Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czym zagęścić mleko

Polecane posty

Gość gość

od razu napiszę że zagęszczacze typu nutriton odpadają. syn ma 4 miesiące. karmię odciągając pokarm i dokarmiam mm. próbowałam kleikiem ryżowym (sama gotuję), ale robi kupkę rzadziej, tzn co 2-3 dni. jedyne co mi zostaje to chyba kasza manna, tylko mi nie piszcie, że za wcześnie, bo problem jest taki że synek krztusi się przy jedzeniu, a apetyt też ma duży i czasami je co 2 godziny. nie najada się mlekiem.

Gość gość
myślałam też o kleiku kukurydzianym. tylko czy to znowu nie spowoduje zaparć.

Gość gość
kukurydziany ponoć nie powoduje zaparć, moja córka toleruje i ryżowy i kukurydziany

Gość gość
A po co chcesz zagęszczać?

Gość gość
Jak się nie najada to daj mu więcej tego mleka i tyle... Teraz lada chwila będziesz dietę rozszerzać kaszki się pojawią, obiadki. gęsta kaszka dłużej będzie go trzymać.

Gość gość
a czy kukurydziany można samemu zrobić? bo ryżowy to ja normalnie gotuję ekologiczny ryż i robię taki kleik, ale kupka jest co 2 dni. jak zrobić ten kukurydziany?

Gość gość
bo syn krztusi się przy jedzeniu ( a jak je gęste to wszystko ok) a drugi problem to to że syn jadłby cały czas. ciągle jest głodny. kończy jeść, zabieram butlę i płacz.

Gość gość
no właśnie z tą ilością mleka nie mogę szaleć, bo ulewa, więcej nie mieści się w żołądku. nie głodzę syna, ale też nie chcę w niego wciskać.