Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Biblia mówi NIE ZABIJAJ a Kościół zabijał ludzi

Polecane posty

Gość gość

dlaczego oni to robili? Mordowali 'czarownice i heretyków' a przeciez to byli ludzie oświeceni, inteligentni. Ciemnota ich nie rozumiała, wiec zabijali ?

Gość kelner z Rewala
10 przykazan tez mowi nie zabijaj a stary testament jest krwawy jak stek przed wrzuceniem na patelnie

Gość gość
Nie kosciol tylko ludzie....ludzie...ludzie... i jeszcze raz ludzie. Warto o tym pamietac. Swoja droga jesli mowie ze jestem wierzacy a moje czyny swiadcza przeciw mnie to jestem czy nie ?

Gość gość
Mam podobne zdanie. Bo zabili go, aby żył wiecznie. :P

Pragnę zauważyć że bóg jahwe w starym testamencie rozkazał żydom mordować każdego kto uznaje się za boga.

Gość gość
Pragne zauwazyc ze kazdy ma swoj rozum...

Pragnę zauważyć że Hitler zabił się jako bóg sam, a przy okazji wymordował 6 milionów tych którzy twierdziliby że nie jest bogiem. Żydokatolo debile.

Gość gość
Pragne zauwazyc ze byle zbrodniaz moze oglosic sie bogiem...wierzacym...duchem...ksiedzem...niosacym dobra nowine i tylko idiota bedzie to komentowal w kategoriach zydokatola...wierzacego.

Nie warto psuć sobie krwi, za 1000 lat ludzkość zapomni o wszelkiej twórczości literackiej żydobrodaczy i arabów.

Gość hupkisupki
Zbrodniarz nie zbrodniaż. Swoja droga racja. "Po owocach ich poznacie". Proste slowa a tak wiele osob ich nie rozumie.

Gość gość
Hierarchowie kościelni,popełniają też inne grzechy,ale to ich problem;każdy powinien zajmować się własnym życiem i o własne życie dbać.

Jahwe to musi być wyjątkowo zgniły owoc skoro kazał mordować niemowlaki i rozpruwać kobiety w ciąży tylko dlatego że nie chciały w niego wierzyć. Z drugiej strony ci co w niego wierzą powinni właśnie tak kończyć - podle.

Gość gość
Tobie się coś pomyliło, chyba nie doczytałeś.

Gość Biblia nawoluje do zla i przem
Biblia propaguje przemoc ,okrucieństwo sadyzmy, Az dziw ze ludzie do tej pory tak dosłownie słowo w slowo ją dbierają i swoje zycie wg niej prowadzą posuwają sie do takich okrucieństw co Biblia glosi

Gość hupkisupki
Nie zgadzam sie ;)

Gość gość
Ja również się nie zgadzam.

Gość gość
z czym się nie zgadzacie? bo to ze w Biblii sa zawarte fragmenty przemocy, kazirodztwa, popierania agresywnych czynów to prawda

Gość gość
Biblia - jak życie, gdzie miłość przeplata się z nienawiścią, dobro ze złem. A każdy z nas może w dzieje świata tchnąć coś od siebie - miłość lub nienawiść, dobro lub zło. Nasz wybór.

Gość gość
Fubu, druta się nie ssie.

Gość gość
Druta się nie ssie, moje małe kociątko. Druta się ciągnie.

Jako prawdziwy Bóg Wszechmogący każdego człowieka religijnego skazuje na takie życie i na taki koniec jak miał Jezus życie po życiu, i sprawię że po śmierci na nowo się urodzi i tak umrze i tak ciągle, całą wieczność, albo w dziecko z białaczką które żyje tylko 10 lat i umiera w agonii albo w jakiegoś religijnego przygłupa co całe życie spędził w zakonie, i tak ciągle będę wrzucał dusze w takie świadomości i będę miał z tego świetny ubaw, a sam będę w żywotach Cezarów się po wieczności odradzał będę rzygał rozkoszami i przyjemnościami umrę i na nowo takie samo życie aż mi się k***a znudzi.

Gość gość
Dawaj tu swoją poplutą wąsatą mordę do wycałowania.

Gość fotel
nawet jak na kafeteterie straszne pierdoły tu pociskacie.

Gość gość
Ale z was znawcy Biblii i calego tego ustrojstwa. Az milo czytac. A tak powaznie to wiekszego pierniczenia glupot jeszcze nie czytalem.

A tak powaznie to wiekszego pierniczenia glupot jeszcze nie czytalem A ja niestety już czytałem.

Gość gość
"A ja niestety już czytałem." Gdyż zawsze czytam, co sam napisałem.