Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie mleko po zakonczeniu karmienia piersia

Polecane posty

Gość gość

Syn ma 14 miesięcy. Od tygodnia nie wola mleka z piersi w dzień. Jedynie na wieczór oraz w nocy i rano. Czy to mu wystarczy czy wprowadzić mleko, tylko jakie? Kompletnie się w tym nie odnajduje i liczę na wsze rady.

Gość gość
żadnego po karmieniu piersią ale możesz karmić go już tylko dwa razy

Gość gość
Póki pije mleko z piersi (choćby i tylko w nocy) nie podawaj żadnego innego. Bakterie każdego innego mleka (zwłaszcza z mm bo tam są dodawane) skutecznie blokują działanie bakterii mleka matczynego a co za tym idzie, dobroczynny naturalny wpływ na florę bakteryjną jelit. Mnie lekarz powiedział taką rzecz, że jeżeli dziecko same powoli rezygnuje z mleka to znaczy że tak dyktuje mu natura i intuicja. Zamiast wprowadzać mm czy krowie kiedy synek całkiem odrzuci mleko, lepiej podaj twarożek, żółty ser i jogurty (źródła wapnia).

Gość gość
Ja dawałam hipp a teraz enfamil. Oba mogę z czystym sumieniem polecić. Za to nan czy bebiko porażka. MM zawiera sporo witamin w tym d3 więc jesli wypije dwa kubki to już nie trzeba dodatkowo podawać. Enfamil dodatkowo zawiera omaga 3 i 6 które sa bardzo zdrowe.

Gość gość
jeśli uważasz, że te dwa karmienia to za mało zaproponuj mu pierś jeszcze w dzień. To jest sposób odstawienia "nie proponuję, nie odmawiam" do dwóch lat możesz spokojnie karmić chociażby 2 razy dziennie. Nie podawaj mu innego mleka bo nie jest konieczne a nawet wskazane. Witaminę D3 można dawać w kroplach o czym wiedzą wszystkie mamy karmiące piersią.

Gość autorkaak
Nie wiedziałam tego co piszecie. Chyba zostawię to tak jak jest. Zacznę podawać jogurty, twarozki itp. Myślałam, żeby podawać mu mleko by zrezygnował z karmienia nocnego.

Gość gość
ale po co? Wolisz karmisz sztucznie to twój wybór ale po roku jak wcale nie będzie pił mleka też będzie dobrze.

Gość gość
Bez przesady. Możesz podaj mleko jakie chcesz. To już naprawde p********ie że mm cokolwiek blokuje. No ludzie?! Skąd wy macie takie informacje?! Po co półtoraroczniakowi mleko matki?

Gość autorkaak
Nie chce mu proponować już w dzień. Wcześniej wolał co chwilę. I boję się, ze znowu będzie tylko wisiał na piersi a jest już za duży. W nocy budzi się z 3 4 razy. Plus po kąpieli i potem już na noc. I rano po przebudzeniu.

Gość autorkaak
?......

Gość gość
tak mm zmienia florę bakteryjną jelit dlatego niemowlę przez 6 miesięcy powinno pić mleko matki wyłącznie, nawet jedna butelka mm dziennie ma negatywny wpływ. Myślę, że u rocznego dziecka nie ma takiego działania, bo i tak ma rozszerzoną dietę. Co daje mleko matki dziecku 14 miesięcznemu? To czego nie da żadne mleko modyfikowane, upodobnione do mleka matki, dlatego te 2 karmienia piersią na dobę są ok.