Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marmur w salonie

Marmurowa podłoga

Polecane posty

Gość gość
ja z mezem robilam marmurowa podloge dzieki www.marwen.com.pl i musze stwierdzic, ze sprawdza sie swietnie, nie zmienilabym swojej decyzji

Gość gość
Myślę, że bardzo dobrym rozwiązaniem jest marmur;) My go mamy w obu łazienkach i świetnie się go czyści. Zamawialiśmy go w marmur-dulemba, jedna z lepszych firm z marmurem, od lat w tym działają:)

Gość AniaCuk
ktoś tu wcześniej wspominał o zakładzie kamieniarskim marmur dulemba. Poleciła mi ich znajoma i zdecydowałam się skorzystać z ich usług :) teraz ciesze sie piękną i cudowna w dotyku posadzką marmurową. bardzo polecam ten zaklad! http://www.marmur-dulemba.pl/

Gość gość
@AniaCuk ja tez korzystałam z ich usług. Dobrze zorganizowani są i solidnie pracują. Wykonali prace na czas, co mi się bardzo spodobało bo dużo słyszałam o tym, ze remont to niekończąca się historia.. A terminy z innymi rzeczami goniły. Jestem zadowolona ze skorzystałam z marmur dulemba :)

Gość gość
Marmurowa podłoga będzie bardzo zimna, znajomy zajmuje sie aranżacją łazienek i mówił mi,z ę teraz najczęściej kładzie sie deskę, ze jednak ona powraca.W ArtCore sa ładne odcienie podłogi drewnianej własnie

Gość gość
nie straszcie jej tak :p Ja mam marmurową podłoge i na początku też wszystcy sie dziwli po co mi to. A ja powiem, ze to była bardzo dobra decyzja :) Moj salon łączony z kuchnią wygląda przepięknie i to w dużym stopniu moja marmurowa podłoga sie do tego przysłuzyła. Jeśli chodzi o dbanie o nią to oczywiście nie ma wiekszysz problemów po warunkiem, że ją zaimpregnujesz. Ja do tego wybrałam własnie tego produktu https://kemia.pl/pl/impregnat-do-kamienia-z-podkresleniem-koloru-efekt-mokrego-kamienia-1l-kemia.html

Gość gość
Co tu za farmazony wypisują?? Marmur bo nowobogacki? A ktoś z Was wie jakie są właściwości marmuru, dlaczego kosztuje od 250 zł/m2? Proponuje wpierw poczytać a potem dodawać opinie. Gres ma się tak do dobrej podłogi jak świnia do latania! Gres to jest zmielony kamień, czyli pochodna odpadów od innych materiałów, zwykłe gówno zmielone i wypalone, które tak chwalicie. Różnica między gresem a marmurem/ granitem/trawertynem, taka jak między panelami a parkietem dębowym/jesionowym/mahoniowym. Jak ktoś lubi "byle jakoś" jego sprawa, ale durne opinie zachowa dla siebie. Jedno i drugie to podłoga tak jak polonez to samochód i lexus samochód. Jednak chyba różnica w cenie niebezpodstawna. Wpierw poczytaj, potem opinie wydaj. Prawidłowo położony marmur/granit/trawertyn, zaimpregnowany nie stwarza żadnych problemów w utrzymaniu... a zimna podłoga? Wiedza się kłania:)

Gość gość
Kompleksową ofertę ma Pol Pave. Pracują na betonach, mikrocemencie, kostkach brukowych także są w stanie w zasadzie każdy typ nawierzchni wyłożyć. Jak tylko potrzebuję kogoś do tego typu budowlanych robót to dzwonię do pana Daniela i zawsze mogę liczyć na konkretną i szybką odpowiedź, bez lania wody.

Gość gość
wymaga niewiele, bardzo wygodna w sprzątaniu, trzeba mieć tylko specjalistyczny srodek do jej czyszczenia. Osobiście swoja kupowalem u www.marwen.com.pl

Gość gość
Ja mam, wygląda świetnie, ale przy takiej podłodze koniecznie musisz zadbać o odpowiednie ogrzewanie domu. Ja korzystam przy tym z usług http://www.termika.pgnig.pl/ i sprawdza się bardzo dobrze.

Gość gość
Ja także mam marmurową podłogę i jestem z tego bardzo zadowolona. Uważam, ze wygląda efektowanie i ekskluzywnie. Ale jakiś czas temu moja podłoga niestety wymagała już odnowienia. Ma swoje lata. Także warto było coś z nią zrobić. Całe szczęście koleżanka poleciła mi firmę http://marmurexbis.com.pl/ z Warszawy. Zajmują się oni właśnie renowacją podłóg kamiennych. Firma jest rzetelna i dokładna. Dzięki nim moja podłoga znowu wygląda jak nowa.

Gość gość
U mnie marmur od wielu lat i od dawien dawna korzystam również z usług www.marmurexbis.com.pl są niezastąpieni pod wieloma względami i wyratowali mnie z tej i wielu innych opresji :)

Gość gość
A może zwykłe PVC?? U nas się sprawdziło takie od firmy www.axprocarpets.com bardzo polecam, nikt je nie oszczędza, mamy zwierzęta w domu, mimo wszystko wciąż wygląda dobrze.

Gość gość
To już wyższa półka jeśli chodzi o surowiec na podłogę. Znajomy sprowadzał marmur przez firmę www.e-wenta.pl która nie ma sobie równych na polskim rynku kamieniarskim.