Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alex2801

Kopalnia Urody Katowice KATASTROFA KU PRZESTRODZE

Polecane posty

Gość alex2801

Dodaje nowy tomat, ponieważ uważam za istotny brak profesjonalizmu w tym zakładzie fryzjerskim. Niestety miałam okazję w ostatnim czasie skorzystać z usług fryzjerskich w Kopali Urody w Katowicach. Jedyne słowo, które mi się nasuwa po tej wizycie to katastrofa. Poprosiłam fryzjerkę żeby mi zrobiła ombre i to był najgorszy pomysł na jaki mogłam wpaść, Dodam że pokazałam Pani zdjęcie o jaki efekt dokładnie mi chodzi. Fryzjerka zaczęła mi nakładać rozjaśniacz jak do balejażu na moje pytanie czy aby na pewno wie, że mi chodzi o rozjaśnienie końcówek i pokrycie ciemniejszym odcieniem odrostów, stwierdziła że mam się nie martwić bo ona jest fryzjerem i wie co robi. Po zmyciu rozjaśniacza okazało się że włosy są bielusieńkie na czubku głowy w połowie rude a na końcach w jakieś dziwnie plamy rudo białe. Fryzjerka była w niebo wzięta stwierdziła że nie spodziewała się takiego super rezultatu. Zupełnie nie wiedziała dlaczego jestem niezadowolona, przecież chciałam ombre czyli blond i rude. W trakcie zmywania poparzyła mi głowę wrzątkiem kilka razy, za każdym razem podkreślając, że nie umie jakoś prawidłowej temperatury tutaj ustawić. Niestety na moje nieszczęście poprosiłam ją zaraz na początku wizyty aby mi wycieniowała włosy, w związku z czym mam teraz włosy od ramion do pasa w schody, ponieważ ścinała je warstwami na równo. Modliłam się tylko żeby już mi je wysuszyła i żeby jak najszybciej uciekać. Zaniepokoił mnie dopiero fakt, kiedy Pani nakładając mi rozjaśniacz wspomniała o klientce, która chciała sobie u nich rozjaśnić włosy z czarnych na blond, i wyszła bez włosów, ponieważ szefowej pomyliły się rozjaśniacze. Na co Pani skwitowała, że przecież to była wina klientki bo się uparła na jakiś jasny kolor. Niestety zakupu usługi dokonałam na groupon, więc niestety już zapłaciłam wcześniej i to był mój błąd. Straciła pieniądze, zniszczyłam i oszpeciłam włosy i dodatkowo musiałam zakupić farbę i zafarbować się w domu, bo nie wyobrażam sobie egzystencji z rudo- platynowymi łaciatymi włosami. Na zakończenie dodam, że już miała okazję korzystać z grouponu u fryzjera w Africa Look w Katowicach na stawowej i jest to najbardziej profesjonalnych salon fryzjerski jaki może być, wyszłam wtedy zadowolona z piękną fryzurą, chociaż wyczekałam się w kolejce klientek. Teraz wiem że warto chodzić tylko tam gdzie taka kolejka się ustawia, bo to znaczy że człowiek wyjdzie zadowolony, a nie z poparzoną skórą głowy i zniszczonymi włosami. Jeszcze raz ku przestrodze, nie korzystajcie z usług kopalni urody to STRATA PIENIĘDZY I ZDROWIA!!!!!!!

Gość gość
moja kolezanka kiedys przez taka kompetentna fryzjereczke trafila do szpitala, miala poparzona cala glowe :O na szczescie jej wlosy odrosly, ale co sie nacierpiala przez to....

Gość bellakowa
Tak to jest jak sie kupuje oferty na gruponie czy gruperze., profesjonaliści nie muszą "sprzedawac" się na gruponach czy gruperach za marne grosze ponieważ mają swoich klientów.....

Gość gość
A u kogo byłaś? bo jestem tam zapisana... i trochę zaczęłam się obawiać o swoje włosy.

