Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość raaaaaaaaaaak

mam raka

Polecane posty

Gość raaaaaaaaaaak

nie chce mi się żyć. w przyszłym tygodniu mam mastektomię. co za k***wskie życie.

Gość gość
jak sie dowiedzialas ?jakie mialas objawy ?

Gość gość
poczatek innego zycia, tez sie zastanawialam dlaczego ja, podobno zawsze tak jest nauczysz sie zyc od nowa, inaczej, zapewne zmienisz swiatopoglad, jak przejdzie bunt i rozpacz jest wiele kobiet w twojej sytuacji, poszukaj wsparcia, forum, grupy itp

Gość gość
Ile masz lat?

Gość gość
jestes tam ?

Gość gość
JESTES?

Gość gość
mastektomia to nie wyrok tak samo jak slowo rak nie bede wypisywac innych wytartych sloganow ale uwierz, ze dasz rade sama mam temin operacji i ...wszystko we mnie krzyczy NIE!!! a na twarzy mam usmiech taki paradoks i masochizm uprawiam,zeby nie zwariowac w gonitwie mysli bedzie dobrze ❤️ zobaczysz

Gość raaaaaaaaaaak
mam 26 lat, wyszło podczas wizyty u ginekologa, zamiast chodzić regularnie na badania odpuściłam sobie wcześniejsze wizyty nawet sama zapominałam się badać w domu

Gość gość
Mloda jestes, bralas pigulki czy co?

Gość gość
pigułki nie warunkują raka, pytałam się onkologa, gdy miałam guzka, nie ma w dzisiejszych czasach badań które potwierdzają, że maja one wpływ

Gość gość
A BRALAS PIGULKI CZY NIE?PYTAM SERIO

Gość gość
Na pewno brała.

Gość gość
ciagle sie upieracie na te pigułki, wiecie cos z pewnego źródła innego niż ja? specjalista powiedział mi, że nie wiadomo czy to ma wpływ, wręcz twierdził, że to nie wpływa na wywołanie choroby, tylko predyspozycje genowe, kto ma pewniejsze informacje?

Gość gość
Czyli brałaś.:D No to teraz będziesz płaska. :classic_cool:

Gość gość
predyspozycje genowe tez nie sa 100% pewne ze dana osoba z takim genem zachoruje co do tabletek to wiadomo, ze nie ma cos za nic jesli jest antkoncepcja musi miec skutki uboczne nikt w ulotce nie napisze, ze pacjentka przymujac tyle a tyle hormonow moze po latach zachorowac na raka nie ma leku ktory jest obojetny

Gość gość
tekst "teraz będziesz płaska" jest nie w porządku. Osoba, która to napisała jest wredną osobą, złośliwą i ordynarną. Bezczelna jesteś, niezależnie od tego co spowodowało, że autorka zachorowała. Pewnie jesteś gówniarą niewiele wiedząca o życiu, bo jeżeli masz więcej lat to współczuję tak niskiej inteligencji emocjonalnej o ile wiesz co to znaczy.

Gość gość
załóżmy, że ja nie przyjmuje hormonów, ale bez nich mój organizm szaleje, nic nie jest tak jak powinno, tylko hormony powodują, że normalnie fonkcjonuję jako kobieta, czyli wszystko na czas i w ogóle, to niby że jak nie biorę jest lepiej? A może bez nich, gdy nic nie jest jak trzeba miałabym takie problemy hormonalne, które spowodowałyby uruchomienie machiny chorobowej?? |Może tabletki właśnie powodują u mnie wyrównanie gospodarki hormonalnej i właściwe reakcje organizmu? Więc dlaczego one właśnie miałyby wywołać chorobę skoro powodują, że wszystko wtedy jest bardziej w normie? Kto Wam wmówił takie rzeczy?

Gość gość
autorko odezwij się, napisz co c***owiedzieli lekarze

Gość gość
Więc dlaczego one właśnie miałyby wywołać chorobę skoro powodują, że wszystko wtedy jest bardziej w normie? Kto Wam wmówił takie rzeczy? v lekarz onkolog w pierwszym zestawie pytan zadaje wlasnie odnosnie anty:) tableka moze pomaga ci uregulowac cykle kazda kobieta bierze lub nie na wlasna dpowiedzialnosc

Gość gość
orkisz leczy raka hildegarda juz orkiszem leczyła raka w 12 wieku margaryna powoduje raka zakazana jest w dani i kanadzie a niedługo zakaza w usa

Gość gość
Bo to sa dodatkowe hormony procz twoich wlasnych , skoro moga uszkodzic watrobe to moga i wywolac rqka

Gość gość
mogą, ... pewnie mogą, ale czy dajcie mi choćby jakiś artukuł naukowy mówiący o tym że mogą lub jest to stwierdzone jednoznacznie, poprosze o linka dziś raka wywołac mogą nawet warzywa może za 30 lat ktoś to sprawdzi, a dziś, podajcie mi fakty, a nie domniemania ktoś tutaj bardzo chce nas uświadomić o np margarynie, myśslicie, że WY jesteście w stanie uchronić sie przed zachorowaniem??? niezależnie od tego, czy bierzecie tabletki czy nie???

Gość gość
Nawet na wiki jest napisane

Gość gość
Jak ktos ma zmutowane geny to pigulka moze zaszkodzic. A kto bada geny?

Gość gość
na wiki jedynie wyczytałam, że może zwiększyć się ryzyko zachorowania na zakjrzepicę, zawał, udar jeżeli kobieta palki papierosy, o raku piszą że zmniejsza ryzyko, więc pokaz mi proszę gdzie wyczytałaś że zwiększa, poza tym piszą że co parę lat zmienia się interpretacja, po sami naukowcy nie wiedza na 100%

Gość gość
A jedz sobie jak chcesz. Twoja brocha. To jak z kazda trucizna jednemu zaszkodzi innemu nie.

Gość gość
Zmniejsza ryzyka raka jajnika i macicy, poza tym zwieksza innych nowotworow.

Gość gość
A rak jajnika czy macicy to sa chyba rzadsze choroby

Gość gość
kto bada geny,,, prawie nikt, bo to poprostu trudne wiem, że są osoby mające wiedze o tym, że posiadaja jakistam gen raka a to nie znaczy że w swoim życiu na niego zachorują jestem ciekawa tematu, ponieważ ja okaz zdrowia w wieku 34 lat miałam guzka piersi niezłośliwego i chcę drążyć temat chce wiedzieć co wiecie na ten temat, nie krępujcie się, możecie "walić śmiało:" chce wiedzieć wszystko, wszystko co wiecie, oczywiście jestem myślami z autorka, chociaz ona pewnie psozła spać..

Gość gość
Tzn ze jestes genetycznie usposobiona do anomali w piersiach.