Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewiiika

Przerwanie brania Yasminelle

Polecane posty

Gość ewiiika

Podczas brania Yasminelle zaczęła mnie boleć mocno prawa noga (właściwie bolały mnie wszystkie kończyny, ale prawa noga wyjątkowo mocno), powychodziły mi na wierzch wszystkie żyły. Moja Mama widząc co się ze mną dzieje, z nerwami wyrzuciła mi pigułki do kibelka. A byłam dopiero po 4 tabletce z drugiego blistra. I teraz mam taki problem. Jakie skutki niepożądane mogą wystąpić w przypadku takiego przerwania?? Pytam tutaj, bo wizytę u gina mam dopiero za 1,5 tygodnia. Dodam, że jestem 3 dzień po przerwaniu. Zastanawiam się, czy moja Mama bardziej mi nie zaszkodziła niż pomogła wyrzucając mi te tabletki...

Gość gość 001
teoretycznie powinno się wybrać przynajmniej jedno opakowanie do końca żeby sobie nie napsuć w hormonach a przez 3 opakowania trzeba przyzwyczajać organizm i inne pierdoły. Przy takich objawach jak opisujesz trzeba niezwłocznie odstawić tabletki i poinformować lekarza co się stało. Lepiej chyba leczyć się z zaburzeń hormonalnych niż z zakrzepicy.

Gość ewiiiiika
A co najlepiej brać na taki ból nóg ?

Gość gosć 001
najlepiej to się zapytaj lekarza a nie na forum. Trudno powiedzieć nawet co się stało.

Gość gość
Idź natychmiast do rodzinnego!

Gość gość
....przerwanie brania pigułek raczej nie zaszkodzi;ale zakrzepica to już niestety może:(Ja przerwałam branie Regulon-u,na polecenie LPK,bez dokańczania opakowania-powodem było ciśnienie .

Gość ewiiiiika
Ale czy możliwa jest zakrzepica po tak małej ilości tabletek?? Bo np rozmawiałam ze znajomą pielęgniarką i ona powiedziała, że taka ilość piguł absolutnie nie mogła mi zaszkodzić i żebym nie nakręcała się tak tą zakrzepicą. I na te moje bóle to poleciła mi brać magnez +potas. A lekarza rodzinnego mam takiego, że strach do niego iść. Nawet nie chce dać skierowania na badania...

Gość gość 001
mogła albo nie mogła zaszkodzić, co nie znaczy że lepiej jest skonsultować się z lekarzem w tej sprawie. Do tabletek się przystosujesz albo i nie. Nie wiem czy chcesz mieć tego typu bóle przez następne 3 miesiące żeby sie przekonać czy tabletki są dla ciebie odpowiednie. Magnez jest jak najbardziej wskazany przy tabletkach, bez nich też.