Gość gość
Włosy odrosna przeciez

Gość gość
Współczuję, ale z drugiej syrony to jest tak jak ktoś myśli, że moźe kupić dobrą usługę za małe pieniądze. Dobry pomysł z tym gruponem, fryzjerka nauczy się na skąpych klientach :)

Gość gość
Jestem trochę zbulwersowana opinią Pani o Kopalni Urody. Bywam w tym salonie i mam jak najlepszą opinię o zatrudnionym tam personelu.

Gość Właścielka salonu
Witam, Jest nam bardzo przykro z powodu takiej sytuacji jaka nastąpiła. Pani która wykonywała zabieg już u nas nie pracuje. Nie wiem też skąd ta historia z wypadaniem włosów, ponieważ ja osobiście jestem podologiem, a nie jestem fryzjerka.

Gość gość
A ja byłam, rzeczywiście były dwie fryzjerki teraz jest jedna - szłam z duszą na ramieniu jak przeczytałam ten komentarz... (Została pani w czarnych włosach)... i wiecie co wam powiem. Było super! Mam świetny kolor który doradziła pani fryzjerka - strzyżenie NIE MUSZĘ MODELOWAĆ rano! Ogólnie cały salon bije energią i pełną współpracą teraz czekam na wizytę u kosmetyczki;) je będę polecać...

Gość KarmazynowaDama
Rany,dziewczyny,zrozumcie ze jak tak skapicie,to nie dostaniecie pelnowartosciowego zabiegu z normalnymi kosmetykami,tylko z najtanszymi,bo przeciez grupon zabiera ponad 50% ,a trzeba jeszcze oplacic z tego co zostalo pracownika,kupic kosmetyki.Osoby ktore kupuja na gruponie "super okazje" i mysla ze za polowe ceny maja ten sam zabieg, to niestety grubo sie myla i sa bardzo naiwne.

Gość gość
Również nie polecam korzystania z usług salonu Kopalnia Urody w Katowicach. Zgadzam się z autorką tematu, że ten salon to porażka. Brak profesjonalizmu. Pracują tam młode, mało doświadczone fryzjerki. Byłam pocieniować włosy, a wyszłam ze "schodami " od linijki i dziurami :/ Włosy były krzywo ostrzyżone, nierówne itp.,itd. Chciałam też skośną grzywkę - zrobiono mi taką, że nie komponowała się ona z całością fryzury (jak być powinno) i do tego z dziurą po środku. Zapłaciłam sporo kasy bo ok 40 zł. Myślałam, że po umyciu włosy będą się jakoś układać, ale niestety tak się nie stało... porażka :/ Następnego dnia poszłam do innego salonu, gdzie stwierdzili że cięcie jest źle wykonane... Nowa fryzjerka pokazała mi dużo błędów poprzedniego cięcia. Całą fryzurę miałam poprawianą i teraz mam ładne cieniowanie, które się fajnie układa. W Kopalni Urody robiłam też kiedyś blond pasemka - wyszłam również niezadowolona, popalono mi w niektórych miejscach włosy. Do tego gdy zaczesałam włosy do góry to miałam wielki odrost! :/ Pod spodem też pasemka były wykonane niestarannie, były rozmieszczone rzadziej niż na górze głowy (fryzjerzy myślą że klient tego nie zauważy i tak oszukują) - to się nazywa oszczędność materiału. Nie wiem co mnie podkusiło że jeszcze poszłam się tam strzyc po nieudanym balejażu :/ Nie polecam korzystania z usług tego salonu. Ja już tam na pewno nie wrócę.

Gość gość
Wiem, że to stary wątek, ale jeśli jeszcze ktoś to czyta to chcę dopisać, że od ponad roku w tym salonie wiele się zmieniło w kwestii fryzjerstwa. Tą działkę przejął Dotyk Anioła!!! A to całkiem inna bajka :-) Sympatycznie i profesjonalnie. Fryzjerstwa tradycyjne jak i artystyczne czyli przedłużanie włosów i wyplatanie warkoczyków SUUUPER!