Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Biblia mówi NIE ZABIJAJ a Kościół zabijał ludzi

Polecane posty

Gość gość
fubu kazdy ma cie gleboko w d***e wiec sie nie spinaj i nie zgrywaj waznego bo naprawde jestes nikim. Ssij ojcu pedale.

Gość gość
zamordowalbys ? haha kozak, wczesniej bys sie zesral i rozplakal taki k***a z ciebie bohater hahahahahha

Gość gość
Dlaczego byś zamordował?

Gość gość
Nie kazał.

Gość gość
gdzie tak napisane jest ze kazal mordowac ? glupi jestes

Wyznajecie w gruncie rzeczy to samo co ja tylko że ja nie popieram mordowania niemowlaków i starców co nakazał jahwe tylko tych co popierają jahwe. Moje mordy byłyby pożyteczne i mądre.

Gość fotel
jakże łatwo zgrywać intelektualiste i ''innego'' na kafeterii.nieprawdaż synku.

Gość gość
fubu napisz cos madrego bo jak narazie to robisz z siebie debila

Gość gość
Wiesz, ze mnie roztkliwiasz? Oczywiście, że ja i Ty wyznajemy to samo. Wyznajemy tego samego Boga, tylko każde z nas inaczej go odbiera. Masz jakiś żal, jesteś najwyraźniej rozżalony. O co chodzi?

Tak masz rację zz każdym razem robiłem z siebie idiotę, cytując te wszystkie wersy ze starego testamentu takim debilom jak ty którzy później uciekali i nie odpowiadali teraz już mi się nie chce. Brzydzi mnie już samo wspomnienie tego że znowu musiałbym to przytaczać. Jesteście wyznawcami Hitlera uwiecznionego pod słowem jahwe. Mahomet przynajmniej nie przykładał takiej wagi do mordowania niewiernych, kazał walczyć z tymi którzy walczą z nimi ale nie kazał zabijać za sam fakt niewiary w allaha. Islam jest pod względem moralności tysiąc razy lepszy od judaizmu i katolicyzmu tylko że Mahomet był strasznym i ograniczonym bucem który świata nie widział poza religią.

Gość gość
fubu glupcze nie odpowiedziales na moje pytanie, gdzie jest napisane ze Jahwe kazal mordowac ludzi, kobiety w ciazy etc.

Gość gość
Fubu, a Ty przeczytałeś całą biblię, od dechy do dechy?

Gość gość
nie znajde bo cos takiego nie istnieje glupi fiucie. Jestes zalosny. chceszzablysnac w necie ? haha kozak w necie, p***a w swiecie. To powiedzenie jak najbardziej do ciebie pasuje. Oklamujesz sam siebie nieudaczniku.

Gość gość
haha fubu to moze przeczytal okładke hahahaha zalosne I jeszcze ma czelnosc sie wypowiadac. chory psychicznie czlowiek

Gość gość
wszystko co istnieje ? hahahahah najzabawniejsza twoja wypowiedz hahahahahh chlopie nie kompromituj sie juz.

Gość gość
Fubu, ja kiedyś czytałam, ale nie od dechy do dechy, poza tym to było dawno. Chcesz porozmawiać o zawartości biblii, to daj mi trochę czasu, przeczytam i wtedy podyskutujemy. Chcesz?

Gość gość
Najpierw niech fubu ją przeczyta, najlepiej kilka razy i zeby zrozumial. Bo czytac mozna do konca zycia ale jak sie nie zrozumie to nie ma sensu dyskutowac.

Po co skoro wszystko jest oczywiste w tej materii? Powiedz lepiej co uważasz o rabunkach, siłowym zabieraniu bogaczom majątku i rozdzielaniu go po równo. Ja popieram każde rabunki z zyskiem tylko dla siebie, z każdym efektem, choć prawo wyboru co do postępowania należy do bandytów to prawda jest niestety taka że czego by nie zrobili mają rację. Gdyby ludzie dzielili się tym co mają z innymi, gdyby panowała wszechobecna harmonia i sprawiedliwość wtedy byłbym nawet za odcinaniem rąk złodziejom. Jednak dopóki tak nie jest popieram ich i wiem że mam rację.

Gość gość
wiesz ze masz racje ? czyli jestes psychicznie chory. Idz do lekarza lepiej.

Gość szaman kulawy
Janosik poszedł do nieba.Houk

Gość fotel
fubu daj już spokój .większość małolatek już śpi.jutro po brylujesz ,po błyszczysz ,popiszesz się intelektem.dzisiaj już nie ma sensu.

Gość gość
Ludzie powinni ze sobą dyskutować, wymieniać poglądy - bo wtedy się się uczymy różnych rzeczy od siebie nawzajem. Również jestem za harmonią wśród ludzi. Uważam, że każdy powinien wkładać do wspólnego koszyka tyle ile może, w takiej postaci, w jakiej potrafi. Nie podzielam Twojego zdania, o kradzieży i zabijaniu, bo to nie jest droga do harmonii i sprawiedliwości. Ale rozumiem Twój tok rozumowania. Jedak przeczytam tą biblię i zgłoszę się na ochotnika do rozmowy.

Piszę to tylko dla własnej rozrywki, a dodatku są to rzeczy mądre i bardzo rzadko spotykane.

Gość gość
fubu leszczu bardzo rzadko spotykana to jest twoja choroba psychiczna

Naprawdę lubiłem i lubię Tupaca ale jak się słucha niektórych jego piosenek i postaw życiowych to naprawdę ciesze się że go zastrzelili. Często zastanawiałem kim byli strzelający, bo nigdy ich nie odnaleziono, myślę jednak że należeli do tej grupy która wścieka się na wiecznie gadających bzdury że bóg c***omoże że bóg nie krzywdzi tylko zawsze pomoże kiedy się do niego modli, to nic że zostałeś na ulicy bo twoją matkę wsadzili do więzienia za morderstwo ojca, jak się pomodlisz do pana Jezusa tak jak powiedział Tupac to pan Jezus c***omoże. Ci co zabili 2Paca raczej się z tym nie zgadzali z racji tego że musieli doświadczyć czegoś innego, w sumie 2Pac był p******** sam mówił że nie chce żyć i że chce aby ktoś go zabił bo sam nie miał odwagi popełnić samobójstwa. W którejś piosence wspomniał nawet że nie ma żalu do swoich przyszłych zabójców i że rozumie ich. Można powiedzieć - wielki człowiek.

Gość gość
ty fubu to jestes ostro pier..dolniety