwoni do żony aby się z nią pogodziła, od 5 miesięcy mamy syna , a żona nie pozwoliła teściowej go zobaczyć, powiedziała że nie chce mieć z nią kontaktu itp. teściowa często wydzwania do mnie abym przekonał żonę, ale gdy żona się o tym dowiaduje to ma żal do mnie że w ogóle z nią rozmawiam. Żona i jej o rok starsza siostra mają teraz rewelacyjny kontakt z ojcem i traktują go jak jajko, to wycieczka, to jakiś wspólny wyjazd, to jakiś prezent, teściowa mieszka 360km od nas, natomiast teściu 10km od nas u szwagierki w domu... nie wiem jak się zachować, bo ja teściową bardzo lubię, i nie miałem nic aby poznała naszego syna, aby chociażby w kilku procentach uczestniczyła w naszym życiu

Gość gość
I słusznie, że chcesz, aby teściowa miała kontakt z wnukiem, nie można jej izolować i odmawiać wszelkich kontaktów. Najlepiej byłoby, aby dzieci zbytnio nie wtrącały się do życia rodziców na tej samej zasadzie jak nie chcą, aby rodzice ingerowali w ich związki. Twoja teściowa może nie była najlepszą partnerką dla swojego męża, ale była zapewne dobrą matką,Wnioskuję, że była, bo gdyby było inaczej nie miałbyś dla niej szacunku i nie bolała by Ciebie reakcja żony. A może z okazji Dnia Babci uda Ci się przekonać żonę do pewnych ustępstw? Spróbuj w spokojnej rozmowie uzmysłowić żonie, że gnębi Cię sytuacja, kiedy dziecko zostaje pozbawione kontaktu z bliską osobą.

Gość gość
Gość 16:03 bardzo dobrze powiedziane.