Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wróciłam z Ukrainy

prawda o życiu na Ukrainie i obecnej sytuacji politycznej

Polecane posty

Gość wróciłam z Ukrainy

Mieszkałam i pracowałam w Kijowie przez ponad dwa lata, myślę że sporo widziałam też poza Kijowem - jakieś weekendowe wypady do Lwowa, Odessy, na Krym czy na Zakarpacie, wróciłam kilka dni temu do Polski i jak włączyłam telewizor to przeżyłam szok. Wszystko co Wam pokazują to jest jedno wielkie KŁAMSTWO! Po pierwsze, bieda? Byłam, żyłam tam, pracowałam, widziałam Ukrainę. Zarobki i poziom życia zwykłych ludzi jest znacznie wyższy niż ten który znacie z Londynu czy Irlandii. Ludzie na Ukrainie żyją znacznie lepiej niż w Polsce, więcej zarabiają a przy tym jest taniej, a bezrobocie jest bardzo małe. Po drugie, protesty? Mieszkałam w Kijowie, więc widziałam prawdę. Owszem jest Kliczko opłacany przez zachodnich imperialistów i jego zadymiarze, ale to jest garstka. Oni opłacają pijaków żeby szli na Majdan protestować i robić zadymy, te pijaczki atakują przy tym Milicjantów a potem robią z siebie wielkie ofiary terroru. Normalni Ukraińcy nie protestują bo i nie mają powodów do protestowania. Naprawdę jestem w szoku jak media w Polsce oczerniają Ukrainę i okłamują społeczeństwo żeby tylko ukryć machlojki rządu Tuska i cała biedę w Polsce i Unii Europejskiej jaka zrobiła się po kryzysie gospodarczym wywołanym przez kapitalistów w USA.

Gość gość
Dlaczego więc Ukraińcy s********ją do Polski pracować za 1000 złotych miesięcznie?

Gość gość
No właśnie, dlaczego masowo wyjeżdzają z tego raju? Dlaczego nie da się tam prowadzić normalnego biznesu? Dlaczego urzędnicy są tak potwornie skorumpowani? Dlaczego wymiar sprawiedliwości to kpina? Dlaczego tak nędznie żyje ukraińska wieś? Dlaczego?

Gość bardzo ciekaweE
Oceniasz UA z punktu widzenia Kijowa haha to jakby oceniać Polskę na podstawie pobytu w Warszawie i regularnych wypadów do Sopogu i Zakopanego ;-)) Zresztą o czym my mówimy, polski Sejm uchwalił ustawę o dowolności działań obcych służb na terenie naszego kraju więc co to dla mosadów czy ukraińskiego wywiadu tego samego który pozwolił/pomógł otruć Juszczenkę wypisywać pierdoły na polskim forum?

Gość gość
bzdury kobieto piszesz!!!!! jestem Ukrainka i wiem jak naprawde na Ukraini.....

Gość gość
przecież to kiepskie prowo

Gość gość
te głupoty wypisuje najemnik Janukowycza

Gość bardzo ciekaweE
Jak jesteś, zdradź, naprawdę tak źle Wam było z proeuropejskim Juszczenko, który nie bójmy się tych słów, wiele wycierpiał dla swojego kraju? Po co Wam był ten kryminalista Janukowycz? Putinowski szpicel??