Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Ania mama tr贸jki dzieci

Odchudzanie

Polecane posty

wa偶e 101,90 przy wzro艣cie 172cm mam duuuu偶膮 nadwag臋 pomocy jak schudn膮膰!!!!!Wiem wiem mniej 偶re膰 ale ja w艂a艣nie nie jem du偶o,tylko s艂odkie mnie guubi:(Pom贸偶cie dziewczyny,mo偶e mia艂 kto艣 tyle na wadze a schud艂:)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Dziewczyny jest mo偶e ch臋tna os贸bka co wa偶y tyle co ja i mo偶e razem spr贸bbujemy zwalczy膰 to:)Odezwijcie si臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czikita0
tak ja jestem od poniedzialku zaczelam z waga 96,5 w piatek sie zwazylam i jest 93,3 :) bede sie wazyc co piatek i pisac ci :) damy rade !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czikita0
a w listopadzie wazylam 102 tylko przez swieta zaniedlabam diete wroci艂am juz :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czikitao-super a czy stosujesz jak膮艣 diet臋 czy po prostu jesz mniej,czy 膰wiczysz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czikita0
no jem 5 posilkow dziennie do 1200kacl i 5 razy w tygodniu godzina spaceru takim szybkim tepem i 40 min cwiczen :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czikita0
wiem wiem biore zawsze figure ekstra slim w tabletkach ale ostatnio nie bylo to kupilam ocet jablkowy w tabletkach :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ania II
Hej dziewczyny ja tez mam podobna wage jakies 96,5 przy wzroscie 173 i tez mam proble z odchydzaniem ostatnio jak sie zmobilizowalam to udalo mi sie w pierwszy tydzien 3 kg schudnac ale podobno wiecej wody niz tluszczu schodzi napoczatku, potem zachorowalam i bylam oslabiona to myslalam ze jak zaczne jesc jak z przed diety to sie lepiej poczuje ale to nie prawda byla tylko waga mi znowu podrosla, a wsparcie by sie przydalo tak wiec chcialabym sie do was dolaczyc :)

Udost臋pnij ten post

Super dziewczyny my艣la艂am ,ze tylkojajestem sama i wog贸le najlepiejjakma sie wsparcie:)Dzi艣 tylko roso艂eki trzy kromki z serem.Zobaczymy czy jakwyklucz臋 s艂odycze i b臋de je艣膰 mniej co艣 to pomo偶e!!!Przecie偶 zbli偶a sie wiosna,musz臋 jakos wygl膮da膰... A wi臋c kochane do dzie艂a!!!Piszcie mi o sobie ile zgubi艂y艣cie i og贸lnie pocieszajcie,bo be偶 s艂odko艣ci b臋dzie ci臋偶ko:>

Udost臋pnij ten post

Ta Ania II to ja przypomnialam sobie haslo zeby sie zalogowac:) ok ja bede pisac i bede sie wazyla no tak co 3 sni jak nie zapomne bo dla mnie wtedy jest frajda jak widze ze choc troszke cos spadlo :) a no i ja nie moge jesc regularnie bo do 12 czy 13 nie zjem nic nie da rady a potem sie zobaczy co przygotuje ale mam zamiar zostac na wazywach i chydym nabiale:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czikita0
ja dzis zjadlam: sniadanie: 2 kromki chleba razowego z szynka sniadanie II: goracy kubek obiad: rosol z razowym makaronem, udlko z kurczaka podwieczorek: 3 mandarynki, jablko kolacja: serek wiejski z ogorkiem, pomidorem, szczypiosem oczywiscie 4l wody bo lubie ja pic a kiedys nie nawidzilam hehe :) 40 min cwiczen spacer odpuscilam jest tak strasznie zimno

