Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ktory termin jest bardziej wiarygodny z USG czy z OKRESU

Polecane posty

Gość gość

z usg mam na 24.01, z okresu na 27.01. ktory wiarygosdniejszy?

Gość gość
ten z miesiączki

Gość gość
3 dni to żadna różnica, gdyby było 2 tygodnie to byłby sens zadawać takie pytanie

Gość gość
Ja mam z okresu na 7.02 a z usg na 23.01:/ nie wiem czy szykowac sie na styczen czy juz na luty

Gość gość
u mnie ostatnio lekarz powiedział z usg 27 maj, a z om 6 czerwca. ciekawe który się sprawdzi jak myślicie? mi się wydaje ze ten wczesniejszy bo miałam któtkie cykle i owulacja tez była wczesniej, no ale zobaczymy

Gość gość
Mnie z okresu wychodzilo na 18.08 a z usg na 01.09 wiec sporo roznica,urodzilam 05.09, także z usg, czasem sie zdarza ze masz druga owulacje stad taka roznica w terminie. Ale bylabym za terminem z usg jeśli byli robione do 12 tyg.

Gość gość
No ale jak ktoś wyżej napisal 3 dni to zadna roznica.

Gość gość
Mi zawsze (3 ciaze)wychodzilo z daty OM Usg pojazywalo dziwne terminy,przewaznie pozniejsze...

Gość gość
a mi własnie wcześniejszy. Dlaczego? dziecko duże

Gość gość
do gościa z 17.44 można mieć podwójną owulacje, ale nie dwie w jednym cyklu

Gość Jaamajka
bierze się pod uwagę wyłącznie usg z 12tc (to genetyczne) jeśli jest duża robieżnośc między terminem z usg a om (duż arozbieznosc to około 6 dni). Inne usg nie są już tak dokładne bo po tym etapie dzieci rosną różnie. Wyliczenia z ostatniej miesiaczki są tylko szacunkowe i dotycza osób o regularnych 27-28dniowych cyklach z owulacja w połowei cyklu

Gość gość
U mnie było z OM, co do dnia.

Gość gość
mało kto rodzi w terminie, są one wyznaczane tylko po to aby szpital miał jakiś punkt odniesienia od kiedy traktować ciążę przenoszoną.

Gość gość
z usg wychodziło 19.11 a z OM 22.11. urodziłam 6.11

Gość gość
do 12tc bardziej wiarygodny jest z usg bo dzieci rosna w jednakowym tempie potem kazde rosnie inaczej i jest to baaardzo niewiarygodne data z OM jest tyle tak na oko, chyba ze ktos ma cykle 28 dni i owulacje w 14 dniu wiele kobiet ma dluzsze cykle, albo krotsza faze lutealna albo i to....i owulacja moze byc duzo pozniej niz 14 dnia. Albo mozna miec nieregularne, raz 26 drugi 36 a taka roznica jest naprawde znaczaca jak przyjdzie rodzic jesli ktos jest naprawde w 39tc a wg om w 41tc to beda niepotrzebnie wywolywac mimo ze nie jest po terminie ja mialam co prawde planowane cc w 38tc, ale tak naprawde w 36tc bo owulacje mialam w 25dc, lekarze mnie nie sluchali i wpisywali z uporem maniaka date z om