Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

karmienie piersią a picie wódki

Polecane posty

Gość gość

Karmie piersią , powiedzmy ze miałabym ochote sie tak konkretnie upić - po jakim czasie od alkoholowej libacji moge karmic piersia bez stresu?

Gość gość
jesli wódka to pewnie po ok 8 - 12 godzinach od zakończenia picia, zresztą spawdzaj alkomatem kiedy w koncu pokaże Ci 0 % :P

Gość gość
Jeśli tak konkretnie? Ja bym,odczekała ze dwa dni po takiej libacji. ale jako matka karmiącą w życiu nie byłabym tak nieodpowiedzialna. Wychodzi, że wódka ważniejsza od dziecka dla ciebie.

Gość gość
no ja to bym dobe co najmiej zalecala jesli masz zamiar duzo pic...

Ja karmiąc piłam jedynie symbolicznie. Jak w sposób przyspieszony kończyłam karmić, to sobie postanowiłam ile to ja wypiję... i wypiłam 3 kieliszki wina musującego i zasnęłam Ukochanemu w ramionach -tyle było z "libacji" ;]

Gość gość
zabaw sie,dziecku nic nie bedzie ja 2 dni dostanie butle.do cholery,najpierw ciaza,potem karmienie,wieczne wyrzeczenia

Gość gość
nie przesadzaj, wyrzeczenia tylko przez okres ciazy i potem karmienia o dlugosci ktorego sama decydujesz to na prawde tak wiele?

Gość gość
dla mnie wiele:O

Gość gość
piers dostaje jako dodatek do mm( jak u kazdej wyrodnej matki) co do wódki to troche głupie porównanie do dziecka ale jak kto woli :) -

Oczywiście że się powinnaś zabawić. Skupianie całego, połowy czy nawet ćwierci świata na dziecku to nic dobrego, ani dla kobiety ani dla związku ani dla dziecka. Dziecko jest ważne, ale Ty jesteś ważniejsza!

Gość Październikowa mama 2013
00:26 WIECZNE wyrzeczenia ??? Ciaza i okres karmienia to raptem ok 1.5 roku. Chyba to nie koniecznie świata jeżeli w tym czasie nie będzie sie pilo. A jeżeli autorka ma ochotę sie upic to rowniez jestem zdania ze przez dwa dni jak dziecko dostanie mm nic mu nie będzie. Chociaż ja nie pije i nie będę pila alkoholu w okresie karmienia piersią. Nie jest to dla mnie jakiś meega ważne - owszem mam ochotę a drinka ale ni zając nie ucieknie. A mój synek wiecznie piersią karmiony nie będzie - pol roku - max 8 miesięcy wiec później sobie "nadrobie"

Gość gość
i dlatego syn od razu dostal butelke🖐️

Gość gość
Jak wytrzezwiejesz

Gość gość
jesteś alkoholiczką, że karmienie musisz się upić? Poniżej jakiegokolwiek poziomu, współczuję dziecku takiej matki.

Gość gość
Oj tam na porost cycków dobre.

Gość gość
że koniecznie

Gość gość
jakie matki polki sie zlecialy no bo wiadomo jak sie zachodzi w ciaze to przestaje sie byc kobietA tylko jest sie rozplodowym bawolem bez zadnych przyjemnosci w zyciu. jak sobie ktos chce walnac kielicha to w czym problem?????? to znaczy ze jest zla matka??- dobrze sie czujecie ?? no tak wiadmo ino kupy i karmienie cycem daje prawdziwa ekstaze w zyciu hahahaha zal mi was

Gość gość
yyy a musisz pic? zal.pl

Gość gość
o rany to tu są normalne kobiety?! Juz myślalam że tylko święte matki tu zaglądają :P 24H to min, ja bym odczekała ze 2 dni jeśli masz ochotę tak konkretnie pić. Ale ochota ochotą a po 2 shotach pójdziesz pewnie spać :P przynajmniej u mnie się taka imreza tak zakończyła. ponad rok niepicia jednak swoje robi hehe

Gość gość
Jak masz ochote to sie upij, ja karmilam a wypadal panieński kumpeli, odciagalam mleko od tygodnia by byl zapas w domu, bo mm nie bardzo synek lubil, jedynie na imprezie mialam laktator na wszelki wypadek :) Nie przesadzajcie juz swiete matki polki jak juz jest dziecko to nic nie wolno, dziecku nic nie będzie, zostanie z tata i tyle a kazda mama ma prawo gdzieś wyskoczyć, co do wodki to najzdrowiej, kolezanka ma celiakię i lekarz pozwolil jej wódkę pic a inne alkohole typu piwo, wino itp ma zakazane.

Gość gość
Wszystko jest dla ludzi, trzeba tylko mieć zdrowy umiar.

Gość gość
W wódce jest tyle witamin, ze nie nalezy dziecka ich pozbawiac!

Gość gość
Ja karmię 6 mcy (w syt.mieszanym). 2 razy już próbowałam "zaszaleć" z alkoholem i tylko miałam później problem: mleko trzebabyło ściągać i wylewać, dziecko bez piersi nie chciało zasnąć i płakało, ja zamiast się bawić uspokajałam dziecko i swoje wyrzuty sumienia. Gra nie warta świeczki.Nie marzyłam o niczym innym jak o wytrzeźwieniu i przytuleniu dziecka do piersi... Jestem dorosła, potrafię obejść się bez alkoholu. A i faktycznie po 14 mcach niepicia do głowy uderza mi nawet pół szklanki słabego wina :-D