Udost臋pnij ten post

Oj ja tez bym chciala tak wode pic ale jak wypije litr to jest juz dosc dla mnie poza tym pije duzo herbat owocowych i nieszczesna kawe :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Witam, Jestem studentk膮 socjologi , od d艂u偶szego czasu fascynuje mnie wsp贸艂czesny fenomen diety i kobiecego cia艂a. Ta prywatna fascynacja w ostatnich czasach przerodzi艂a si臋 w temat mojej pracy magisterskiej "Spo艂ecze艅stwo diet. Analiza styl贸w 偶ycia wsp贸艂czesnych kobiet w kontek艣cie kultury konsumpcji" . Zauwa偶y艂am, 偶e wsp贸艂czesne kobiety 偶yj膮 na granicy dw贸ch przekaz贸w kultury, z jednej strony przekaz m贸wi "jed藕, korzystaj z 偶ycia", z drugiej jednak strony s艂yszymy " nie jed藕, dbaj o figur臋". Nie jest 艂atwo 偶y膰 w 艣wiecie, kt贸ry z jednej strony kusi nas s艂odkimi batonikami, czy chrupi膮cymi chipsami, a z drugiej pokazuje nam wz贸r kobiecej sylwetki, kt贸ry jest szczup艂y wy膰wiczony, kt贸ry nie ma problemu z doborem ubra艅 w odpowiednim rozmiarze. W tym kontek艣cie pisz臋 swoj膮 prace dyplomow膮, kt贸r膮 chcia艂abym poprze膰 badaniami- w 聽formie 20 wywiad贸w z kobietami, kt贸re s膮/by艂y na diecie odchudzaj膮cej. Interesuj膮 mnie osobiste opinie i odczucia, dotycz膮ce ich 偶ycia przed przej艣ciem na diet臋 i w trakcie. Takie badania s膮 wa偶ne, poniewa偶 cho膰 wsp贸艂cze艣nie k艂adzie si臋 taki nacisk na diety. Dost臋pne nam s膮 setki tysi臋cy diet, w ka偶dym mie艣cie jest co najmniej jeden poradnia dietetyczna, a oty艂o艣膰 staje si臋 problemem, to tak na prawd臋 nikt poza samymi odchudzaj膮cymi si臋 nie wie jaki wiele trudu i samodyscypliny wymaga dieta. Dlatego zapraszam do udzia艂u w badaniu ( wywiady odby艂y by si臋 za po艣rednictwem internetu).聽 Je偶eli chcecie si臋 podzieli膰 swoimi wra偶eniami i przemy艣leniami, a jednocze艣nie pom贸c mi na艣wietli膰 ten problem, piszcie na lori1209@op.pl.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czikita0
Moj jad艂ospis na dzis: 艣niadanie I: ciemna bulka z serkiem topionym 艣niadanie II: kefir obiad: makaron razowy z 2 jajkami i 50gr sera zoltego usmazone na 艂y偶ce mas艂a podwieczorek: jablko i 5 mandarynek Kolacji dzis nie jem bo sporo kaloryczny obiad byl a pozatym dopiero zjadlam obiad bo tak pracuje, zjem po 17 jeszcze podwieczorek i wystarczy. Niestety przez pogode odpuszczam sobie spacer ale cwiczenia oczywiscie bd :)

Udost臋pnij ten post

Cze艣膰 WAM:) Ja dzi艣 schrupa艂am 艣niadanie:dwie kromki chleba z serem obiad :zupka mleczna(tak mnie nasz艂a ochota) podwieczorek :wafle ry偶owe 4 Tyle na dzi艣,pozatym kawki dwie,i 3 tabletki Simliq zaraz si臋gam po 4t膮. Z 膰wiczeniami gorzej u mnie -chory kr臋gos艂up,ale by艂 spacer i du偶o pracy w domu:)

Udost臋pnij ten post

czikita0 - wed艂ug mnie beznadziejn膮 masz t臋 diet臋. Jesz bardzo du偶o w臋glowodan贸w, w tym cukr贸w. To ci nie pomo偶e schudn膮膰 na pewno. Generalnie jesz za ma艂o. Powinna艣 je艣膰 wi臋cej, ale inne produkty, ubogie w w臋glowodany. Im mniej b臋dziesz je艣膰, tym gorsz膮 przemian臋 materii b臋dziesz mie膰. Gor膮cy kubek na diecie? WTF?! Kiedy do was dotrze, 偶e to g艂贸wnie chodzi o to CO si臋 je, a nie ile kalorii...

Udost臋pnij ten post

Witam. Ja od jakiegos czasu wojuje z nadmiarami.Podczytuje r贸zne tematy,bo cz臋sto mo偶na jakie艣 ciekawe wiadomo艣ci dla siebie odnale藕膰...no i czasami go艣cinnie cos wtr膮c臋. Minimalizowanie i to bardzo spore po偶ywienia,nie przynosi nic dobrego. Sama ze swojego do艣wiadczenia wiem,偶e najlepiej skupi膰 si臋 na r贸wnych odleg艂o艣ciach czasowych w spo偶ywaniu pokarm贸w...艣rednio co 3 godzinki.Zmniejszy膰 tak偶e porcje.Minimalizacja s艂odko艣ci,zamiana pieczywka na ciemne..bardzo wskazane.Oraz bardzo znienawidzone,bardzo cz臋sto-膰wiczenia.Ale jak ju偶 cz艂owiek wyrobi w sobie systematyczno艣膰,to ch臋tnie pami臋ta o 膰wiczonkach i aktywno艣ci r.uchowej:) Du偶a ilo艣膰 wody,herbatka czerwona,zielona.Lekkie kolacje Zycz臋 powodzenia

