Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

buzia1994

Studia w Anglii Leeds

Polecane posty

Siemano serdeczne wszystkim! ;) mam pytanie a wlasciwie prosbe o naprowadzenie mnie na dobra "droge". sprawa ma sie nastepujaco: w pazdzierniku zaczelam pierwszy rok stud na AGH na wydziale energetyki. ogolnie wpiz*u chemii (ktorej niecierpie ),matmy, fizy itp. kierunek podobno bdb, przyszlosciowy bla bla bla,,, ALE nie kreci mnie to. na sama mysl, ze mam to studiowac pare lat i pracowac przy tym, dostaje skretu miednicy. ;] tak wlasciwie to moja pasja jest fotografia. uczeszczam na rozne kursy i szkolenia. niestety w Krk nie ma zadnych stud. w tym kierunku jedynie 2letnie studium. Planuje zatem rzucic to w cholere, wyjechac na pol roku do anglii do przyjaciolki, tam pracowac***przy okazji podszkolic jezyk. Moim marzeniem jest zaczac studiowac w Leeds (mam nadzieje od przyszlego roku akademickiego). co o tym wszystkim myslicie?

Gość gość
A co chcesz studiowac?

Gość gość
dowiedz się juz teraz jakie są kryteria przyjecia, bo moze bedziesz potrzebowac jakis egzamin panstwowy z języka.

Gość gość
Zalezy co i po co chcesz studiowac. W UK, pod warunkiem ze masz sprzet, umiejetnosci i glowe na karku, mozesz szybko rozkrecic biznes foto (sluby, portrety, pieski kotki i inne ). Studia do niczego nie sa ci tu potrzebne. A jesli chcesz studiowac, to kryteria przyjecia na konkretne kierunki sa bardzo precyzyjne. Zwykle wymagana sa min 3 konkretne przedmioty z matury. Jesli na wybrany przez ciebie kierunek wymagana jest np chemia, a ty jej nie zdawalas, to mozesz zapomniec. Beda c***otrzebne referencje od dwoch osob z twojej uczelni i egzamin IELTS zdany na min 6.5. Na pocieszenie powiem, ze uniwersytet w Leeds jest dosc elastyczny jesli chodzi o kryteria przyjecia na studia.

Gość gość
aha, o studiowaniu w przyszlym roku akademickim mozesz zapomniec. Termin skladania aplikacji minal 5 dni temu....

Gość gość
Niedoszłych fotografów, artystów, humanistów to są całe tabuny w UK. Pracują na zmywakach, w fabrykach itp. Niestety, ale praca jest tam gdzie jest. I zapewniam Cię, że lepiej w takiej fabryce być inżynierem niż fizolem. Lepiej przemyśl rzucenie tych studiów, bo możesz bardzo żałować. Na tym świecie nie chcą płacić za uprawianie hobby.