Udost臋pnij ten post

Hej. Ja dzisiaj pochlonelam : jeden twarozek wiejski z pomidorem, 1 jajko 1 cebulke 2 jablka szklanka barszczu z paluszkami slonymi (garsc) wiem ze te paluszki to nie powinnam ale tak do barszu juz mam zwyczaj :) , 1 x ogorek no i dwie kawy :) Musze dac sobie z tymi paluszkami na wstrzymanie jednak bo mam wyrzuty :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czikita0
dlaczego?

Udost臋pnij ten post

TheNawojka nie mozesz mnie pouczac ze nie chodzi o kalorie bo juzk kiedys stosowalam diete nie przekraczajaca 1000 i w 5 tygodnie 14 kilo mi ubylo tak wiec kazdy ma diete jaka uwazqa dla siebie odpowiednia bo kazdy zna swoj organizm na tyle zeby dobrac sobie odpowiednie i w miare smakowe produkty tym bardziej ze wiem ze uda mi sie na tym schudnac :)

Udost臋pnij ten post

jakbym zalecala sie do jakiejs diety ustalonej przez kogos innego niz ja sama to na bank bym nie wytrwala bo bym musiala sie zmuszac do nie wiadomo czego, a tak to ustalam sobie na co dzisiaj mam ochote i tyle. Ogolnie mial byc chudy nabial owoce i warzyla oczywiscie nie laczac owocow z nabialem.

Udost臋pnij ten post

Oczywi艣cie 偶e schudniesz, ale potem bardzo szybko nadrobisz. To si臋 nazywa efekt jojo. A niby czemu si臋 teraz znowu odchudzasz :)? To co robisz, to g艂odzenie organizmu. Zdrowe to to nie jest i po schudni臋ciu nie utrzymasz niskiej wagi.

Udost臋pnij ten post

Oczywiscie masz racje z efektem jojo ale to tylko zalezy czy wroce do starych nawykow i bede sie opychac a nie mam takiego zamiaru ;) niektorzy mowia ze 1000 to za malo kalorii i ze bede glodna i tez maja racje bo zjesc 2 paczki za 1000kcal a warzywa owoce i 2 x chudy nabial to tez 1000 i wybieram oczywiscie ta druga opcje bo zdrowsza i dla mnie lepsza w smaku :) a 1000 czy 1200 przeciez mnie nie zabije :)

Udost臋pnij ten post

i zdecydowanie sie lepiej czuje na takiej diecie niz jakbym miala cos extra ograniczac bo jestem na jakies wymyslonej przez kogos :) a tak jem to co mi smakuje i z przyjemnascia:)

Udost臋pnij ten post

No w艂a艣nie s臋k w tym, 偶e w ostateczno艣ci wr贸cisz do starych nawyk贸w na bank. Dlatego 偶e organizm b臋dzie wyg艂odzony, b臋dzie mia艂 wra偶enie, 偶e g艂odujesz, wi臋c b臋dziesz mia艂a napady, w kt贸rych b臋dziesz poch艂ania膰. W tym momencie cukier poch艂oni臋ty przez ciebie zostanie natychmiast zamieniony w tluszcz, bo organizm b臋dzie my艣la艂, 偶e zaraz znowu b臋dziesz g艂odowa膰 (bo tak go nauczy艂a艣 my艣le膰 :)). B臋dziesz chudn膮膰 i ty膰 i tak na przemian. To nie jest zdrowe...

Udost臋pnij ten post

Troche w tym racji jest dlatego chce 3 kilo wiecej zrzucic zeby przy jakims wybryczku raz na jakis czas wiecej niz 3 kg nie wrocilo :)

Udost臋pnij ten post

Dziewczyny a co je艣膰,偶eby oszuka膰 偶o艂膮dek?Czy wafle ry偶owe sa dobrym rozwi膮zaniem? Mo偶e jakie艣 sucharki?Tak do chrupania,bo uwielbiam tak do filmu co艣 szama膰,heheh:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czikita0
wafle fajnie zatykaja :)

Udost臋pnij ten post